Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 11 Novembar 2009, 20:57:25
Bravo Dulence ti si car da svi budu zadovoljni  :clap2:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 21 Novembar 2009, 14:06:06
Ja to ovako Laicki ..bio samo jos jedan saran i njega sprasio u Fis ..
rezultat vidis.. smiley033

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Novembar 2009, 18:32:33
Tako ali da se mene pita ja bih u takvim šerpama zabranio kuhanje fiš paprikaša kotlić i ništa drugo
Odg: Apatinski paprikaš By: užas1 Date: 21 Novembar 2009, 18:53:43
Evo još jedan recept:2kg deverike očistiti, izfiletirati i tako pripremljenu ribu kuvati na jakoj vatri dok se nepočne raspadati. Tada skinuti sa vatre ispasirati ribu da bi se odvojile još zaostale kosti,zatim  napraviti pire od crnog luka (600 grama)pa ga lagano izdinstati sa malo masnoće,tada  dodate izpasiranu deveriku zajedno sa čorbom(0,8l po osobi)slatku mlevenu papriku dodati kad provri,ljutu i so  po želji  i kuvate na što jačoj vatri 15-20 minuta.Tada prethodno očišćenu mešanu ribu 2,5-3 kg (som,šaran,kečiga,terpan)koja je odstojala usoljena i prelivena sa 0,2 litra kuvanog paradajza dodate u kotlić(u letnjem periodu dodati 1češalj belog luka i malo mlevenog crnog bibera) i nastavite kuvanje da dobro vri još 35 minuta.Ovo je recept za 6 osoba, servirase  sa hlebom,a može i sa domaćim  testom. Posle ovog se služi domaće belo vino i špriceri, al´ mnogo!
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Novembar 2009, 19:43:31
E ovaj mi se recept sviđa i moram da ga probam  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 21 Novembar 2009, 20:18:52
jel zbog špricera koje znam da nikako nevoliš :rlol:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 21 Novembar 2009, 20:35:32
Jel ovako bolje Panonski Mornar-u





znam ja da je ovo ljepse ali nekad se mora i kompromis napraviti ..he he
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Novembar 2009, 21:20:59
E to to ambijent kotlić vino i udri  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: užas1 Date: 22 Novembar 2009, 00:14:40
Jel probao neko da umesi testo sa ikrom i kokošjim jajima sa brašnom tip 400 bez vode? Kad to budete probali sa onim receptom za paprikaš koji sam poslao shvatićete da juneći gulaš ništa duže nedrži čoveka sitim u odnosu na ovaj recept.Ako budete mesili testo sa ikrom prvo je razbite u blenderu,biće vam mnogo lakše.
Odg: Apatinski paprikaš By: Goachild Date: 22 Novembar 2009, 10:32:04
Meni su odali foru za osvajanje drugog mesta na takmičenju, pošto se recept za prvo mesto naplaćuje.
Otprilike ide ovako...

"Fora" je da se pola sata pred kraj kuvanja u kotlić ubaci svinjksa kolenica ili komad nekog drugog dimljenog mesa.
Samo da mu da taj neodoljivi "šmek", naravno posle se izvadi i skloni.

Služiti toplo!

Prijatno

smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 22 Novembar 2009, 12:53:30
Citat: dushann poslato 21 Novembar 2009, 20:18:52
jel zbog špricera koje znam da nikako nevoliš :rlol:
Pa kakav bi to papraš bio bez dobrog špricera
Odg: Apatinski paprikaš By: žilo Os Date: 03 Decembar 2009, 21:53:28
Uz dobar fiš najbolji su domaći rezanci.Evo jedan recept koji sam dobio od jedne stare gospođe s ušča.To je količina za recimo 6 osoba ,ako se ne zaigraju.Oštro brašno 1 kg,8 jaja(bez vode).Dobro izmjesiti(dok se ne prestane ljepiti za prste),nakon toga pustitida se tijesto odmori(omor traje 1 pivo).Razvaljati na debljinu cca 2mm,isječiu trake širine kašike,pustiti da se malo prosuši i postane tvrđe(još 1 do 2 piva).Složiti trake jednu na drugu isječi oštrim nožem sa što manje pritiskanja.Tijesto se može i osušiti ili staviti u zamrzivač.
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 03 Decembar 2009, 22:23:10
Kud sam i gledao   :help: uh mogao bi sad da pojedem barem dvije porcije Žilo  :clap2:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 10 Januar 2010, 22:28:26
Kljuc svakog jela pa i paprikasa je u jednostavnosti,nikakvi dodaci,vegete,susenog luka,persuna,slanine,secera i slicno.Znaci:riba saran+luk+voda+sol+paradajz+paprika(kolicine 500gr ribe po osobi,5 srednjih glavica luka za 6 osoba,700 ml vode po osobi,kasika soli,2 kasike paprike,pola kasike ljute paprike,1 dl paradajza ili kasika pirea.Sve ovo odmah mozete ubaciti,natrljati ribu dobro sa tim i onda naliti vodu)
Moze meko drvo,moze tvrdo drvo,samo neka kuva jako na pocetku,nek krcka u sredini i 10 min pre kraja opet jako. :ok:.obratiti paznju da drva ne dodiruju kazan,da ne prestane kuvati i da se provrti kotlic s vremena na vreme,ako ovo propustite zagorece.
Ovo je nacin,na koji se kuva samo tu negde od Bezdana do Bogojeva,i Apatinci su zaista ponosni na ovo jelo i obozavaju ga.Svaka kuca ima svog majstora i svi oni se mogu jednom godisnje dokazati u spravljanju ovog jedinstvenog jela na apatinskim ribarskim vecerima.
Dakle,kotlice u ruke i u prvoj nedelji jula dodjite da se sretnemo pored vatre.
Castim pivo(ili tri) :thumbup:

Odg: Apatinski paprikaš By: mili_sinisa Date: 11 Januar 2010, 15:46:32
ZAKON :

  1. RIBA 500gr zive vage po osobi (ociscene 400-450gr)
  2. VODA o,8 lit. po osobi (+1dl vina max)
  3. PAPRIKA kasika u vrh na 1kg ribe + par feferonica
  4. LUK (praksa nevalja ni malo a ni previse)
  5. SO po ukusu (eventualno zbog smeka ako neko voli vegete pred kraj nepuna kasika)
  6. Kad prokuva max 25-30 min kuvanja ali kuvanja
  7. ALKOHOL OBAVEZAN (i to zestina posto se brzo kuva nema se vreme za dugacko pice)

A ko ga ovako neskuva kako treba nek proda KOTLIC i nek kupu TANJIRACU ili ZICU :lol:  :lol: