Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: Bigash Date: 21 Jul 2012, 12:41:58
Joj usisavo sam mast somovsku ko shaRan bojle  :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: rašo Date: 21 Jul 2012, 13:37:51
Ja se držim onog starog alaskog pravila. nejedi kuvanu ribu kad u nazivu mjeseca nema slova R :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 21 Jul 2012, 14:06:06
Dobro pravilo :takoje: ali ko ce izdrzati :cheesy:
Prodje i ovako :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 22 Jul 2012, 11:09:31
Crvena Vrba vrti a ti se Muzafere kupaj..:) smiley143
Odg: Apatinski paprikaš By: apatinac Date: 22 Jul 2012, 15:15:08
Skrčkalo se 3kg dunavskog šarana i bez R...
Bilo je... :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: twister011 Date: 22 Jul 2012, 16:43:15
Strahinja, sta je ono belo u trecem loncu odozgo, sto lici na pire :huh: Mozda luk gnjeceni :huh:
Odg: Apatinski paprikaš By: Bigash Date: 23 Jul 2012, 07:48:52
Jes, samleveni  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: twister011 Date: 23 Jul 2012, 18:38:27
Kada god slusam recepte, uvek naglasavaju da se luk beli ili crni ne melje. Kao zato sto onda drasticno menja ukus jela, naravno zbog jacine soka.
U svakom slucaju vama smetalo nije :rolleyes: :tongue:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Jul 2012, 22:58:45
Luk zaista promeni ukus kad se svez sasece u blenderu....ali caka je da ga drzite u frizideru,pa kad smrzne malo mozete ga blendati :cheesy:
Ja uvek spremim luk dan ranije,sitno ga naseckam i strpam u friz,da prenoci....sutra....ukus je tu,ali ne i ona ostrina zbog koje places,e onda ga malo provozam u blenderu,ali samo malo....
Odg: Apatinski paprikaš By: god-ar Date: 23 Jul 2012, 23:06:11
Meni se vise svidja izblendiran, onda se bolje raskuva, nisam bas ljubitelj krupnih komad luka u paprikasu...
Odg: Apatinski paprikaš By: Bigash Date: 24 Jul 2012, 07:50:19
Ne vidju ja neke drasticne razlike, sem ovo sto god-ar veli, seckani stavljam u juneci cubok i sl. kad se kuva po 4,5 sati pa se dobro raspane, u riblji uglavnom mleveni, mrzi me da seckam  :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 24 Jul 2012, 07:52:58
Probaj ga iseckati na blenderu,pa ga probati svezeg tako....ima izuzetno neprijatan ukus i miris.Prenese ga na paprikas :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: god-ar Date: 24 Jul 2012, 09:17:17
To dobro velis, kada ga svezeg izblendiram, da mu neku gorcinu...
Skontao sam da je zbog luka, ali me mrzi da ga sitno seckam, i nemere se ukuvati kako valja kada se kuva samo po sata...
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 24 Jul 2012, 09:26:50
Ljudi moji , mesite, mutite ali  mislim  da 70% svega daje ona paprika , imadoh je , ostala samo ljuta.
Odg: Apatinski paprikaš By: Bigash Date: 24 Jul 2012, 09:34:01
Jes vala pored ribe, paprika je najbitnija, malo ljudi obraca paznju na to  :takoje:

A sto se luka tice, kako Pikec kuva ad hok papras u kampu, nema pripreme, nema frizidera, isijece luk na kocke ko krompir, pa ispane vrhunski  :cheesy: