Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Jul 2013, 23:31:33
Citat: OLOVO poslato 10 Jun 2013, 10:27:40
ne znam ja.. tamo -vamo crvena vrba sušena četir dana na devičanskom stomaku..pusti ti to , to su apalineri ..gledao sam kako se dogovaraju , da je 3 zrna soli previše , ..njima su receptori razvijeniji .
hahahaha Olovni čak si i vidjel da napraviše nauku od paprikaša
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 30 Jul 2013, 12:23:12
Jedan kasno večernji zavrteo se u subotu, neću ja da hvalim, ali i na doručak su dolazili u nedelju
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 30 Jul 2013, 13:39:42
Staaaaaaa
????? Ostalo ga za dorucak
Niste bili pri apetitu
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 30 Jul 2013, 14:38:18
Omaklo mi se malo više ljute paprike, nije se moglo
Odg: Apatinski paprikaš By: god-ar Date: 30 Jul 2013, 19:32:31
....Mmmmmmm, ljuta paprika.....
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 30 Jul 2013, 19:46:59
Neka, neka i treba da bude.... ljut i slan
Lakse klizne `ladan spricer
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 31 Jul 2013, 09:46:31
Kod mene je otklizala gajba i kusur ''lavova''
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 12 Avgust 2013, 09:15:31
Malo se juce zakuvalo, srecom resio sam problem u moju korist
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 12 Avgust 2013, 10:22:02
Lepo ste se ispricali, a ja imam sledeci problem:
Poceli da se pecaju sarani preko 3kg. sto mi predstavlja problem posto imam recept za 2kg. Moram svaki puta da od viska isecem potkovice i da ih przim u Sebastijanu-kotlovini. Elesar, molim te ti kao iskusan kulinar i majstor paprasa napisi recept za sarka od 3
kg. Da li si me razumeo, prijem?
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 12 Avgust 2013, 10:28:25
Ti drug elleserar bez rupe na kutlači vrediš po mojoj skromnoj oceni 350 e u bg restoranu kao šef od kužine.
Iskoristi talenat , dođi kad otvorim restoran.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 12 Avgust 2013, 15:08:05
More ako mu das dobro ime, necu da radim u " Ukusu olova " , ili u " Gumitsharu "
Plata po dogovori, sa ili bez rupe
Košava evo pristupicemo problemu cisto matematicki
3 kile šarana je mera za šestoro................................. znači pola kile ribe po osobi. (sem ako ti Dulija i Dražen ne dolaze na ručak, onda je to za njih dvojcu.....i spremi jos koju paštetu
)
Vode ide 700- 750ml po osobi..........znači 6 osoba x 700ml = 4200ml iliti 4,2 l , pa i do 4,5 l nećeš pogrešiti
Luka 4 srednje glavice plus dodaj po još jednu na svaku sledeću kilu ribe.
Paprike, 3 kašike, plus još jedna na svaku sledeću kilu ribe.
Paradajz 100ml, plus još 50ml na svaku sledeću kilu ribe.
Odmah možeš dodati i kašiku soli, pa posle štimaj po ukusu.
Evo primer za 5 kila ribe.
Znači.... 5 kila ribe, pola kile po osobi je za 10 ljudi .
10 x 700ml vode je 7 l vode.
6 glavica luka.
5 kašika paprike.
2 dl paradajza.
Soli po ukusu
Eto to je korisna jednačina koju ja uvek primenjujem, nema da omane
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 12 Avgust 2013, 22:42:19
I mi smo sinoc malo zavrteli, bilo malo sarana malo soma i eto muke
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 12 Avgust 2013, 23:40:33
Hvala dr. elesar al ga sastavi svaka cast.
Medo prepisuj dok je vruce i pozdravi sve drugare koji su se okupili oko kotlica!
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 13 Avgust 2013, 08:00:36
A nisam ga ja sastavio, drzim se samo količina koje mi je preneo moj čiča koji je legenda ugostiteljstva ovde u Apatinu. Bio sad nedavno na rtv- u, možda si gledao.
E sad, svako razvije svoj metod kuvanja i neke cake
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 13 Avgust 2013, 09:11:42
@Košava, pravljen je upravo po tom receptu, nema šta da pišem znam ga napamet
Imaš pozdrav od svih