Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 29 Januar 2011, 14:02:39
Panonac samo dva pitanja,ova resetka za sarana uvek stoji ovako uspravno(naravno samo se zarotira 180 stepeni,da se riba okrene),a ne horizontalno kao rostilj?
Drugo,jel` ovi fileti sarana ostaju sa rebrima ili ih vadis.
Sory za mali offtopic :wink:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 29 Januar 2011, 14:19:17
Možeš ju oretati kako god želiš i po visini po želji u tu rešetku stane desetak pola od šarana recimo 2,5 kg
drugo kosti se nevade kad bude pečeno odvajaju se od mesa super lako
Odg: Apatinski paprikaš By: paradizo Date: 01 Februar 2011, 21:05:13
Sreca da je poslednja strana,ne bih jos dugo izdrzao gledajuci ovu lepotu.Skidam kapu smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 01 Februar 2011, 23:59:00
Sve je na nivou Panonac :tongue: smiley033 Koliko ti stavljas te ljute paprike :question: mora da je ljut ko zmija paprikas,sve znoj curi. E, a zamisli procitao sam @Barjak stavlja 6 kasika ljute mlevene paprike. Posle mu kaze  @ellesar "ne bi bio u carapama sine" :no:

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 02 Februar 2011, 14:21:44
Za  dobar paprikaš nabitnija ti je dobra paprika  :takoje:
LJuta  :question: sve zavisi o količini paprikaša ja kad bi stavio šest kašika na kotlić od recimo 8 litara u to nebi mogao gledat a kamoli jest
Odg: Apatinski paprikaš By: paradizo Date: 02 Februar 2011, 16:04:33
Pitanje za Panonskog,da li se recept sa 7 strane razlikuje od ovog sa poslednjih fotografija i ovog recepta sto si poslao(nisam zapamtio kome) putem pp?I ako se razlikuje,da li se bitno razlikuje,voleo bih da naucim paprikas da pravim a jos ga nisam cestito ni probao.Mada nema potrebe za tim probama,slike govore sve.Pozz :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 02 Februar 2011, 20:11:57
Uh tamo piše 1,1 litra vode možeš slobidno decilitar više  i mislim da tamo nema vegete jedna kašika uvjek može sve ostalo je isto kad provrije jedno pola sata  do 35 minuta uz dodavanje soli i ljutine ali jedno je ovako kad napišem a drugo je kad vidiš i probaš vrlo male nijanse odigraju veliku ulogu
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 02 Februar 2011, 20:12:31
Evo najprostije,da netrazis na 46 strana:
Za 6 osoba
-3 kile sarana+4-5 glavica sto sitnije seckanog luka
+3 kasike mlevene(najbolje sto nadjes) paprike,ako volis ljuto i pola kasike ljute mlevene paprike
+kasika soli
+1 dl soka od paradajza
+4 litre vode
Nista manje,nista vise :thumbup:
Sve to odmah pomesas i stavis na vatru.
Kuva se na ujednacenoj vatri,tu do sat vremena,dok se nedobije lepa corba.To znaci...kad uzmes kasikom nesme se odvajati voda od
paprike.
Ovo ti je osnova,a sam ces ako ti se svidi doci do svog recepta u godinama koje slede :bye:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 02 Februar 2011, 20:19:41
Sve je to slično ali kao što Ellesar kaže moraš kuhat probavati dok nedođeš na svoje
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 02 Februar 2011, 21:27:41
Dodaješ vegetu u riblji paprikaš Dare?
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 02 Februar 2011, 22:47:14
Obavezno jednu kašiku ali ne punu ni slučajno da nebi bio sladak  :takoje:
Vegeta ti je sol i sušeno povrće
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 02 Februar 2011, 22:50:42
Znam šta je vegeta, zato te i pitam. :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 02 Februar 2011, 22:54:38
Vegeta daje poseban šmek u svim jelima kao dodatak  pa tako i u paprašu a valjda ćeš ove godine kod Dareta okušat jedan  smiley015 smiley049 biće i piva nesekiraj se  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: retfala Date: 02 Februar 2011, 22:56:24
Mislim da će ti jedini problem biti upecat šarana :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 02 Februar 2011, 22:58:48
E to će bit problem ali dok je Metroa  :no: nema zime  :help: