Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 24 Mart 2013, 22:42:04

Apsolutno

 
Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 25 Mart 2013, 11:48:40
Mislio sam na ovu ellesarovu kuku... smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 25 Mart 2013, 11:51:08
Čim su ga pojeli kuka je svoje uradila  :tongue:
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 25 Mart 2013, 11:52:12

  A i nije mu prvi koji je skuvao, valjda zna šta radi
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 25 Mart 2013, 11:53:24
Ako neko zna to je bogami on  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Mart 2013, 14:20:21
Citat: alexdja poslato 24 Mart 2013, 22:05:52
"Ovo" na čemu visi kotić je čvrsto i bezbedno :question: :huh:

Naravno da jeste, kuka je 1 metar u dužinu i rašlja je 15cm. Prava stvar, na lanac se uvek ispečem i nemam dobru kontrolu nad kotlićem. Kuku samo uvrnem ako hoću da promešam,ako hoću da sklonim kotlić sa vatre, samo povučem sebi i na princip poluge, kotlić se podigne sa druge strane. najbolji način za kuvanje paprikaša.

Drugo, kuka je od jasena tako da nema šanse da pukne.
Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 25 Mart 2013, 14:31:08
A gore vežeš kanapom ili...?
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Mart 2013, 15:44:09
Kanap vežeš za tronožac pa napraviš zamku za kuku, kao omču i provučeš kuku kroz nju da možeš podešavati visinu na kojoj će kotlić biti. Ostaviš one čvoriće od grančica, da kanap nemože da sklizne preko njih.... meni se  pre dešavalo da skroz uglačam kuku, pa zamalo da prevrnem kotlić :cheesy:
Juče sam baš išao po nove kuke, malo deblje ove godine da mogu da urežem zareze za kanap. :thumbup:

Sjajan način kad odeš u divljinu, nemoraš vući sa sobom tronožac :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 25 Mart 2013, 16:53:55
Aha... :wink: :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 26 Mart 2013, 12:23:13
kada budeš drugi put dolazio do Apatina videćeš svojim očima kako to izgleda  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 26 Mart 2013, 15:45:10
Hvala, biće mi zadovoljstvo! :cheesy: smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 17 April 2013, 13:52:12
http://www.srbijazatebe.rs/blog/Ostalo/vecito-rivalstvo-apatinskih-i-somborskih-majstora-ribljeg-paprikasa-video-slike/


Dobar tekst, mada neznam nijednog somborca da ovako kuva paprikaš. Mada ništa me nemože iznenaditi, video sam jednog što mu parče slanine visi na uzici, sa ručke kotlića :lol:

Apatinski recept je potpuno tačan, al opet ima tu caka i cakica, što samo dođe posle 300+ kotlića.
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 17 April 2013, 20:09:55
Somborci koji kuvaju riblji paprikaš  :no: ali nema veze treba biti uporan  :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 17 April 2013, 21:27:42
Apatinci svaka čast, ali naučili smo i mi Somborci ponešto.
I ne stavljamo Vegetu.

Šta mislite, koliko sam ih skuvao u zadnjih recimo 35 godina.
Ako nisam naučio kako, nikad i neću.  :smiley:

p.s. Papriku nabavljam iz naših krajeva, kako koje godine - B.Monoštor, Kupusina, Bezdan ....
Odg: Apatinski paprikaš By: Pirke vuk s Tise Date: 17 April 2013, 22:03:56
Imao sam priliku da "degustiram" somborski paprikaš.  Imam samo jednu zamerku, a to je količina crvene paprike po kotliću-mnogo.  Pa nešto mislim, mora da je jeftina, ili dobro rodila. :smiley:
PS: Da ne misle somborci, ovo , ono,  ja sam rodom iz Odžaka, tu blizu. :bye: