Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Decembar 2008, 14:00:36
Meni se čini da u sušeni ubacuju skrob, čim daje toliku gustinu?  smiley157

Ni ja za riblji ne dinstam luk. I stavljam takođe sve odjednom.  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: EsoX Date: 23 Decembar 2008, 15:03:22
Nisam siguran da dodaju skrob u suseni, mada moguce.. mislim da je samo fora u tome sto se prasak mnogo bolje rasporedi... sad nisam pametan sta je bolje, ali je definitivno sa susenim lakse  :shocked:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Decembar 2008, 15:06:31
Definitivno je lakše - nema plakanja  :rolleyes:, ali ja ipak više volim sa običnim. Ponekad dodam kašiku sušenog uz obični.
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 23 Decembar 2008, 15:38:57
Vide kombinacije ima li shta lepshe samo mi josh jedan terpan-cverglan fali!!!
To su pravi sharani :ok: a ne oni tovljeni okrugli :no: ih da mi je sad jedan da ga skuvam mmmmm, trebao sam izbrisati ovu sliku sad bih ga srchkao :takoje: al gde da ga upecam preko zime :veryangry: moram chekati da prodje zima :embarassed:

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 06 Januar 2009, 17:58:55





Odg: Apatinski paprikaš By: Garfield Date: 06 Januar 2009, 21:11:34
Odličan filmić Pikeman! :clap2:

Ja ipak prvo dinstam luk a stavljam i one tvorničke dodatke za riblji paprikaš. Dao si mi inspiraciju da sljedeći puta kada ga budem kuhao probam ovaj način "sve odjednom" kako si ti pokazao.

Možeš li mi reći koji su omjeri? Koliko vode, ribe, paprike, paradajza?

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 06 Januar 2009, 21:23:20
Po osobi:
0,75 lit vode,
0,5 kg šarana,
100-150 gr luka,
1 ravna kašika paprike (veoma je bitno da je kvalitetna),
paradajza po ukusu, ja u papras za 4 osobe stavim 1,5 - 2 dl.
Soliti i zaljutiti po ukusu.
Kuvati 40 - 45 minuta, vatra mora da bude jaka - volim gust paprikaš!

Od ove količine sastojaka se dobija dva tanjira gustog paprikaša!



Odg: Apatinski paprikaš By: kockar Date: 06 Januar 2009, 22:16:30
Evo bas sam pojeo dooobru turu paprikasa... :thumbup:
Ja sam probao obe varijante i sa dinstanim lukom i sve zajedno,a takodje i mleveni luk i svaka od njih se dobro zavrsila.
Jedino sto u zadnje vreme mecem belo vino umesto paradajza,jer mi je riba tako lepsa,a ja jaaako volim ribu iz paprikasa :smiley:

Odg: Apatinski paprikaš By: Garfield Date: 06 Januar 2009, 22:40:08
Citat: pikeman poslato 06 Januar 2009, 21:23:20
Po osobi:
0,75 lit vode,
0,5 kg šarana,
100-150 gr luka,
1 ravna kašika paprike (veoma je bitno da je kvalitetna),
paradajza po ukusu, ja u papras za 4 osobe stavim 1,5 - 2 dl.
Soliti i zaljutiti po ukusu.
Kuvati 40 - 45 minuta, vatra mora da bude jaka - volim gust paprikaš!

Od ove količine sastojaka se dobija dva tanjira gustog paprikaša!




Hvala puno za recept!
Jedino je upitno vrijeme kuhanja, pretpostavljam da nakon što počne da vrije treba ga skinuti s vatre nakon 15 do 20 minuta jer bi se nakon toga riba počela raspadati?!?
Tu sam uvijek bio skeptičan jer nisam vjerovao da se luk za tako kratko vrijeme može skuhati da ne ostane prijesan. Zato sam do sada preferirao ovu varijantu sa dinstanjem pa onda sve ostalo.
Ali probat ću ovih dana i ovu drugu varijantu pa ću se javiti sa utiscima.
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 07 Januar 2009, 01:02:44
Video si da je potkovica cela u tanjiru, a kuvala se 45 minuta.


Odg: Apatinski paprikaš By: ossa Date: 07 Januar 2009, 11:40:53
A mešanje na karakterističan način  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: Garfield Date: 07 Januar 2009, 12:23:22
Ma vidim Pikeman da to fantastično izgleda i da je odrezak ribe u komadu. Samo mi nije jasno ono "vreme kuvanja 40 do 45 minuta". Da li to znači da voda vrije (ključa) 40-45 minuta ili se računa od trenutka stavljanja kotlića na vatru pa do skidanja s nje? Po mojoj računici hladnoj vodi u kotliću da "baci ključ" treba nekih pola sata ili više što naravno ovisi o veličini kotlića i jačini vatre. U varijanti koju sam ja do sada primjenjivao ubacivao sam ribu u vodu koja ključa tek na kraju i skidao kotlić s vatre nakon 15-20 minuta. Prvi puta kad sam kuhao riblji paprikaš ostavio sam je unutra pola sata i sva se raspala.

:help:

 
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 07 Januar 2009, 13:22:34
Mene vise zanima sta se dogadja sa lukom. Zar vam zaista raspadne u takvom kratkom vremenu kuvanja???
Odg: Apatinski paprikaš By: rebel Date: 07 Januar 2009, 15:29:46
Video si kako vri paprikaš!?
E tako mora da vri od početka do kraja!  :takoje: :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 07 Januar 2009, 16:46:33
Ribu moraš staviti u hladnu vodu. Zato ti se i raspala jer si je ubacio u vrelu.
40-45 minuta kuvanja od ključanja. A luk bude kuvan  :ok:, ne znam na šta misliš Hauba?