Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: Goran Dubravac Date: 21 Jun 2009, 18:44:28
Vid' ti majstora,

iscepkao drva k'o pravi Apalichanin.  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 21 Jun 2009, 18:49:31
Panonski mornaru sta ti znaci: 3 dag sitne paprike :huh: :huh:
Jel to mislis suvu mlevenu sladku papriku ili sta????
Umesto sirceta upucaj unutra malo suvog bjelog vina smiley033 smiley033

Pikeman, kotlic je iz Bosne a pravljen je u Srbiji. Cjena smesno niska, svega 14 eura.
Moram jos malko da treniram kuvanje u tom kotlicu na jakoj vatri, jer se mi malko zapeklo za dno.
Kako vi to rjesavate, dal lozite vatru sa strane ili radite na manjoj vatri???
Inace je bio papras odlican, samo imam jednu malku primjedbu.
Luk mi je bolji ako ga poprzim-istenstam na ulju da opusti, nego da stavim surovog i sve zalijem vodom smiley033 smiley033 smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Jun 2009, 19:00:35
Haubice to ti je recept iz knjiga tako kažu ja isto propržim luk ako kod kuće kuham, samo umjesto sirćeta stavim vina naravno gledam da sebe nezakinem  :rlol:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 21 Jun 2009, 19:01:57
Onda radimo isto. Ja se odkidam sa pivom :rlol: smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Jun 2009, 19:03:24
Ma kakvo pivo to je nužno zlo, uz papraš se pije vino to su i Bogovi pili :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 21 Jun 2009, 19:06:58
Juce sam skuvao jedan vrlo dobar papras i odneo ga do prijatelja na festu.
Zderalo se cno i bjelo vino, jedino ja sam gutao pivo.
Stidim se, ali mi pivo legne za popizdit :help: :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 21 Jun 2009, 19:54:39
Citat: Hauba poslato 21 Jun 2009, 18:49:31
Pikeman, kotlic je iz Bosne a pravljen je u Srbiji. Cjena smesno niska, svega 14 eura.
Moram jos malko da treniram kuvanje u tom kotlicu na jakoj vatri, jer se mi malko zapeklo za dno.
Kako vi to rjesavate, dal lozite vatru sa strane ili radite na manjoj vatri???
Inace je bio papras odlican, samo imam jednu malku primjedbu.
Luk mi je bolji ako ga poprzim-istenstam na ulju da opusti, nego da stavim surovog i sve zalijem vodom smiley033 smiley033 smiley033

Kotlić je Metalac - Gornji Milanovac.
http://www.metalac.com/

Provrti povremeno kotlić i kuvaj na jakoj vatri pa neće zagoreti.

Što se tiče luka - sve je stvar ukusa, svako kuva onako kako mu se sviđa...  :wink:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 22 Jun 2009, 07:34:57
Tako je pikeman, mislim da je to taj kotlic.
Svako si mora nac neki optimalni ukus i stvari se poklope smiley033 smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 23 Jun 2009, 00:15:02
tako je hauba svako ima svoj ukus ali papraš je zakon
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Jun 2009, 00:41:58
Danas i ja kuhao papraš pojeli smo sve što je od pol kile ostalo smiley116 smiley114 smiley034

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 25 Oktobar 2009, 13:35:10
Samo da je sveže ribe i dobre paprike, za ostalo je lako...  smiley111 smiley113


Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 25 Oktobar 2009, 15:44:04
Ako nemaš svježe ribe u ovo doba godine   :huh: pa Dare će ti dat malo da ruke omirišeš znaš da kod mene ima samo neš moć smuljat da si upeco smrznuta je  smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 25 Oktobar 2009, 16:14:17
Papras kuvam samo od sveže ribe :takoje:.
Šumska Uprava Apatin ima svoje alase koji rade cele godine, imaju svoju prodavnicu na obali Dunava.
Kod sela Svilojevo kraj Apatina je jedan od najvećih ribnjaka u Vojvodini.
Nema da zafali.  :wink:

Ovu iz friza ćemo da pržimo.  :ok:
Sledeći put se javi čim upecaš, nemoj da je zamrzavaš.
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 03 Novembar 2009, 19:20:04
Bo vas Kotlic sad sam gladan :cheesy:........
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 04 Novembar 2009, 20:35:43
Nije kotlić u pitanju u pitanju je dal imaš ribe i li nemaš  :takoje:  :rlol: