Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 30 Januar 2010, 16:58:45
Paprikaš je gotov onda kad je gotov

to ponavljam već 20es godina

ala boojeee paprasa na početku snimka
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 30 Januar 2010, 21:00:16
Au sunce ti žareno koji arsenal papraša

pa gdje sam ja bio da to prostih

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 30 Januar 2010, 22:24:33
Evo još jednog kotlića.


Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 31 Januar 2010, 13:28:23
E trebao si doci letos na cika Savin kotlic.46 komada je krckalo

Ucesce dozvoljeno samo osvajacima zlatnog kotlica,i to bas tu u restoranu Saran.
Imam slike negde,jos kad bih znao kako da ih uploudujem



Ako se pitate sto kuvar na drugoj slici gleda na dole...
Paaa,zapalila mu se cipela dok je cekao da ga svi uslikamo.

Inace on je pobedio na prvom*kotlicu*,a ovo je bio cetvrti.
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 31 Januar 2010, 15:08:44
a ko to probava , mislim kako se ocenjuje, koji su kriterijumi..?
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 31 Januar 2010, 15:33:08
Nema sudija posebno,medju takmicarima se lutrijom izabere troje sudija i oni probavaju sve paprikase,a posto su svi bivsi sampioni nece suditi neki mulac koji nema pojma o paprikasu.Znaci nikad se nezna ko ce biti sudija.Ocenjuje se u par kategorija: opsti utisak,znaci gustina,da li se riba raspala,nesme luk da pliva,nesme paprika da se razdvaja...,boja posebno i ukus.E sad ni oni ne probaju bas svaki,ima paprikasa sto vec na oko ili njuh vidis da nevaljaju,ti se odmah odvoje i dobiju neki simbolican broj bodova.onda oni polako meze i ocenjuju svaki...neznam ovaj dobija 9 za boju,7 za ukus itd i na kraju kad saberu sva tri zapisnika vide ko je pobedio.
Svaki takmicar dobija sifru u vidu neke pesme i kad je tamburasi zasviraju znas da si osvojio neko mesto

Lepo druzenje,lepa muzika,dobra klopa,malo takmicenja...dobar zivot

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 31 Januar 2010, 16:45:52
E to je pravo ocjenjivanje a ne kao kod nas uvjek isti ocjenjuju i uvjek su isti favoriti tako da se unaprijed zna pobjednik
Odg: Apatinski paprikaš By: Goran Dubravac Date: 31 Januar 2010, 17:59:07
Kada Vuk objasni to je objašnjeno.

ellesar

Odg: Apatinski paprikaš By: Zmaj Strasni Date: 31 Januar 2010, 20:39:42
Da li je moguce da se probanjem toliko uzoraka paprikasa izgubi culo osecanja-da ne mozes pravilno utvrditi koji je najbolje skuvan? Znate na sta mislim, kao ono kad degustatori vina ne smeju degustirati vise od 15 uzoraka i degustacija ne sme trajati duze od sat.
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 31 Januar 2010, 20:54:42
Ja to sebi mogu zamisliti da su pauze izmedju degustacije ..zbog ljutine ..dok obidje itd..itd..
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 01 Februar 2010, 13:25:53
Naravno da postoji i taj ugao,zato se odmah odvoje ovi sto znas da ne valjaju.
Oni probaju mozda dva,tri i onda malo sira malo piva,pa sledeca tri...jer kad se zaljutis izgubis svaki osecaj.
Mladi sir i pivo su dobra kombinacija da se opet povrati ukus za ljutinu i slano.
Ma laganini...
Dobar sistem steta sto se i na ribarskim vecerima ne primenjuje,e tu je totalna muvaza.

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 01 Februar 2010, 16:01:46
Znateli da u duhanskim industrijama postoje kušači cigareta to im je sav posao i njihova je zadnja tako i u probavanju fiš paprikaša pa i vina ocjenjivači imaju svoje kriterije i naravno šesto čulo okusa ali što kolega kaže više od recimo 20 komada kušati pa reći koji je dobar i koji je najbolji to je već nemoguća misija
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 01 Februar 2010, 17:14:20
da ali na degustatorima vina postoje odabrani ljudi sa mnogo vecom kolicinom receptora ukusa na jeziku i to u neverovatnoj vecoj kolicini..za taj se posao se ljudi biraju specijalno.
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 01 Februar 2010, 18:43:38
Neznam kud su gledali kad su birali degustatore vina

mene preskočili

Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 01 Februar 2010, 19:39:29
Citat: OLOVO poslato 01 Februar 2010, 17:14:20
da ali na degustatorima vina postoje odabrani ljudi sa mnogo vecom kolicinom receptora ukusa na jeziku i to u neverovatnoj vecoj kolicini..za taj se posao se ljudi biraju specijalno.
Ima dosta ljudi sa Geografskim jezikom, oni imaju istančanija čula osećaja ukusa i vidi se na jeziku promena boja nekih čudnih oblika
