Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Mart 2011, 14:47:00
Auh,prava stvar.Savrsen oblik,savrsen materijal.
Nisu ni ovi nasi emajlirani losi,ali bakar je bakar.
Ako negresim ovo je jedan od kotlica kakvi su se koristili u restoranu Saran

Rekao bih po rucki,stari dizajn,sta bih dao za jedan takav

Odg: Apatinski paprikaš By: apatinac Date: 25 Mart 2011, 15:12:13
Da, nekad davno su takvi korisceni u "Saranu".
Potice iz iste radionice...
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 25 Mart 2011, 17:37:42
niste fer

... stvarate nam zazubice

.. Laptop mi opet nakiso koliko mi curi iz usta slina

...
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 25 Mart 2011, 18:33:06
Ja sam sinoc "zakuvao" jedan. Sad mi ne mozete praviti zazubice.

Odg: Apatinski paprikaš By: shima Date: 25 Mart 2011, 23:40:52
Pozdrav svima! koliko vas ima!
"progutao" sam sve postove ne samo ovog topica, vec i drugih, vec par dana. I premda nisam ribolovac, dugo me drzalo citanje svega i svacega, pogotovo ovih Vasih kulinarskih carolija

Gurman sam

i volim fis paprikas, pa me nagnalo da se prijavim, i legitimnim nacinom priupitam

Moji ribolovni uspjesi su par kila babuski i ostalog sitnisa sa klincima, za uzvanciju u prirodi

Netko je nekad napisao da koristi ikru u kuhanju fish paprikasha, i da je sto se tice babuske (korov nad korvima) jedino sto vrijedi je sto su vecinom zenke, i pune ikre.
Tako da pretpostavljam da je to dobar dodatak, za smek, gustocu fisha? Cisteci ove nase tek upecane, ikru sam pokupio, bacam ili... stavljam u fis
Hvala

Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 26 Mart 2011, 00:49:39
Baci sve sa babuskama, mislim na talandaru

svi apatinski umetnici kulinarstva nebi spremili dobar papras od babuske.

przi ti nju bolje na tiganju.Ikru zafrljasi u kontejner to ti je moj savet.

Odg: Apatinski paprikaš By: korbaach Date: 26 Mart 2011, 00:57:41
Cccc..gospodine Kosava

zar je to savet na prvi post

i to jos coveku koji se ne stidi da prizna da peca samo babuske

Fina corbica moze da se spremi od toga,a ikra naravno,ne u kontejner,vec u kotlic

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 26 Mart 2011, 01:00:59
Ikra u kotlić da, ali ne od babuške.

Odg: Apatinski paprikaš By: korbaach Date: 26 Mart 2011, 01:03:50
Ma, i ja gledam, da prihvatim nesto mladje

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 26 Mart 2011, 07:46:22
Pikeman štajee ono žućkasto u kotliću u pripremi

-vegeta
Odg: Apatinski paprikaš By: kico Date: 26 Mart 2011, 08:57:56
muci te da nije neki tajni dodatak
Odg: Apatinski paprikaš By: apatinac Date: 26 Mart 2011, 09:18:20
Citat: PANONSKI MORNAR poslato 26 Mart 2011, 07:46:22
Pikeman štajee ono žućkasto u kotliću u pripremi
-vegeta
Kakva crna vegeta...

Samo riba i luk (ali sušeni)...
Odg: Apatinski paprikaš By: shima Date: 26 Mart 2011, 10:41:22
Citat: korbaach poslato 26 Mart 2011, 00:57:41
Cccc..gospodine Kosava
zar je to savet na prvi post
i to jos coveku koji se ne stidi da prizna da peca samo babuske
Fina corbica moze da se spremi od toga,a ikra naravno,ne u kontejner,vec u kotlic 
Ma sve je 5 :) zato sam i pitao, ne zelim nista upropastiti.
Naravno da se nece baciti, zacudo sam nasao dosta recepata, a za kotlic ipak nek ostane prava riba.
Ne stidim se ;) priznao sam da nisam ribolovac, jos :) hehe
Pozdrav!
Odg: Apatinski paprikaš By: Urtelja Date: 26 Mart 2011, 11:10:54
Ajme, nije mi se dalo citati 60 strana, al kuvam riblji paprikas vec 10 godina, pa reko da dam par mojih iskustava. Paprika najbitnija! Iz mog iskustva, bezdanci prave ubedljivo najbolju mlevenu papriku u Srbiji, vrlo blizu su kupusinci. U Bezdanu maltene na svakom cosku stoji oglas "prodajem papriku". Posle toga bitno je znati odrzavati vatru i kuvanje vode, paziti na duzinu kuvanja kako se riba ne bi raskuvala. Naravno, pravi paprikas je sa "vatre", kad kuvas na drvima, to je majstorstvo. Na kraju iskustvo, pre svega, jer svaki papras koji za'eres, najveci nauk.
P.S. Naslov teme- bez ljutnje zemljaci, ali zar nije paprikas madjarsko jelo?

.
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 26 Mart 2011, 11:25:45
Citat: shima poslato 26 Mart 2011, 10:41:22
Ma sve je 5 :) zato sam i pitao, ne zelim nista upropastiti.
Naravno da se nece baciti, zacudo sam nasao dosta recepata, a za kotlic ipak nek ostane prava riba.
Ne stidim se ;) priznao sam da nisam ribolovac, jos :) hehe
Pozdrav!
shima, ja @korbaaca smatram uvek za ozbiljnog forumasa

, tako da se nesekiraj samo napred. Drugo vidim da pise kederas, pa sam mislio jos malo postaces babuskar

i odlicno si zakljucio da za kotlic treba samo kvalitetna riba. Moze i saran bez babuske

premda sam pristalica teorije da za pravi fis paprikas madjarski sto kaze@urtelja treaba bar 4-5 vrsta ribe, pa i po neka keciga, ali sve kvalitetna riba, odnosno krupnije krmenadle.Ovo je ipak Apatinski papras,videcemo i recept od Somborskog nadam se.
