Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 18 Decembar 2011, 23:20:12
Ccccccc,nisi citao od pocetka :eek:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tradicionalno drvo apatinskih alasa,nekad najbrojnije i najdostupnije uz dunav,brzo se susi i daje dobru kaloriju i dim ima dobar smek,pa tako i ostade....a i lepo pucketa dok kuvas :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 18 Decembar 2011, 23:22:16
Daje odgovarajuću temperaturu vatre, ni prejaku, ni preslabu. Raste kraj Dunava, autohtona je vrsta pa se tradicionalno koristi od davnina u ovim krajevima. Fino pucketa dok gori, i dim je specifičan.

P.S. Bilo mi žao da obrišem post, iako si u međuvremenu odgovorio Ellesar. :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 19 Decembar 2011, 12:21:28
Ja koji sam obozavaoc apatinskog paprikasa, :tongue:  jos mi samo fali da od silne hvale za vrbu, krenem i nju da seckam u paprikas :lol: . Otvarate mi apetite prekoredno, a ako bude neko  krivac za moju krvnu sliku bicete to Vas dvojica sve sa vrbovinom i jos nekoliko apatinaca, aktivnih na ovoj temi, eh da i Bigasch  koji je presao u pasivne drugove clanove. :lol: smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 19 Decembar 2011, 14:48:12
Od paprasa samo mozes poboljsati krvnu sliku :takoje: paprika valjda :lol: ili vino posle :wink:
evo ja sad dolazim sa jednog i u petak za badnjak jos ce biti jedan :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 20 Decembar 2011, 01:19:30
Blago nama,  kao da nam je paprikas i pecanje u venama :rolleyes: smiley033 
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Decembar 2011, 20:50:30
Bio danas po paprike u Kupusini ovako stvari stoje
kaže gazda ko nemiksa luk za paprikaš više neće moć kupit paprike  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Decembar 2011, 20:53:00
Ja ga sutra krčkam makar sekire sa neba padale. :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Decembar 2011, 20:58:23
Pa kako ces i subotu i nedelju :huh:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja iz tehnickih razloga nemogu sutra :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
al u nedelju mu neprastam :ok:
Dare jesi bio kod Bujaka ili kod Tumbasa???? Tumbas ima opaku ljutu papriku :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: Dunavski plićak Date: 23 Decembar 2011, 21:00:22
Evo jedan od danas,snimio sa mobilnim pa je slika malo mutna,nećete zameriti... :smiley:


Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Decembar 2011, 21:04:11
A lepa boja :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: Dunavski plićak Date: 23 Decembar 2011, 21:13:06
Da...prilikom mlevenja dodam jos oko 3-4% semenki na masu i onda se dobije taj efekat tj. izgleda kao da je "lakirana" a u stvari je visok procenat eteričnih ulja iz semena... :wink: mala tajna u proizvodnji takmičarske mlevene paprike.
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Decembar 2011, 21:23:10
Citat: ellesar poslato 23 Decembar 2011, 20:58:23
Pa kako ces i subotu i nedelju :huh:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja iz tehnickih razloga nemogu sutra :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
al u nedelju mu neprastam :ok:
Dare jesi bio kod Bujaka ili kod Tumbasa???? Tumbas ima opaku ljutu papriku :ok:

Bio kod Bujaka po slatke, ima i ljute i ekstra ljute nisam ovu ekstraljutu probao al rakijicu sam moro nemoš gazdu odbit nije red :no:   :lol: :lol: :lol: :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 24 Decembar 2011, 14:31:54

Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 24 Decembar 2011, 15:03:04
Bravo, bravo  :ok: , a sutra ?  :huh:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 24 Decembar 2011, 16:32:46
Sledeći se krčka 06.01.