Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 18 Januar 2009, 18:14:03
Domaći rezanci su  :ok: .


Odg: Apatinski paprikaš By: kockar Date: 18 Januar 2009, 18:21:13
@ Hauba-zaaaasto limun?
Nista gore od kiselog paprasa...
Pretpostavljam da si dodao da se riba ne raspada?

Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 18 Januar 2009, 19:26:41
Pikeman; Da to su pravi domaci rezanci, ali ja na zalost to ne pravim, pa se snalazim kako se znam i umijem smiley033

Kockare; Ako samo ribu malko nakapljes limun sokom i ona to lepo izvadis iz zdjele i stavis u papras, ne dobijes nit malo
kiselkastog ukusa. Ja inace uvjek stavljam u papras malo vina-koji daje vise kiselkast ukus od marinirane ribe u limunu.
Ovaj put sam je pokiselio, jer sam prvi put radio sa tako velikom vatrom, pa sam bio malko skeptican.
Mislim da je sam sharan vrlo otporan na kuvanje na jaki vatri, jer skobalj, klen, pastrva, smudgeron ili stuja bi se vec raspali
posle 40 minuta divljeg kuvanja.
Komadi sharana su bili cjeli, da cjeliji nemogu bit :takoje: :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 18 Januar 2009, 20:03:42
samo se mora napomeniti da je velika i razlika u šaranu odnosno u tovljnom i pravom dunvskom.....moje iskustvo govori da su tovljeni mekšeg mesa i masniji....
zato uvjek preferiram za papraš Dunavski -----
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 19 Januar 2009, 07:13:26
Sa tim se slazem 1000%, mada ne poznajem divjaka iz Dunava.
Usporedbu mozes napravit kod kokoske ili pileta. Uzmi obicno kokosku ili pile, koje se seta po dvoristu i hrani se svim i svacim ili
kupljeno, koji zivi u boxu. Posle pola sata se kupovni raspadne i kosti padaju od mesa, a domaci je jos uvjek kompaktan :takoje: :takoje:
Isto ti je sa pastrvama iz uzgajalista.
Odg: Apatinski paprikaš By: kockar Date: 19 Januar 2009, 12:29:13
@Hauba-sledeci put kad keva bude mesila rezance,dobices foto-strip!
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 19 Januar 2009, 17:47:09
Gorane, znao sam ja da si ti nas covik :rlol: :rlol: :rlol:

Kockaru, ajde, pa da i ja jednom to naucim. Moja majka i tasta rade domace rezance, ali one sitne i tanke, za govedju supicu.
Ovakvih vasih debelih jos nisam jeo :no: :no: :no:




Ljudi, procitajte ovo, ja sam se skoro ugušio od smeha :rlol: :rlol: :rlol:


Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 22 Januar 2009, 09:16:18
Evo, nasao na netu "kao" originale Apatinski papras.
Ajde Apatinci, komentare molim :tongue: :tongue:

http://www.kuharica.hr/recepti/ribe_i_plodovi_mora/apatinski_riblji_paprikas.html
Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 19 Februar 2009, 22:29:20
Hauba ja nisam apatinac ali ovo je glupost.......
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 19 Februar 2009, 22:37:55
Možda postoji još jedan Apatin gde pripremaju na ovakav način.  :rolleyes:


Najprije očistimo sitnu ribu i kuhamo je u litri i pol vode dok se ne raspadne. :shocked:  smiley096 smiley157

Dalje neću ni da čitam.
Odg: Apatinski paprikaš By: kico Date: 20 Februar 2009, 05:35:16
kad svakom daju da kuha i piše recepte
Odg: Apatinski paprikaš By: ULJEZ Date: 20 Februar 2009, 18:44:44
pitao sam se šta to znaći
hoće li netko staviti pravi recept
ili da dodjemo
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 20 Februar 2009, 18:58:42
Haubica je u pravu ; mislim da u Bezdanu nisam siguran ali provjeriću u jednoj krčmi gdje se kuhao čuveni fiš paprikaš nadaleko poznat gazda je u teglama drzao kuhanu ribu odvojenu od kostiju poput ajvara je bila u svaki kotlić je dodavao po par kašika te guste skuhane ribe, koje stariji to bi morao znati kazu da mu je fiš-paprikaš bio jedinstven
Odg: Apatinski paprikaš By: kico Date: 20 Februar 2009, 19:10:53
ali ne APATINSKI
Odg: Apatinski paprikaš By: mili_sinisa Date: 21 Mart 2009, 00:37:50
Riblji paprikas
Vako za evo npr. 6 osoba
3 kg Sarana
3 u vrh pune kasike paprike
vode 8 dl po osobi
luk suseni 3 - 4 kasike
so po ukusu
feferona (nemora se raskidati  :eek: )
1 dl vina opciono moze i nemora
i pola kasike vegete pred kraj opciono moze i nemora
kad prokuva kuvati MAX. 30 min

ko ga vako nebude znao skuvati da valja nek predje na rostilje  :takoje: