Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: twister011 Date: 01 Septembar 2012, 09:02:55
Ajd pojasni ovo za laike "ispod kasije pa ispada bledja"? Vise puta se zapitah sto vam ispada kremkaste boje a svi pricate da je paprika najvaznija.
Uzgred, ocekujem da cu na sajmu sresti nekoga voljnog da donese paketic. Imam 5-6 somova koji cekaju probrano drustvo ne bi li zaplivali.
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 01 Septembar 2012, 22:31:10
Kolege nov sam na forumu, pa da ne pretražujem 100 i kusur strana da vas pitam. Da li riblji paprikaš zaljutite samo sa ljutom alevom ili feferonom ili imate još nekih caka? smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: god-ar Date: 01 Septembar 2012, 23:44:33
Ako voles da je sav ljut, onda stavis alevu ljutu da se ukuva, a ako ne stavis suvu feferonu i istrljas je sebi da ti zaljuti ako ostali nisu ljubitelji ljutog...
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 01 Septembar 2012, 23:55:10
Šta se onda dešava sutradan krupne suzne crvene oči i izgrebane pločice u kupatilu :smiley:
Odg: Apatinski paprikaš By: god-ar Date: 02 Septembar 2012, 07:41:55
Jbga, posle jedenja nema kajanja! :lol: :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 02 Septembar 2012, 07:47:32
Mož bit a i nemora bit (Crni Gruja) :cheesy:

Da bih zaljutio (po volji) čorbe gulaše , paprikaše koristim isljučivo kako je kršteno na Srbijalov forumu "Vulkansku lavu".Najbitnija stvar za sve koji imaju problema sa stomakom ili sa auspuhom :NEMA SUTRADAN POSLEDICA NIKAKVIH! Istina dovoljno je samo umočiti vrh kašike u lavu i ljuuuta čorba do bola. :ok:



v
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 02 Septembar 2012, 21:49:22
Jel to nesto ovako :cheesy:
http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/bezdanski-grom/msg244125/#msg244125
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 02 Septembar 2012, 22:16:47
Slično na izgled ali mnogo jače. Čista paprika sa dodatkom malo ulja sirćeta i soli. Supstanca koja daje ljutinu paprici zove se kapsicin a mera za ljutinu  - skovil. Paprike koje se kod nas gaje imaju od 1000 do 5000 skovila, Čili meksička papričica ima oko 20 000 skovila , ova koju ja gajim ima oko 100 000 skovila ali je malo začinim sa indijskom paprikom - jolokia bhut koja ima oko 1 000 000 skovila. Ima i jedna tajna koju neću reči ali rezultat je taj da bulja neće ni znati da si jeo ljuto a takođe ni čiraši neće imati problema. Probao sam okačiti sliku , ali ne ide verovatno je razlog godina moje proizvodnje :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 03 Septembar 2012, 07:34:26
http://vukovisadunava.com/obavestenja/postavljanje-fotografija-i-video-klipova-na-forum/
Evo jednostavno objasnjeno smiley033

Definitivno zanimljiv proizvod i ako uspes okaciti sliku napravi novu temu o njemu :takoje:

Ja bih bio najsrecniji kad bih mogao naci ljutu papriku koja ce biti taman tako ljuta,da mogu samo od nje da skuvam papras....jer ukus je nazamenjiv.Pre je bilo,dok se gajila poluljuta paprika za mlevenje,a sada samo mesaju slatku i ljutu.

Fora je u ukusu,ne u ljutini.Nisu ni sve ljute istog ukusa :no:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 03 Septembar 2012, 10:58:03
Ellesar  ..  :ok:
potpisujem ovu gornju izjavu  :thumbup:

" Fora je u ukusu,ne u ljutini.Nisu ni sve ljute istog ukusa"
----------------------------------------------------------------------------------
Odg: Apatinski paprikaš By: paradizo Date: 03 Septembar 2012, 15:55:13
Citat: DakiNS poslato 02 Septembar 2012, 22:16:47
Slično na izgled ali mnogo jače. Čista paprika sa dodatkom malo ulja sirćeta i soli. Supstanca koja daje ljutinu paprici zove se kapsicin a mera za ljutinu  - skovil. Paprike koje se kod nas gaje imaju od 1000 do 5000 skovila, Čili meksička papričica ima oko 20 000 skovila , ova koju ja gajim ima oko 100 000 skovila ali je malo začinim sa indijskom paprikom - jolokia bhut koja ima oko 1 000 000 skovila. Ima i jedna tajna koju neću reči ali rezultat je taj da bulja neće ni znati da si jeo ljuto a takođe ni čiraši neće imati problema. Probao sam okačiti sliku , ali ne ide verovatno je razlog godina moje proizvodnje :cheesy:
Nije fer,otkrivaj tajnu,imamo i mi pravo na"zivot". :help:
Odg: Apatinski paprikaš By: smuki Date: 03 Septembar 2012, 20:27:48
 :eek: smiley111 smiley323 smiley114



Ova prva nije malo ljuta,drugu još ne oprobah jer je tek krenula rastiti.
Ukusna jeste,ljuta  :thumbup: a problema kasnije nema
Dobih ove dve kesice ali nije to za saksiju na balkonu  :huh:
Daki,menjam semenke za papriku  :rolleyes: :lol:
Paradizo,nema tajni,ti ne smeš ljuto jesti  :smiley:
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 03 Septembar 2012, 20:30:18
Hajde da pokušamo ponovo vulks.jpg

Rekoh ja da ne ide. Ako je neko član foruma Srbijalov postaviću sliku tamo na temi proba pa kopirajte

Smuki prvom prilikom dobićeš uzorak pa objasni ljudima ako te usta budu služila:smiley:

Kolega Paradizo iako Spale kaže da ne smeš jesti ljuto možeš probati. Ne vidim tvoju lokaciju ali ako si u blizini NS dogovorićemo se da ti dam uzorak. smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: paradizo Date: 03 Septembar 2012, 23:23:57
Ja sam u Sremskoj Mitrovici a Spasko se zeza na racun riblje corbe koja nije bila ljuta.Slatke paprike sam dobio zahvaljujuci Ellesaru a ljute nemam a volem :sad:
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 03 Septembar 2012, 23:29:35
I Mitrovica nije preko sveta uglavnom dolazim tamo za Sv.Savu a ponekad i leti. Ako dolaziš za Ns čeka te jedno pakovanje, pa ti vidi šta ćeš onda sa njim smiley176