Odg: Apatinski paprikaš By: brica Date: 24 Decembar 2013, 22:14:45
Srce mi prepuklo kada sam čuo za čardu ...
Babo je tu ostavio barem jedan salaš, a ja sam imao vremena da ostavim tek koji lanac zemlje.
Kad god smo išli u goste u Osijek, moralo se obići rit.
Odg: Apatinski paprikaš By: bajro025 Date: 24 Decembar 2013, 22:29:44
I ja veceras pristavih saranka

pa neka neko proba da pridje kotlicu


Odg: Apatinski paprikaš By: limovac74 Date: 25 Decembar 2013, 00:01:25
Ljut papraš

Imam jedno pitanje u vezi "Apatinca". Ko je bolji majstor Admin ili majstor Ellesar u pravljenju paprikaša
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Decembar 2013, 07:46:05

Khm-khm

Izgleda ce nepristrasna i nezavisna komisija morati da to utvrdi, uzorkovanjem iz oba kotlica na najblizoj cardi

Nijanse ce igrati ulogu, a dlake ce se cepati na 6

Evo jedan " misticni ", od sinoc

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 06 Januar 2014, 14:53:27
Skrčkan i pojeden pre pola sata...

Odg: Apatinski paprikaš By: CostaK Date: 06 Januar 2014, 15:31:38
Jooooj, mene to tek ceka za veceru danas i to kuva jedan od najboljih nasih mastora i na moju veliku radost on mi je tast

Danas je milina setati kroz Apatin, mirise na svakom koraku...
Odg: Apatinski paprikaš By: Pirke vuk s Tise Date: 06 Januar 2014, 17:49:39
Ми, тек почели да чистимо лук. Сви хоће да буду мајстори, једино се ја пријавио да ложим ватру. Планирамо да нас држи до поноћи, а после......
ПС: Куваћемо по рецепту мог брата, а он је близу Апатина. Има да буде..

Odg: Apatinski paprikaš By: srdjo_ Date: 06 Januar 2014, 21:15:49
I kod mene se zakuvavalo, jbg nisam slikao.. a ovaj gore dobar

Odg: Apatinski paprikaš By: CostaK Date: 06 Januar 2014, 21:32:41
Dobar je taj gore al malo tanak...

A i ne vidim feferonu...
Salim se,
Pikeman, mogli bi se jedan dan organizovati pa da zobljemo malo a ja cu obezbediti kuvara

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 06 Januar 2014, 21:40:20
Lako je za kuvara, obezbedi šarana.

Odg: Apatinski paprikaš By: CostaK Date: 06 Januar 2014, 21:48:22
Valjda ce biti nesto, a da ti kazem, pre neko vece i pevac je odradio posao...jedino je bila muka sa 6l domaceg vina

Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 06 Januar 2014, 22:18:06
Skčkaste ga, a i pojedoste ga.

Gledam Ivkovu slavu, pa sam nesto pobrkao.

Odg: Apatinski paprikaš By: didapatak Date: 09 Januar 2014, 16:04:43
..stigo do 50te stranice i ne mogu(nije sram priznat da ne mogu..ipak su godine i..FIŠ u pitanju,he,he..) a da ne kažem koju..
..prvi pravi..koji nas odredi i oneredi..plaža na Zelenom otoku 82ge..jedna mala iz NS(vojnička uspomena) došla u goste pa zbog uspomena s Ribarskog ostrva idemo na Dunav..tamo ekipa ..trguje,trampi i uživa..dok mlađi love..Čiča kuva u kotliću od 25l..
..bijela riba(cca10kg) i iz šake rezani luk(cca 5kg) kuhano 2h pa procjeđeno kroz tauplić..u to ..šaran 2/3 ribe, som i kečiga 1/3..i malooo štuke(sve zajedno oko 15kg)..uz to kruh iz zidane peći..i ..Baranjsko vino..i ona..
..poslije sam jeo na milijun mjesta i milijun načina ali nema nje..jeo sam i u Apatinu

.i na Balatonu..u Smederevu..Somboru, Batini,Varaždinu, Zagrebu,Pančevi,Zemunu,na Đerdapu, Sisku, SL/BS brodu..na Neretvi(e..njih sam shebo sa pravom paprikom,he,he..)..još mi želja da napravim u delti ..Dunava....naravno..
..pa sam počeo i kuhati..i ponešto naučio..možda..kuhao sam na trgu,u paštari, konobi,ljetnoj kuinji,na vjetru i vetru..kuhao po željama i narudžbama..i kad sam želio i morao..od 3 litre do 12 kotlića po 15 l..i..
..nikad nije bio isti..zavisi od ribe,drva, vode, doba godine, ekipe, količine vina(u kuharu)..i..
..sad spremam..sirotinjski,domaćinski i gazdinski(alaski)..po mogućnosti i po željama..samo od friške ribe i PRAVE paprike..
..

.P.S.sve demonsriram uz pravog sponzora i za pravu ekipu..
..uvijek mu se radujem i s dušom ga spremam( to je onaj tajni sastojak)..samo da vam kažem,he,he..
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 09 Januar 2014, 20:55:02
I moja malenkost je ove godine pokoji skrckala


Odg: Apatinski paprikaš By: calypso2 Date: 11 Januar 2014, 22:04:47
Evo ovako....posle dosta lutanja, takmicenja, a i osvojenih nagrada....nauci me da kuvam pravi "APATINAC" moj dragi Vlada Kosava....ne mogu napisati njegov recept-to moze samo on , ali mogu reci da je sigurno najjednostavniji, u njega ne ide vegeta, dodatak za corbu , i razne praznoverice i itd....sve je jednostavno! Ali , ostalo je u rukama i senzibilitetu kuvara, posto svaki paprikas lici na svog tvorca ;)...I mora da bude JAKA varta!
Koliko smo svi osetljivi na "nas" paprikas...nema jela na Svetu koje je toliko osobeno, licno i posebno, a pri tome toliko jednostavno i pristupacno! Nema jela o kome se vise raspravlja i vise takmici!
Paprikas je nasa sustina! Sustina reke, ribolovaca i nase naravi! Ima ljutih, blagih, gustih, retkih...i svi mi mislimo da je nas najbolji, da znamo "tajnu"....ali ta tajna je u Dunavu, Savi, Tisi, Moravi....tece u nasim zilama, venama, u nama samima!