Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 11 Jun 2010, 14:39:38
Ni glava  :no: , pokvari ukus čorbi.
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 11 Jun 2010, 15:14:08
hajde sad da pitam ovako ..koje ribe idu u papras i koje najmanje a koje najvise ? ( u jednom paprasu od 15l )
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 11 Jun 2010, 15:20:46
15 litara  :huh: nebih preporučio da toliku količinu kuhaš odjednom tj u jednom kotliću bolje u dva em se riba kad se grabi ako se nestručno vadi sva iskida em imaš samo jedan okus ako u dva kuhaš pravviš dvije vrste  za one koji vole malo žešće  i one koji vole blaži papraš  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 11 Jun 2010, 15:26:00
ok hvala Darko   :tongue:..a sad ..u manjem kotlicu koju kolicinu ribe da stavim recimo 10 litara i koliko vrsta i koju ribu ..?
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 11 Jun 2010, 15:33:26
Pa ako imaš najbolje je recimo 5kg ribe sveukupno šarana jedno tri kg glavu od soma i malo od leđa i štuke po ukusu ja ju nevolim ima prejak miris i upropassti mi papraš ali ako baš hoćeš vrlo malo jedno par malih potkovica i iznutrice mlječ i ikru koju stavljaš 10 min pred kraj e za tu količini ne više od 6,5 litara vode al imaš moj recept tu negdje malo prošvrljaj pa nađi a imaš i od drugih pa koji ti se naj svidi ti udri  :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 11 Jun 2010, 15:40:06
Na kilogram ribe ide litar i po vode.

Meni je najlepši paprikaš od šarana, valjda jer ga najčešće jedem.  :cheesy:

Dobre su kombinacije šaran, som, terpan... može i glava ili rep od štuke da se doda.
Valja i papras od krupne deverike, mrene, bucova...
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 11 Jun 2010, 16:13:18
ok ..hvala ..sto rekao jedan moj prijatelj Carapan ,,Ce ga cepnem" :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: STEPA Date: 11 Jun 2010, 17:03:36
kakva tuga petak a nema ekipe za fiš :sad:ostaje mi opet moja vjerna druga a ona baš i voli kad sam ja juliška smiley111
Odg: Apatinski paprikaš By: ladikimre Date: 11 Jun 2010, 17:45:06
Citat: pikeman poslato 11 Jun 2010, 15:40:06
Na kilogram ribe ide litar i po vode.

Meni je najlepši paprikaš od šarana, valjda jer ga najčešće jedem.  :cheesy:

Dobre su kombinacije šaran, som, terpan... može i glava ili rep od štuke da se doda.
Valja i papras od krupne deverike, mrene, bucova...
ej ej ni ti nisi juče pao sa kruške,znaš šta valja :takoje:  ,ona prva kombinacija je prava lalinska. :cheesy: smiley114
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 11 Jun 2010, 18:18:19
Prava  :ok: , a najbitnije je da je riba sveža. Nikako iz zamrzivača.
Odg: Apatinski paprikaš By: apatinac Date: 11 Jun 2010, 18:25:32
I naravno uz  smiley049
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 11 Jun 2010, 18:27:16
To se podrazumeva.  :cheesy:  smiley021
Odg: Apatinski paprikaš By: STEPA Date: 11 Jun 2010, 18:41:58
tuga je bez dobre kapljice smiley304
Odg: Apatinski paprikaš By: BORKO.hr Date: 11 Jun 2010, 19:51:49
Neko nekako, ali stari alaski recepti, "na Sakadaški" (Kopačevo u Hr., mađari), traže tri vrste ribe : šaran, som, štuka (tako i količinski- najviše šarana, pa soma i štuke tek da da da "štih)

Međutim, 100 ljudi 100 ćudi (100 žena 200 sisa), pa se uvijek nađu "zamjene" za ribu koja nedostaje.
Alasi tvrde da umjesto šarana ODLIČNO sjeda Jez, soma - terpan, a mnogi rade temeljac od bijele ribe (babuška, deverika itd..), pa na njega slažu plemenitu iz osnovnog recepta.
Drugi tvrde; što više vrsta ribe, bolji fiš....(stvar ukusa)

Svi se slažu u jedom PRAVILU: VODA SE ODMAH DOZIRA-NEMA DOLIJEVANJA NAKNADNO!

Ja sam pak našao prastari recept, iz kapucinskih samostana iz 12-13 stoljeća (valjda su popovi uvijek znali uživati), ali nije baš jeftin, ima TAJNU......tko god ga je probao, tvrdio je da bolji nije jeo.. :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: ladikimre Date: 11 Jun 2010, 21:25:05
Ja babušku nikad ne stavljam :no:  .Devedesetih godina jednom prilikom smo iz moranja kuvali babušku i nešto malo bele ribe{to smo imali na kampovanju},od tog dana ja više babušku nikad ne stavljam,koliko se sećam imao je neki limeni ukus. smiley205

Spojene poruke: 11 Jun 2010, 21:26:27

I naravno rep nikad i glavu od manjih riba isto ne stavljam