Odg: Apatinski paprikaš By: samer Date: 13 Januar 2012, 21:33:11
Nisam bas dobro video ali mi se ucinilo da je ubacio i mehur od ribe i da li je mozda bilo jos koje iznutrice? Inace slicno i ja kuvam ribu sa drustvom.
Odg: Apatinski paprikaš By: Urtelja Date: 14 Januar 2012, 08:50:46
Za badnji dan obavezan na meniju... Ovaj je sa ćićinom kolutskom paprikom.
P.S. Samer, ide mehur, a moze i ikra i mleč.
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 14 Januar 2012, 09:47:24
Dođe mi da ga danas zavrtim
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 14 Januar 2012, 10:43:17
I meni
ali cu sacekati do sutra
Odg: Apatinski paprikaš By: twister011 Date: 14 Januar 2012, 11:51:36
Nemam snage da sve prelistavam, pa moram da pitam cemu bese sluzi riblji mehur
Nikada ga nisam koristio pa nisam ni svestan sta sam propustao
Uzgred mali komentar.
U mnogim prilikama sam se sretao, a ovde vidim i ostali, sa jako ljutim paprasima. Znam da je to "neizostavni" prilog, ali preterana upotreba definitivno kvari svaki ukus. Sto je najsmesnije, vise puta sam prisustvovao divljenju nekoj corbi ili paprikasu, a kada se proba nista osim "vatre" se ne oseca. U takvim prilikama je nezaobilazan deo pribora za jelo i krpa za brisanje cela
Takodje osecam zestoku ljubomoru pri gledanju ovih priloga, jedino me tesi sto su mnogi verovatno preljuti
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 14 Januar 2012, 11:59:11
Ljutina se nesme osetiti dok jedes,nego kad prestanes,e to je dobra mera
mozda 1/3 supene kasike na papras za 6...mada zavisi i od paprike.
Koja je poenta ako utrnes od njega....mada vidjao sam recepte sa 6 kasika ljute paprike
ja ga kuvam "deciji" sto se ovde kaze,pa ubacim 2 feferone neotvorene u njega,pa ko voli ljuto kao ja...iscedi i podesi sebi po ukusu
Odg: Apatinski paprikaš By: twister011 Date: 14 Januar 2012, 12:15:54
Aaaaa, ti si mi iovako glavna zrtva u buducnosti, a razloge stalno dodajes
Prvo bi onaj jaki zar za rostiljanje ribe, pa uz to najbolji rostilj, a onda "deciji" paprikas po mom ukusu, i na kraju ovaj citat iz G. prstenova
Jedini problem sto vi izgleda volite samo neka interna druzenja a nista na globalnom planu
. Samo masete tim crvenim maramama ispred nasih noseva a nikakve degustacije da organizujete
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 14 Januar 2012, 12:47:11
Šef , ili se sprema na papraš u goste ili danas nije nedelja.
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 14 Januar 2012, 12:53:53
Na kotlic za 6 osoba stavim pola supene kasike ljute paprike. Sasvim dovoljno da se oseti. Stavim i dve "jagodice" suve, pa ko voli da ga paprikas "izuje" iz cipela, moze sebi da nastima.
Olovvni, danas nije nedelja.
Odg: Apatinski paprikaš By: Urtelja Date: 14 Januar 2012, 13:15:02
Jednom sam jeo pravi madjarski papras, dok su ga kuvali, sve vreme su se pravdali kako nisu smeli da ga zaljute zbog dece, a kad sam ga konacno probao, hteo sam da umrem od ljutine
. Sta bi bilo da su ga zaljutili
.
Kakogod, meni je lep kad je ljut osrednje, al sve zavisi od ukusa, tako da najcesce zaljutim osrednje, stavim susene feferonke 10 minuta, pa nek svako zaljuti po ukusu.
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 14 Januar 2012, 13:19:50
Gosn Twister na ovom forumu nema šta nema tako i za riblji mjehur malo njuškaj evo ti pa pogledaj što kažu Vukovi
http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/apatinski-paprikas/msg142473/?topicseen#msg142473
Odg: Apatinski paprikaš By: twister011 Date: 14 Januar 2012, 13:23:26
Taman krenuo ponovo da molim da mi neko odgovori za mehur
.
Izvinijo se i unapred, a evo sada i unazad
. Tesko je kopati za takvim podatkom
Pazi, 49a stranica od 81
Odg: Apatinski paprikaš By: samer Date: 14 Januar 2012, 16:28:27
Ja najvise praktikujem ako neko u drustvu za koje kuvam nevoli ljuto odvojim malo corbe i dodam ljutu papriku i prokuvam malo pa svako sebi doda ljutinu u tanjir.
Odg: Apatinski paprikaš By: twister011 Date: 19 Januar 2012, 12:26:17
Koliko sam uspeo da shvatim riblji mehur je tu samo radi estetike tj lepseg izgleda paprikasa
Citat: Bigash poslato 05 Decembar 2008, 10:00:16
E pazi sad razlike u papriki
Mila majko, ja kao neki ljubitelj kuvanja prvi put vidim ovako prakticno prikazanu razliku izmedju domace i kupovne paprike
Samo sto sam se spremao za kuvanje paprikasa za sutra (otuda i na ovoj temi) kada naleteh na ovu sliku. Gde sada da nadjem domacu, avaj
. Ima li negde po Bgdu da se kupi, avaj
.
Bigashe, pokvari mi slavu sutrasnju
PS: Na kojoj je slici domaca, a na kojoj industrijska
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 19 Januar 2012, 12:46:30
Gornja ti je domaća barem bi rekao po boji.