Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174
Odg: Apatinski paprikaš By: limovac74 Date: 03 Novembar 2013, 18:32:24
 :eek: :eek: :help:  Curi mi nešto  na uglu usana -levo i desno ,preliva po sredini ... smiley112 smiley112 smiley112
Odg: Apatinski paprikaš By: mailman Date: 03 Novembar 2013, 20:10:39
Taj Jovanov pre podne mrzi sebe a posle podne ceo svet, pogledajte stariju epizodu Cari ribolova gde on na Sarulestiju peca smudja, kad ga zakaci namota skroz do vrha stapa pa mu se otkacinju jer skroz skrati najlon a svaku ribu mora da mu prihvati onaj rumun sto je sa njim u camcu. U svim ribolovackim krugovima i na raznim forumima ga mrze, ali odosmo u off zbog jednog nebitnog lika.
Odg: Apatinski paprikaš By: Pirke vuk s Tise Date: 03 Novembar 2013, 21:03:15
Ma ja све хоћу да питам, ал да се не наљуте апатинци.
Зашто стављате толико црвене паприке? Приметио са да то исто раде и сомборци, и некада чувени "Бандика" из Богојева. Јел због укуса, густине, ил је имате пуно, на северу Бачке.
ПС: Ништа лично. Ја сам родом са севера-Оџаци.  smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 03 Novembar 2013, 22:40:14
Pirke za papras za 6 osoba idu dve kasike, nekad tri, kad je blaza paprika :takoje:
To nije mnogo :no:
Znam da ima ko stavlja 4-5 kasika, ali time se nista ne postize, fora je pogoditi razmeru i izbalansirati sve sastojke, da nadopunjuju jedni druge. Nevalja kad neki ukus prevlada, recimo paradajz, paprika, so, ljutina.....
Odg: Apatinski paprikaš By: Pirke vuk s Tise Date: 04 Novembar 2013, 08:46:30
Moj брат, живи у Богојеву, до прошле године рибарио, кува фантастичан паприкаш (рибљи) Његов рецепт: само неопходни зачини (количински) да се неби изгубио укус рибе.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 04 Novembar 2013, 09:02:25
Bas tako :ok: samo neophodno, balansirano, nesme nista da preovlada. Dim je recimo jedan zacin koji se ne dodaje kasikom :wink: . E vidis tu je tajna, nije to samo puko odmeravanje zacina i tacna kolicina. Moras znati kako da kontrolises vatru, da bi se svi ti zacini povezali kako treba :takoje:


Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 11 Novembar 2013, 11:24:37
I sinoć se zavrtio kotlić... smiley116


Odg: Apatinski paprikaš By: Toblerone Date: 12 Novembar 2013, 00:44:39


Evo i kod mene bila fešta  ,posle ulova Ružnog Pajvandžije  :takoje: Od jedne velike šnicle , bilo je Papraša  za celo društvo :clap2: Paprika je Apatinska  prava Hvala Pikemanu :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: savas Date: 12 Novembar 2013, 16:51:57
Jedan iz kazana za rakiju



Na kraju izgleda ovako


Odg: Apatinski paprikaš By: bajro025 Date: 19 Novembar 2013, 21:49:57
Malo smo se druzili za vikend uz pivce i papras.







Pikeman ga udesi za cistu 10-ku.  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: Goachild Date: 19 Novembar 2013, 22:02:10
Neobično mi da nema fotke paprikaša iz ptičije perspektive. ;)
Odg: Apatinski paprikaš By: bajro025 Date: 19 Novembar 2013, 22:14:05
Kad je kotlic doso na sto nije se imalo vremena za slikanje.
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 19 Novembar 2013, 22:35:23
Dobar  :ok:

Mogli bi uskoro ponovo :smiley: :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 20 Novembar 2013, 07:25:51
Samo vam fali stara drvena kuka :cheesy: :wink:
Odg: Apatinski paprikaš By: zeljoni Date: 21 Novembar 2013, 11:41:07
Ovako to izgleda u Bačkom Gradištu.