Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 18 Decembar 2011, 23:20:12
Ccccccc,nisi citao od pocetka
Tradicionalno drvo apatinskih alasa,nekad najbrojnije i najdostupnije uz dunav,brzo se susi i daje dobru kaloriju i dim ima dobar smek,pa tako i ostade....a i lepo pucketa dok kuvas
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 18 Decembar 2011, 23:22:16
Daje odgovarajuću temperaturu vatre, ni prejaku, ni preslabu. Raste kraj Dunava, autohtona je vrsta pa se tradicionalno koristi od davnina u ovim krajevima. Fino pucketa dok gori, i dim je specifičan.
P.S. Bilo mi žao da obrišem post, iako si u međuvremenu odgovorio Ellesar.
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 19 Decembar 2011, 12:21:28
Ja koji sam obozavaoc apatinskog paprikasa,
jos mi samo fali da od silne hvale za vrbu, krenem i nju da seckam u paprikas
. Otvarate mi apetite prekoredno, a ako bude neko krivac za moju krvnu sliku bicete to Vas dvojica sve sa vrbovinom i jos nekoliko apatinaca, aktivnih na ovoj temi, eh da i Bigasch koji je presao u pasivne drugove clanove.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 19 Decembar 2011, 14:48:12
Od paprasa samo mozes poboljsati krvnu sliku
paprika valjda
ili vino posle
evo ja sad dolazim sa jednog i u petak za badnjak jos ce biti jedan
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 20 Decembar 2011, 01:19:30
Blago nama, kao da nam je paprikas i pecanje u venama
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Decembar 2011, 20:50:30
Bio danas po paprike u Kupusini ovako stvari stoje
kaže gazda ko nemiksa luk za paprikaš više neće moć kupit paprike
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Decembar 2011, 20:53:00
Ja ga sutra krčkam makar sekire sa neba padale.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Decembar 2011, 20:58:23
Pa kako ces i subotu i nedelju
Ja iz tehnickih razloga nemogu sutra
al u nedelju mu neprastam
Dare jesi bio kod Bujaka ili kod Tumbasa???? Tumbas ima opaku ljutu papriku
Odg: Apatinski paprikaš By: Dunavski plićak Date: 23 Decembar 2011, 21:00:22
Evo jedan od danas,snimio sa mobilnim pa je slika malo mutna,nećete zameriti...
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Decembar 2011, 21:04:11
A lepa boja
Odg: Apatinski paprikaš By: Dunavski plićak Date: 23 Decembar 2011, 21:13:06
Da...prilikom mlevenja dodam jos oko 3-4% semenki na masu i onda se dobije taj efekat tj. izgleda kao da je "lakirana" a u stvari je visok procenat eteričnih ulja iz semena...
mala tajna u proizvodnji takmičarske mlevene paprike.
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Decembar 2011, 21:23:10
Citat: ellesar poslato 23 Decembar 2011, 20:58:23
Pa kako ces i subotu i nedelju
Ja iz tehnickih razloga nemogu sutra
al u nedelju mu neprastam
Dare jesi bio kod Bujaka ili kod Tumbasa???? Tumbas ima opaku ljutu papriku
Bio kod Bujaka po slatke, ima i ljute i ekstra ljute nisam ovu ekstraljutu probao al rakijicu sam moro nemoš gazdu odbit nije red
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 24 Decembar 2011, 14:31:54
Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 24 Decembar 2011, 15:03:04
Bravo, bravo
, a sutra ?
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 24 Decembar 2011, 16:32:46
Sledeći se krčka 06.01.