Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Apatinski paprikaš By: blacky1704 Date: 02 Decembar 2008, 18:31:29
Imam veliku zelju da savladam spremanje Apatinskog paprikasa.
Pa bi zamolio apatinske kulinare da me upute u tajne spremanja sta cega i koliko, inace probao sam ga u  restoranu "Saran" i jednostavno sam odusevljen. Unapred zahvalan.
Odg: Apatinski paprikaš By: Goran Dubravac Date: 02 Decembar 2008, 18:40:23
Bravo blacky17Ö4, :wink:
jednostavno,
spremish se, dodjesh u Apatin. :cheesy:

P.S.
Reci koje god. si bio da ti kazem shta si jeo    a

pravi prob'o nisi. :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 02 Decembar 2008, 19:44:55
Necu ovi Apatinci da odaju tajnu, radije crkli :sad: :embarassed: :eek:
Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 02 Decembar 2008, 19:50:15
ajde Apatinci da čujemo taj recept  za apatinski paprikaš smiley111 smiley111 smiley111 smiley111
Odg: Apatinski paprikaš By: dado p Date: 02 Decembar 2008, 22:13:48
Evo ovako ukratko
Paprikas za 4 osobe,  riba po zelji ja cu da napisem za sarana
Po osobi stavljas 0,5 kg ribe i 7 dl vode, 200 g luka cetri kasike paprike(za skroz slatki paprikas,za malo ljuci 3 slatke i 1 ljute za ljuti pola-pola 2 ljute 2 slatke)
Bitno da pre kuvanja ribu usolis i prelijes sa 2dl paradajza i da odstoji 15-tak minuta.Kad prokuva dodas papriku i mozes pola dodatka za riblju corbu(ja ga stavljam meni je nekako bolje upotpuni mi ukus) i kuvas 30 minuta,ne duze.2 suve feferone.Drva mekana,vrba.Vremenom ces hteti da kombinujes ribu,meni je nejbolje saran i terpan(njega ubacis 20 min pred kraj)mada mi svaka kombinacija pase.
E to ti je razmera koje se ja drzim.Prijatno
Odg: Apatinski paprikaš By: blacky1704 Date: 02 Decembar 2008, 22:20:50
hvala puno na detaljnom uputstvu dado.jos samo ono oko testenine,jel moze rezanci-fidelinka recimo
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 03 Decembar 2008, 06:31:26
Citat: dado p poslato 02 Decembar 2008, 22:13:48
Evo ovako ukratko
Paprikas za 4 osobe,  riba po zelji ja cu da napisem za sarana
Po osobi stavljas 0,5 kg ribe i 7 dl vode, 200 g luka cetri kasike paprike(za skroz slatki paprikas,za malo ljuci 3 slatke i 1 ljute za ljuti pola-pola 2 ljute 2 slatke)
Bitno da pre kuvanja ribu usolis i prelijes sa 2dl paradajza i da odstoji 15-tak minuta.Kad prokuva dodas papriku i mozes pola dodatka za riblju corbu(ja ga stavljam meni je nekako bolje upotpuni mi ukus) i kuvas 30 minuta,ne duze.2 suve feferone.Drva mekana,vrba.Vremenom ces hteti da kombinujes ribu,meni je nejbolje saran i terpan(njega ubacis 20 min pred kraj)mada mi svaka kombinacija pase.
E to ti je razmera koje se ja drzim.Prijatno

Care, sta znaci pola dodatka za riblju corbu???
I ribu kuvas samo 20 minuta :huh:
Odg: Apatinski paprikaš By: blacky1704 Date: 03 Decembar 2008, 07:09:33
hauba to ti je "fant" ( zacini ) za riblju corbu
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 03 Decembar 2008, 07:43:02
Aha, sad mi je jasno. Mjesovina zacina u prahu jel tako?


Da drugovi, dobra stvar. Fala bogu i mister Mamiju, da imas jos par vrecica te mjesovine. :takoje: :takoje:
Imam jos jedno pitanje u vezi "paprasa".
Kakvo je vase mnenje oko sharana u paprasu?
Dal je obavezan, dal daje bas on onaj pravi ukus ili se moze i bez njega napravit dobro jelo????
Odg: Apatinski paprikaš By: Bigash Date: 03 Decembar 2008, 08:37:11
Pravom kuharu je sramota to ubaciti u papras, ali posto odje nema pravih kuhara onda je  :ok:
Sharan je obavezan Haubica, to si dosad trebao nauciti  :veryangry:

A kad ti nestane zacina, poslacu ti po kamiondziji  :bye:
Odg: Apatinski paprikaš By: blacky1704 Date: 03 Decembar 2008, 08:38:08
koliko sam ja zakljucio,dok sam boravio u apatinu.oni satavljaju soma ili sarana a i zajedno, kako ko

bigash je i u pravu pravi majstori oni tradicionalni nebi trebalo da stavljaju fant kao dodatak.
ali s druge strane moze poboljsati ukus jelu .licno smatram da je on ok i bez njega ne kuvam riblju corbu
Odg: Apatinski paprikaš By: Ervin Date: 03 Decembar 2008, 09:22:38
Mmmmm dabome, ide csorba i bez "Fant"! :takoje:
Samo onda obavezno dodas malo sargarepe, zajedno sa lukom, oma u startu, pa dinstas zajedno...
Tako bar ide u receptu iz mog dvorista, al' to nije brzinska varijanta! Kad kuvam csorbu, to traje minimum 4 sata! Fino polako, cela procedura, a i gosti lepo imaju vremena da se napiju dok se ne skuva!  smiley013 smiley105

Odg: Apatinski paprikaš By: blacky1704 Date: 03 Decembar 2008, 09:25:14
obavezno ide u dinstanje sargarepa,luk,celer,paskanat i paprika babura
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 03 Decembar 2008, 09:31:10
Moram vam priznat, da sam dosad skuvao tek 3 ribja paprasa na ovakav Vas nacin.
To jelo u Sloveniji nije bas poznato, bar sto se starih Slovenaca tice.
Za sad sam stavljao sharana unutra, jer su mi ga moji Makedonci ulovili bas za papras.
Ja inace ne lovim tu ribu, iako mi u avataru stoji bas ta riba :rlol: :rlol: :rlol:
Vidim, da cu morat bar par puta godisnje da idem u "babuskare", jer mi se to jelo puno svidja.
I svi ostali, koji su prvi put to probali su polizali prste :takoje: :takoje: :takoje:
Moram priznat i to, da ja ribu iz paprasa ne jedem. Na kraju izvadim komade mesa i mozda ocistim i ubacim koje parce.
Mislim da je fora u umaku-chorbici a ne u ribljem mesu.
Ovih "Fant" zacina ja skoro da ne upotrebljavam, ali sad sam stavio 2-3 kasike onog zacina. I meni se svidja taj ukus.
Zar vi jedete ribu iz paprasa ili ju bacate?


Sta je to "paskanat" :huh:
Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 03 Decembar 2008, 09:35:48
peršin