Odg: Apatinski paprikaš By: dus Date: 17 Maj 2010, 23:45:49
ja služim cugu!
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 17 Maj 2010, 23:48:32
Još samo sponzora trebamo i eto papriaša -Retvala se namjerno nejavlja on čeka da proključa
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 17 Maj 2010, 23:50:14
Ova drva je Dulija cepao.
I ispao je dobar papras.
Odg: Apatinski paprikaš By: seva58 Date: 18 Maj 2010, 00:55:45
nebi se htio puno mjesati,ali???dali je ko od vas probao staviti u fis sarana,soma,stuku i smuđa...za gustocu spasirati ili izmiksati meso od babuske(vidio sam gore da je netko kuhao ribu puno vremena,da bi se riba odvojila od kosti dovoljno je da se baci u kipucu vodu par minuta i onda se prstima odvoje sitne kosti pa u mikser za frape...)jeo sam(a i kuhao) dosta fiseva ali mislim da je uz dobru papriku vazno staviti i vise vrsta kvalitetne ribe
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 18 Maj 2010, 01:06:04
Stari Apatinski recept predvidja da se skuva bela riba,odvoji od kostiju ispasira i sa tim pasirungom i vodom u kojoj se kuvala riba da se kuva paprikas.
Bas cu skenirati originalan recepat,da vidite koliko se promenio
Inace po originalu je previdjena,sem sarana i somovina i mrena i stuka,ako se dobro secam.
Bice zanimljivo
Odg: Apatinski paprikaš By: seva58 Date: 18 Maj 2010, 01:11:33
ja nikada ne stavljam mrenu radi kostiju...drazi mi je smudj
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 18 Maj 2010, 01:29:58
Ma ja nestavljam stuku,nevolim taj ukus,a eto neko voli.
Za mene ako vec mora da se kombinuje,onda je najbolje sa terpanom ili sa bucovom.
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 18 Maj 2010, 02:57:14
Recept se izmenio prilično...
Iz knjige Tomislava Šimunovića "Apatinski alasi"
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 18 Maj 2010, 04:31:40
Citat: ellesar poslato 18 Maj 2010, 01:29:58
Ma ja nestavljam stuku,nevolim taj ukus,a eto neko voli.
Za mene ako vec mora da se kombinuje,onda je najbolje sa terpanom ili sa bucovom.
Isto tako, nemam šta da dodam
Citat: pikeman poslato 17 Maj 2010, 23:50:14
Ova drva je Dulija cepao.
http://img297.imageshack.us/img297/4089/apatinskipaprikas.jpg
I ispao je dobar papras.
http://img23.imageshack.us/img23/4089/apatinskipaprikas.jpg
Uh ukočiše me ledja
ma kad se sastavimo niko nam nije ravan
moraćemo na takmičenje pikeman, pa da vidimo dali je bolji panončev ili naš
Ma pravi je moto: Dok Je Dobrih Ljudi Oko Kotlića, Paprikaš Će Svakom Biti Potaman
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 18 Maj 2010, 15:42:23
jaooo ljudiii jedva cekam i to da dozivim ...pa da probam taj famozni Apatinski Papras ...ili Cepinski ...
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 18 Maj 2010, 22:37:04
Ma ješćemo ga kolega nebrini se brzo će osmi mjesec
Odg: Apatinski paprikaš By: smuki Date: 18 Maj 2010, 22:50:02
Al ga ti produzi,dok ne prodju poplave
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 19 Maj 2010, 20:18:00
Ma Heminggvej nedolazi prije osmog mjeseca to znam zato kažem
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 24 Maj 2010, 12:02:24
Ebo ja danas od komsije Madjara dobio jednu serpu Paprasa....
covjek (bolestan ima Rak na Gusteraci )dobio od mene jednog Sarana i jos je kupio nekih drugih vrasta ribe pa ga kuhao ...i ribu je pasirao kroz sito i vidi rezultata ...sad izgledam kao da sam u 8 mjesecu trudnoce ...zasto to ?....nije mi jasno da od 4 tanjira toliko se covjek moze naduvati ...
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 24 Maj 2010, 12:57:39
A ovaj je pravi
Al je gust.