Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 05 April 2012, 21:44:42
Dobra taktika da izađeš uveče iz kuće, a kao baš nisi hteo nego te izbacili...

Odg: Apatinski paprikaš By: bladerizer Date: 06 April 2012, 22:52:20
Juce mi apatinci nabacili vodu na usta i danas nisam mogao izdrzeti nego uzo kotlic i kuvao evo par fotki!

Kum i ja malo udarili po pivu dok se papras kuva!

evo ga gotov i spreman za konzumiranje,pogodio sam ga samo tako bio je izvrstan!

I mali znak paznje za sve vukove,cisto da vidite da mislim na vas!

Odg: Apatinski paprikaš By: sale54 Date: 07 April 2012, 00:10:36
A kako da i ja imam tu vasu papriku. Dajte neku kesu da vidim sta da trazim
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 07 April 2012, 00:28:24
AAAAAaaaaaa "komšija" lepo ti izgleda paprikaš

Nadam se da je bio i ukusan koliko lepo izgleda

Zadnja slika extra

Odg: Apatinski paprikaš By: bladerizer Date: 07 April 2012, 11:57:39
sale54 od ove moje paprike nema kese jer nije kupljena u radnji,vec od privatnika iz Doroslova,nema bas ekstra cevenu boju ali je lepog ukusa i ima fini smek!
dushanne imenjace paprikas je bio cista desetka pogodio sam ga samo tako,tako bar kazu ovi sto su ga jeli samnom!
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 07 April 2012, 12:55:34
E sledeci put siroki rezanac.....a ne tu neke makarone

Ma samo nek se okrece

Odg: Apatinski paprikaš By: sale54 Date: 07 April 2012, 14:53:33
Hvala bladerizer vec sam porucio.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 07 April 2012, 15:06:16
Citat: bladerizer poslato 07 April 2012, 11:57:39
sale54 od ove moje paprike nema kese jer nije kupljena u radnji,vec od privatnika iz Doroslova,nema bas ekstra cevenu boju ali je lepog ukusa i ima fini smek!
dushanne imenjace paprikas je bio cista desetka pogodio sam ga samo tako,tako bar kazu ovi sto su ga jeli samnom!
Nema veze ako nije jako crvena,to je samo bonus ako jeste,ali kod paprike morate gledati,da je dobro sitno mlevena,bez peteljki i semenki
...kao prah šećer mora biti...da je lepog mirisa,na papriku,nikako na pečenu papriku....to znači da je spaljena pri mlevenju

dalje....paprika jako upija mirise,vodite računa ako je kupujete od pušača,smrdiće na dim

Dalje,mora biti dobrog ukusa,malo lizneš prst pa umočiš u papriku,pa u usta....nesme ništa da krcka i da ostaje pod zubima,mora da se rastopi u ustima

Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 07 April 2012, 15:42:12
Dobru papriku samo pogledaš i kakao kažu stari znanci prospeš je na dlan i ona "PEVA"

Šta li im to znači... ja sipo i sipo a ona ćuuuttiiiiiiiiiiiii

Odg: Apatinski paprikaš By: Dunavski plićak Date: 07 April 2012, 18:47:41
Kad dobra paprika peva,to znači da na prvi pogled oduševi jednobraznom teksturom,ferrari red bojom,mirisom i aromom.Mala dopuna kolegi ellesaru; bazni kvalitet dobre paprike odredjuje kolicina eteričnih ulja iz semena,tako da bez peteljki je ok ali bez semena

,dalje na dim se oseti ne zbog pušača nego zbog sušenja sirove paprike u tzv.tepsijama pa pošto ljudi svašta lože u peći sušare eto problema...pozz!
Odg: Apatinski paprikaš By: bladerizer Date: 07 April 2012, 19:22:33
Citat: ellesar poslato 07 April 2012, 12:55:34
E sledeci put siroki rezanac.....a ne tu neke makarone

Ma samo nek se okrece 
druze nije bolo sirokih rezanaca,nego samo ovih ma sve je dobro lepo si napisao samo da se vrti!

Ova paprika sto sam je uzeo stvarno lepo izgleda fino je mlevena,nevidim nekog skarta po njoj samo joj malo boje fali ,miris u ukus su joj za 10!
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 16 April 2012, 10:50:59
Procitao sam ponovo sve ove stranice i dosao do zakljucka:
1. @Hauba, je najuporniji u pitanjima oko recepta.

2. @ellesar, sprema najbolji paprikas, a za petama su mu @pikeman i @apatinac. Ostali su odmah tu blizu, ali treba jos da
"krckaju" @dushan je tu neotkriveni talenat.

3. @pikeman je najredovitiji u spremanju paprikasa, premda podbacuje u zadnjih nekoliko sedmica neznam koji je razlog.
4. Da je najbolja paprika bez peteljki iz Kupusine, Bujakova i od naseg druga clana@Dunavski plicak.
5. Da najljuci, sa 6 supeni kasika ljute paprike pravi @barjak, (ne bih mu voleo biti u kozi drugi dan) a aajooooojjj.

6. Da je vrbovina odlicno drvo za vatru i jaru kad se kuva paprikas i lepo pucketa sto se vidi iz snimaka koje je pozrtvovano
pravio @pikeman. Da mora biti jaka, najjaca vatra da suklja i da krcka neprekidno.
7. Da su kotlici koje pravi "Metalac" najbolji emajlirani klasicni (ne tip lavor) odmah iza toga je bakrac kalaisani koji cu da
zamenim sa Metalcem prvi radni dan. Bakrac poklonio prijatelju on voli taj smek od bakraca.
8. Da je za prilog najbolje imati domace siroke rezance.
9. Da do sada nikome nije ostalo paprikasa, svi slikaju prazne kotlice i koske.
10. Da se za zalivanje posle najcesce koristi Jelen pivo i vino belo buteljirano, a u zadnje vreme i Staropramen pivo.
11. Da svi vole da ga jedu, ali da ga ne kuvaju oni vec neko drugi.
12. Da je apatinski paprikas najbolji na kugli zemaljskoj i tu su sva ostala istrazivanja i dodavanja raznih kerefeki (vegete,
belog luka, zacina) uzaludna. Ovo je jedinstven recept i sve ostalo moze ga pokvariti, ostalo su samo finese koje tesko da
se mogu primeniti bez bar 50 kotlica iskustva. Da su podele na Gornje podunavlje, Srednje i Donje podunavlje izmedju
ostalog prepoznatljive i po tome gde se sprema dobar riblji paprikas sve po ovom redosledu.
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 16 April 2012, 11:54:18
Košava

zaslužio si ne jedan već 5 apatinskih paprikaša

Biće valjda ove godine prilike da probaš

Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 16 April 2012, 13:42:55
Kakva detaljna analiza/presek ovih 90 kusur stranica.
Sad da li ja kuvam najbolji,neznam.......al sam rad da utvrdim pri sledecem sastanku vukova

ko dodje,dodje

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 16 April 2012, 13:52:43
Elaborat by
KOSAVA!
