Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 11 Februar 2010, 17:08:55
Apatinski paprikaš

jedva čekam da ga probam nahvaliste ga ajme

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 11 Februar 2010, 19:15:39
Kako da probaš?

Misliš da ga ponovo probaš?

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 11 Februar 2010, 19:42:46
Pa svakako ponovo

Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 11 Februar 2010, 21:04:26
Probati! Probati ! Probati !!

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 12 Februar 2010, 15:11:29
Pošto mi je ovo jubilarni post o čemu da drugom bude nego o paprašu ali ne običnom paprašu nego Apatinskom, tko ga nije probao nezna šta je propustio, i došlo vrijeme da ga opet probam ako bog da

kako na koji način gdje i skim to vam nesmijem odati jedino me kuvar brine traži i izrazito iziskuje crvenu vrbu za pod kotlić

inače veli da fiš paprikaš neće biti taj e sad se ja pitam šta ima u toj crvenoj vrbi i dali je istina što sam odavno i ja čuo da pravi alaski papraš mora da se kuha na čuvenoj crvenoj vrbi i štaje to što daje poseban okus stotinama godina starom tradicionalnom jelu svih ribolovaca i ribara

Odg: Apatinski paprikaš By: sinhron Date: 12 Februar 2010, 15:13:01
PANONSKI,sve cestitke za 2.000 odlicnih postova . bravo majstore

Odg: Apatinski paprikaš By: budens72 Date: 12 Februar 2010, 15:28:17
Čestitke za jubilarni post

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 12 Februar 2010, 15:44:35
Crvena vrba daje onaj čarobni zvuk pucketanja vatre dok se papras krčka u kotliću.

Stari alasi su paprikaš kuvali na njoj i ja volim da praktikujem isto.

U pitanju je autohtona vrsta drveta koja raste uz Dunav, za razliku klonova topole koji je potiskuju sa priobalja planskom sadnjom.
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 12 Februar 2010, 16:13:54
Panonski sve cestitke povodom jubileja ..i samo nastavi ..a za papras uzivaj kad god stignes ..i sjeti se nas koji sebi zamisljamo da smo uz tu vatricu sto ga kuha ..dobar tek ..

Odg: Apatinski paprikaš By: BOJANK Date: 13 Februar 2010, 21:35:58
Citat: žilo Os poslato 03 Decembar 2009, 21:53:28
Uz dobar fiš najbolji su domaći rezanci.Evo jedan recept koji sam dobio od jedne stare gospođe s ušča.To je količina za recimo 6 osoba ,ako se ne zaigraju.Oštro brašno 1 kg,8 jaja(bez vode).Dobro izmjesiti(dok se ne prestane ljepiti za prste),nakon toga pustitida se tijesto odmori(omor traje 1 pivo).Razvaljati na debljinu cca 2mm,isječiu trake širine kašike,pustiti da se malo prosuši i postane tvrđe(još 1 do 2 piva).Složiti trake jednu na drugu isječi oštrim nožem sa što manje pritiskanja.Tijesto se može i osušiti ili staviti u zamrzivač.
Večeras ih napravio, a sutra ocijena !
Odg: Apatinski paprikaš By: darko031 Date: 15 Februar 2010, 21:40:42
Sva sreća pa imam dosta rodbine u Apatinu i bratić mi je rekao da i on kuva paprikaš samo na crvenoj vrbi
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 16 Februar 2010, 10:02:05
Imali neka rodbina za iznajmiti u Apatinu ..samo radi Paprasa!!

Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 16 Februar 2010, 13:41:35
Nema potrebe 1. jula pocinju ribarske veceri,kuva se kotlic za 500 osoba i imaju kvalifikacije pa otvoreno prvenstvo i finale u kuvanju paprasa,a 15 dana posle je cika Savin kotlic,nadmetanje najboljih majstora apatinskih.
Idealno za mali urlaub

Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 16 Februar 2010, 22:45:15
Hvala na informaciji

Imali sta u 8 mjesecu?
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 17 Februar 2010, 11:10:34
Koliko znam ne,al`ima se raspitam u turistickoj organizaciji.
Mozda licki viseboj
