Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Jul 2013, 23:31:33
Citat: OLOVO poslato 10 Jun 2013, 10:27:40
ne znam ja.. tamo -vamo crvena vrba sušena četir dana na devičanskom stomaku..pusti ti to , to su apalineri ..gledao sam kako se dogovaraju , da je 3 zrna soli previše , ..njima su receptori razvijeniji .



hahahaha Olovni čak si i vidjel da napraviše nauku od paprikaša
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 30 Jul 2013, 12:23:12
  Jedan kasno večernji zavrteo se u subotu, neću ja da hvalim, ali i na doručak su dolazili u nedelju  :cheesy:







Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 30 Jul 2013, 13:39:42
Staaaaaaa :eek:  ?????      Ostalo ga za dorucak smiley197


Niste bili pri apetitu :rolleyes: :lol: :lol: :lol:

Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 30 Jul 2013, 14:38:18

Omaklo mi se malo više ljute paprike, nije se moglo  :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: god-ar Date: 30 Jul 2013, 19:32:31
 smiley038 ....Mmmmmmm, ljuta paprika.....
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 30 Jul 2013, 19:46:59
Neka, neka i treba da bude.... ljut i slan :ok:
Lakse klizne `ladan spricer :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 31 Jul 2013, 09:46:31


  Kod mene je otklizala gajba i kusur ''lavova''  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 12 Avgust 2013, 09:15:31


Malo se juce zakuvalo, srecom resio sam problem u moju korist :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 12 Avgust 2013, 10:22:02
Lepo ste se ispricali, a ja imam sledeci problem:
Poceli da se pecaju sarani preko 3kg. sto mi predstavlja problem posto imam recept za 2kg. Moram svaki puta da od viska isecem potkovice i da ih przim u Sebastijanu-kotlovini. Elesar, molim te ti kao iskusan kulinar i majstor paprasa napisi recept za sarka od 3
kg. Da li si me razumeo, prijem? :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 12 Avgust 2013, 10:28:25
Ti drug elleserar bez rupe na kutlači vrediš po mojoj skromnoj oceni 350 e u bg restoranu kao šef od kužine.

Iskoristi talenat , dođi kad otvorim restoran.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 12 Avgust 2013, 15:08:05
More ako mu das dobro ime, necu da radim u " Ukusu olova " , ili u " Gumitsharu "  :lol: Plata po dogovori, sa ili bez rupe :ok: :cheesy:

Košava evo pristupicemo problemu cisto matematicki :cheesy:

3 kile šarana je mera za šestoro................................. znači pola kile ribe po osobi. (sem ako ti Dulija i Dražen ne dolaze na ručak, onda je to za njih dvojcu.....i spremi jos koju paštetu :lol: )

Vode ide 700- 750ml po osobi..........znači 6 osoba x 700ml =  4200ml iliti 4,2 l , pa i do 4,5 l nećeš pogrešiti :takoje:

Luka 4 srednje glavice plus dodaj po još jednu na svaku sledeću kilu ribe.

Paprike, 3 kašike, plus još jedna na svaku sledeću kilu ribe.

Paradajz 100ml, plus još 50ml na svaku sledeću kilu ribe.

Odmah možeš dodati i kašiku soli, pa posle štimaj po ukusu.

Evo  primer za 5 kila ribe.
Znači.... 5 kila ribe, pola kile po osobi je za 10 ljudi .
10 x 700ml vode je 7 l vode.
6 glavica luka.
5 kašika paprike.
2 dl paradajza.
Soli po ukusu :takoje:

Eto to je korisna jednačina koju ja uvek primenjujem, nema da omane :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 12 Avgust 2013, 22:42:19


  I mi smo sinoc malo zavrteli, bilo malo sarana malo soma i eto muke  :cheesy:




Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 12 Avgust 2013, 23:40:33
Hvala dr. elesar al ga sastavi svaka cast. smiley033 Medo prepisuj dok je vruce i pozdravi sve drugare koji su se okupili oko kotlica!
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 13 Avgust 2013, 08:00:36
A nisam ga ja sastavio, drzim se samo količina koje mi je preneo moj čiča koji je legenda ugostiteljstva ovde u Apatinu. Bio sad nedavno na rtv- u, možda si gledao.

E sad, svako razvije svoj metod kuvanja i neke cake :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 13 Avgust 2013, 09:11:42

@Košava, pravljen je upravo po tom receptu, nema šta da pišem znam ga napamet  :cheesy: Imaš pozdrav od svih  :bye: