Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: dus Date: 17 Maj 2010, 23:45:49
ja služim cugu!  :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 17 Maj 2010, 23:48:32
Još samo sponzora trebamo i eto papriaša -Retvala se namjerno nejavlja on čeka da proključa  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 17 Maj 2010, 23:50:14
Ova drva je Dulija cepao.  :takoje:



I ispao je dobar papras.  :ok:


Odg: Apatinski paprikaš By: seva58 Date: 18 Maj 2010, 00:55:45
nebi se htio puno mjesati,ali???dali je ko od vas probao  staviti u fis sarana,soma,stuku i  smuđa...za gustocu spasirati ili izmiksati meso od babuske(vidio sam gore da je netko kuhao ribu puno vremena,da bi se riba odvojila od kosti dovoljno je da se baci u kipucu vodu par minuta i onda se prstima odvoje sitne kosti pa u mikser za frape...)jeo sam(a i kuhao) dosta fiseva ali mislim da je uz dobru papriku vazno staviti i vise vrsta kvalitetne ribe
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 18 Maj 2010, 01:06:04
Stari Apatinski recept predvidja da se skuva bela riba,odvoji od kostiju ispasira i sa tim pasirungom i vodom u kojoj se kuvala riba da se kuva paprikas.
Bas cu skenirati originalan recepat,da vidite koliko se promenio :takoje:
Inace po originalu je previdjena,sem sarana i somovina i mrena i stuka,ako se dobro secam.
Bice zanimljivo :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: seva58 Date: 18 Maj 2010, 01:11:33
ja nikada ne stavljam mrenu radi kostiju...drazi mi je smudj

Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 18 Maj 2010, 01:29:58
Ma ja nestavljam stuku,nevolim taj ukus,a eto neko voli.
Za mene ako vec mora da se kombinuje,onda je najbolje sa terpanom ili sa bucovom.
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 18 Maj 2010, 02:57:14
Recept se izmenio prilično...  :takoje:







Apatinski alasi prilikom kuvanja ribljeg paprikaša 20-ih godina XX veka

Iz knjige Tomislava Šimunovića "Apatinski alasi"

Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 18 Maj 2010, 04:31:40
Citat: ellesar poslato 18 Maj 2010, 01:29:58
Ma ja nestavljam stuku,nevolim taj ukus,a eto neko voli.
Za mene ako vec mora da se kombinuje,onda je najbolje sa terpanom ili sa bucovom.
Isto tako, nemam šta da dodam :tongue: smiley033


Citat: pikeman poslato 17 Maj 2010, 23:50:14
Ova drva je Dulija cepao.  :takoje:

http://img297.imageshack.us/img297/4089/apatinskipaprikas.jpg

I ispao je dobar papras.  :ok:

http://img23.imageshack.us/img23/4089/apatinskipaprikas.jpg

Uh ukočiše me ledja :lol: :rolleyes: ma kad se sastavimo niko nam nije ravan :smiley: :cheesy: moraćemo na takmičenje pikeman, pa da vidimo dali je bolji panončev ili naš :thumbup:
Ma pravi je moto: Dok Je Dobrih Ljudi Oko Kotlića, Paprikaš Će Svakom Biti Potaman smiley033 :bye:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 18 Maj 2010, 15:42:23
jaooo ljudiii jedva cekam i to da dozivim ...pa da probam taj famozni Apatinski Papras ...ili Cepinski ... :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 18 Maj 2010, 22:37:04
Ma ješćemo ga kolega nebrini se brzo će osmi mjesec :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: smuki Date: 18 Maj 2010, 22:50:02
Al ga ti produzi,dok ne prodju poplave  :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 19 Maj 2010, 20:18:00
Ma Heminggvej nedolazi prije osmog mjeseca to znam zato kažem
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 24 Maj 2010, 12:02:24
Ebo ja danas od komsije Madjara dobio jednu serpu Paprasa....
covjek (bolestan ima Rak na Gusteraci )dobio od mene jednog Sarana i jos je kupio nekih drugih vrasta ribe pa ga kuhao ...i ribu je pasirao kroz sito i vidi rezultata ...sad izgledam kao da sam u 8 mjesecu trudnoce ...zasto to ?....nije mi jasno da od 4 tanjira toliko se covjek moze naduvati ... :lol: :lol:




Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 24 Maj 2010, 12:57:39
A ovaj je pravi :cheesy:
Al je gust.