Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174
Odg: Apatinski paprikaš By: Zmaj Strasni Date: 14 Februar 2014, 19:34:35
Apatinac, pa Martin kuva u Ruzi koliko znam. Nisam cuo da je presao u Krunu. Kuva odlican paprikas.
Odg: Apatinski paprikaš By: CostaK Date: 14 Februar 2014, 20:06:23
Nisam ni ja cuo da je Martin u Kruni, bio je u Ruzi i mnogo ljudi se zestoko razocaralo jer kazu da nije bio ni blizu kao kod Jucike...e ti Vagoni su mi sinonim za extra paprikas, kad se toga setim kao u vremeplov, matorci, sestra i ja svake nedelje po snegu peske do Vagona na papras i nazad...
U Kruni ako kuva Stipan iz Sonte nema greske, bio vise puta i proverio a neki hvale i Harcas ali sam se razocarao zadnji put...
Kao sto kaze ellesar paprikas mi je ipak za kuci, grota platiti nekome za nesto u cemu i sam uzivas a da ne pominjem da ni u jednom restoranu ne moze biti ni blizu kao kada si pored vatre, cepas i lozis...
Odg: Apatinski paprikaš By: apatinac Date: 14 Februar 2014, 21:14:19
Па некад треба отићи и у ресторан, поготово кад немаш воље спремати иза гостију ...  :smiley:
Где Мартин кува немам појма, тако су ми рекли кад сам пре месец дана хтео изаћи са гостима. Људи хтели паприкаш, недеља вече, нема где узети рибе, Андрић радио до 17 часова. На крају завршили на Харчашу, али ништа посебно.
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 19 Februar 2014, 09:18:30
Jeo sam pre dve tri nedelje u Kruni paprikaš, neznam ko ga kuva ali mogu reći da je bio odličan.
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Februar 2014, 14:49:14
Zavrti kotlić... :cheesy:





Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Februar 2014, 15:15:34
Nalož'de to malo jače.  Šta je paprikaš bez po kubika drveta :lol:

poslato iz mog kotlića


Odg: Apatinski paprikaš By: knele_dalj Date: 08 Mart 2014, 22:42:17
Evo jedan Daljski ''fiš'' !!! Recept skoro pa isti kao Apatinski!!!  :ok:

Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 08 Mart 2014, 22:49:24
Njam njam,....  Baš dobro izgleda,  sad bih baš zagrabio jedan tanjir :-)

Poslato sas mobilan...  ;-)


Odg: Apatinski paprikaš By: knele_dalj Date: 09 Mart 2014, 00:09:11
Hvala, hahah jedina zamerka kotlic, znam da vam se ovakvi ne svidjaju, a mi skoro svi koristima taj oblik, a nadje se poneki i od pivskog bureta... :thumbup:

Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 09 Mart 2014, 01:42:51
Nemam ja zamerki na oblik kotlića,  to ove ostale paprikašdžije nešto odbijaju taj oblik, zapeli za oblik "Metalac"  pa to ti je....  meni je više bitno šta je i kakvo je unutra :-) A ovaj tvoj bar sa slika obećava!

Poslato sas mobilan...  ;-)

Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 09 Mart 2014, 08:34:31
Vid` ovog Brankovića  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Meni je prosle godine riknuo šešir kotlić i uzimam ove godine opet jedan. Za " brze " stvari je odličan, za pileći recimo.....za ribu je isto dobar, jedino junetina i divljač i ono što polako ide, to mi nekako ne leži u njemu.

Knele, kad kažeš da je skoro isti recepat, u čemu je razlika?

Na slici izgleda isto :cheesy:  :tongue:
Odg: Apatinski paprikaš By: apatinac Date: 09 Mart 2014, 09:16:05
Citat: knele_dalj poslato 09 Mart 2014, 00:09:11
Hvala, hahah jedina zamerka kotlic, znam da vam se ovakvi ne svidjaju, a mi skoro svi koristima taj oblik, a nadje se poneki i od pivskog bureta... :thumbup:


Нема замерке за котлић. На "Вагонима" су кували само у таквима. Ех кад би таки наш'о од бакра ...  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: Duško58 Date: 09 Mart 2014, 11:15:07
Citat: knele_dalj poslato 09 Mart 2014, 00:09:11
Hvala, hahah jedina zamerka kotlic, znam da vam se ovakvi ne svidjaju, a mi skoro svi koristima taj oblik, a nadje se poneki i od pivskog bureta... :thumbup:

Kotlic je dobar narocito kada je pun i vatra ga podlizuje lepo sa svih strana pa tako ravnomerno kuva (kljuca) svuda. Imam takav i koristim ga vec par godina i necu ga menjati dok ne progori. :cheesy: smiley015
Odg: Apatinski paprikaš By: knele_dalj Date: 09 Mart 2014, 16:26:15
Slazem se da je bitnije sta je i kakvo je u kotlicu, a kotlic manje vise!!!   :lol:
Ellesar, sto se tice razlike nisam se dobro izrazio, recept je isti, ali posto ne mogu  svi doci uvek do kvalitetne paprike, ljudi  koristie zacin za riblju corbu Alas, pa stavljaju manju kolicinu, ove nase  paprike (ako se uopste moze tako nazvat)!!!
srecom ja sam cesto u Srbiji, pa mi paprika i nije neki problem!!!  :thumbup:

Odg: Apatinski paprikaš By: Sax Date: 09 Mart 2014, 22:24:02
Ako me nekad put nanese u Apatin,putem ovog foruma zeleo bih da probam taj paprikas u izvođenju Ellesara ili nekog iz Apatina jer sa ovih slika i sa toliko napisanih stranica nema sanse da je los.

E sad,jedno pitanje.Na oglasima gledam razne kotlice pa mi recite,koja je razlika i da li treba neku posebnu pažnju obratiti izmedju kotlica od emajla,rostfraja,gusanog,inoksa ili bakarnog?