Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 21 Februar 2010, 20:31:07
Hmmm da,ali ovu sto ja imam da prospes u Veroninu,ako imas strpljenja svako zrnce bi mogao razdvojiti :takoje:
Kupusinci su imali nekad dobru papriku,ali zadnjih godina slabo,nazalost.
Nasao sam bolju i ako trebas dobru papriku idi u Bezdan.
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 21 Februar 2010, 21:28:00
Ova paprika što je Panonac dobio je bez peteljki i semena, samo paprika je mlevena :takoje: :ok: jest da je skuplja al je bolja duplo :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 21 Februar 2010, 21:29:34
evo mene po papriku samo da skinem gips
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 21 Februar 2010, 22:08:52
jbga to je sado-mazo posao svaku papriku ocistiti :clap2:
Nema dobre paprike bez 1000 po kili :thumbup:

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Februar 2010, 15:20:43
Citat: dushann poslato 21 Februar 2010, 21:28:00
Ova paprika što je Panonac dobio je bez peteljki i semena, samo paprika je mlevena :takoje: :ok: jest da je skuplja al je bolja duplo :ok:
Sakrio sam ju da nija neznam gdje inače ode za par nedelja  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: joja Date: 02 Mart 2010, 16:05:45
cak i ja iz subotice sam isao samo zbog paprike do kupusine...lazem,bilo je i malo pecanja...ali paprika je odlicna...koliko paprika moze da stoji i u kojim uslovima...ako me razumete sta hocu da pitam...dali moze u tegli (na suvomi tamnom mestu) da stoji koliko?...ili u kesici providnoj koliko?...daloi to ima veze,ja sam primetio da mi taj spoljni sloj paprike u kesici posvetli,u ukusu nista to nemenja ali nije bas lepo za videti...
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 02 Mart 2010, 16:16:22
Ja moju držim u teglama, nikad ne kupujem veliku količinu, tako da imam uvek svežu.

Evo paprike bez peteljki...


Odg: Apatinski paprikaš By: joja Date: 02 Mart 2010, 16:36:10
ja sam uzimao po 0,5kg od obe,a sada u donosu 1:5 za slatku,zato sto vecinom zaljucujem sa svezom paprikom ili sa susenim paprikama koje se u toku kuvanja raspadnu....dali neko zna kako pravilno sacuvati papriku da neizgubi boju?
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 02 Mart 2010, 19:47:49
Kako   :question: Pa prijatelju staviš ju staklene tegle zatim u duboki zamrzivač provjereno je i nema da omane ako ju držiš na toplom vani znaju se čak i neki leptirići izleći u njoj  a ovako nama šanse a boja ostaje potpuno ista  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 02 Mart 2010, 21:37:26
Obicno paprika od vlage uzegne i pobledi,maltene kao brasno bude.
Najbolje se cuva u original pakovanju a kad se otvori u staklu i keramici,ma samo da je na suvom,da ne dolazi u kontakt sa isparavanjima od kuvanja,ali jos je bolje ako imate mogucnosti uzeti manja pakovanja po 100gr pa kad se potrosi opet.
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 02 April 2010, 14:53:50
Kuva li se danas paprikaš Vukovi?  smiley111 smiley113
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 02 April 2010, 15:48:23
jok ...nemam ribe ...nisam bio na pecanju ... :smiley:
Odg: Apatinski paprikaš By: emo vasilev Date: 02 April 2010, 16:48:26
 I ja cekam Drazene , ali niko ne kuva - kriza je ! :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: Vasa Date: 02 April 2010, 16:56:50
Skuvalo,pojelo i sad se odmara :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 02 April 2010, 17:05:09
ako ...samo polako ... :lol: