Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 04 Decembar 2008, 00:33:12
Najbolji su domaći rezanci.  :ok:
A kako se prave ne znam. :cheesy:
Ako nije domaće, već kupovno - najvažnije je da budu rezanci (ne preširoki), nikako makarone, spirale i slično...

Evo dobre paprike...  :ok:



Ako je do sada koristio horgošku, ovom će se oduševiti.  :takoje:






Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 04 Decembar 2008, 16:32:17
E tamo takve paprike josh nije ni primirisao, ih kad bi probao odma bi shleper poruchio  :ok: :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 04 Decembar 2008, 19:40:10
Najbolja paprika kod mene za kupit je Horgoška. Sta cu, papras kod mene je malo poznato jelo :embarassed: :embarassed:
Sta ja to vidim, dal si direto na ribu sipao papriku????
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 04 Decembar 2008, 19:46:51
Direto al pesce, delizioso mangiare!  smiley111

Tako je, sve stavim odmah, zamešam i ostavim da odstoji.
A Horgoška nije nizašta, sve te industrijske su loše.  :grin:
Odg: Apatinski paprikaš By: EsoX Date: 04 Decembar 2008, 21:50:29
Riblji paprikas je u svakom slucaju moje omiljeno jelo.. mislim da posle njega ima jedno 10 mesta prazna pa tek ond nesto moze da dodje u obzir.

Recepat na koji ga ja spremam je slican kao sto je dado P opisao al se i malo razlikuje:

Ribu ocistiti i iseci (ikru ili mlecac ostaviti po strani) a zatim isecenu ribu preliti sa 2dl paradajz soka i ostaviti da odstoji 10-15min, a za to vreme u kotlicu pripremiti ostale sastojke za corbu. Na kilogram ribe ide 1-1.1l vode, 1 jaca supena kasika slatke paprike, 1 osrednja glavica iseckanog luka (mada i luk u prahu nije los u tom slucaju 1 jaca kasika, jer corbi daje lepu gustinu), po ukusu ljute paprike i soli recimo na 2,5kg ribe po jedna kasika soli i jacu kasiku ljute (za neki osrednju ljutinu)... zatim ribu lepo poslagati u kotljic.

Svakako da je paprikas kuvan na drvima neuporedivo bolji, a samo kuvanje je mozda i najvaznije. Od samog pocetka vatra treba da je zestoka.. a od kako prvi put prokljuca treba ga kuvati jos 30min i to tako da uvek kljuca i da je skoro pa na rubu da krene kipiti. 10-tak minuta pred kraj dodati vegetu po ukusu, recimo 4-5 osusenih crvenih papricica (kojima se prethodno otkine peteljka) i ikru ili mlecac (koje pre toga malo kasikom usimo).

Za vreme dok se kuva praprikas skuvati i domace rezance... a posle paprikasa odlicno ide belo vino.


Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 04 Decembar 2008, 22:03:31
e sutra ga kuham i to sa dunavskim šarkošom
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 04 Decembar 2008, 22:04:23
Citat: EsoX poslato 04 Decembar 2008, 21:50:29
Riblji paprikas je u svakom slucaju moje omiljeno jelo.. mislim da posle njega ima jedno 10 mesta prazna pa tek ond nesto moze da dodje u obzir.

Znači nisam jedini koji tako misli.  smiley096
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 05 Decembar 2008, 02:39:46
I josh da neki ovde ribu ne bacaju  :rlol:  :grin:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 05 Decembar 2008, 06:47:22
Dushane, ja sam samo napisao istinu i nista drugo. :takoje: :takoje:
Zasto da lazem, kad nema neke potrebe nit vajde od toga.
Ako kazem, da mi riba koja se kuva najmanje sat i po nije neki gust, onda tako i uistini mislim.
Ja izvadim ribu i ocistim koji komad te vratim u papras. Ostalo meso ostavim na tanjiru, pa ako neko voli, nek izvoli.
Za sad se najmanje pola bacilo.
Ja sam pojeo glavu od smudgerona i moram rec, da je bila "prazna" sto je sasvim normalno.

Odg: Apatinski paprikaš By: Bigash Date: 05 Decembar 2008, 07:21:26
Probaj ti glavu od sharana  :takoje: pa onda pricaj  :wink:
Odg: Apatinski paprikaš By: kole Date: 05 Decembar 2008, 07:27:06
Ili od soma  :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 05 Decembar 2008, 08:49:21
Moja pokojna baka je obozavala sharana i to pohovanog sas mrvicama.
Glavu je uvjek skuvala za svog unuka-mene :takoje: :takoje: :takoje:
Sas povrcem za supicu je glavu kuvala najvise oko 20 minuta.
Znaci, vec od 6 godine dalje sam svake godine "izjeo" nekoliko glava kuvanih, dok je bila baka jos ziva.
Poslednji put sam jeo sharanovu glavu 2006 godine, kad mi jo je skuvao neki chupavi Srbin :rlol: :rlol: :rlol:
Uz Jeger i pivo je bas legla :rolleyes: :bye: :rlol:
Poanta svega je: Chika Hauba je jeo sharanove glave vec, kad je bio drug Tito ziv :takoje: :clap2:






Odg: Apatinski paprikaš By: Bigash Date: 05 Decembar 2008, 08:53:50
Pa sta onda kenjas, kad sve znas  smiley033

A mogu mislit sta je Mumijo skuvao  :rlol:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 05 Decembar 2008, 09:45:55
Pa ne kenjam ja nista, samo sam pitao, dal jedete ribu iz paprasa ili ne smiley033 smiley033 smiley033
A sto se kuvanja tice, nek mister Mamijo stavi sliku :bye: smiley033 smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: Bigash Date: 05 Decembar 2008, 10:00:16
E pazi sad razlike u papriki  :ok: