Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: god-ar Date: 03 Jul 2012, 21:17:49
Recite mi koliko vode ide na koliko kg ribe?
Uvek se za..bem pa stavim vise vode i nije to to, nema mi dobru jacinu i gustinu... :help:
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 03 Jul 2012, 21:41:35
Zavisi, ja licno ne bih kuvao paprikas od sarana 20+.

:no:
Odg: Apatinski paprikaš By: Urtelja Date: 03 Jul 2012, 21:42:07
Ja stavim luk, pa poredjam lepo ribu po dnu, pa stavim ruku na ribu. Sipam vodu preko dlana za 1cm i nikad se ne zaebem :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 03 Jul 2012, 21:52:33
Idi litar i po,na kilo ociscene  ribe i nema greske :thumbup:
Tomislave,pa volimo i mi sarana.....samo na drugi nacin :lol:.......ustvari,na svaki nacin :thumbup: i kuvanog i pecenog smiley038
Odg: Apatinski paprikaš By: tomislav34 Date: 03 Jul 2012, 22:02:11
ljubav ne poznaje granice  :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 04 Jul 2012, 10:26:20
Ja i nevjerujem da neko veceg Sarana od 5kg stavlja u Kotlic  :no: ..
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 04 Jul 2012, 12:26:56
Nismo praktikovali.....ali kako izgleda,moracemo :lol: pikeman je najavio novu meru,za nas ješne apatince......1,5 kg po osobi :rlol: tako da .... :smiley:
Javićemo kako je to prošlo :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 04 Jul 2012, 14:56:11
Javljaj kolega ellesar, posto imam skorasnju mameru da spravljam jedan Apatinski u sred Araca, pa da im "objasnimo " ko je ko u ovom romanu po istinitom dogadjaju.   :lol: smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 04 Jul 2012, 22:32:29
Kao ambasador vukova na tisi,pokazi im.....osvetlaj nam obraz :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: samer Date: 04 Jul 2012, 22:48:30
Ja stavljam oko 1 litar vode na kilogram ribe i neces pogresiti a sto se tice Veceg sarana ja i kolega smo kuvali kotlic od jednog koji je bio oko 7 kg sa dunava pokazalo se da sto je riba starija i meso je zrelije i moze duze da se kuva i neraspada se kao ovi sa ribnjaka.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 04 Jul 2012, 23:05:23
A koliko ga dugo mozes kuvati sa litrom vode na kilu ribe????
Odg: Apatinski paprikaš By: samer Date: 05 Jul 2012, 17:58:47
Kad baci kljuc 25-30 minuta.
Odg: Apatinski paprikaš By: rašo Date: 05 Jul 2012, 18:24:30
Definicija ribljeg paprikaša i riblje čorbe nije ista. Paprikaš je jelo puno snage i gustine, a čorba je klasična kašika, više juha.
kod nas je u restoranima odnos ribe / očišćene / 1 : 1 , a kad pravim čorbu onda 1 . 1,5. Značu radi se o dva potpuno različita jela.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 05 Jul 2012, 22:10:24
Jednostavno....stavljam 1,4 litre po  kili ribe,jer mora biti tu i čorbe....u redu je ako kuvaš paprikaš za 2-3 osobe pa da kuva 30 minuta,pa ne iskuva mnogo(dosta to i zavisi od modela kotlića),ali za vece kotliće to je kratko,nestigne luk da se raskuva,a ni paprika.
Fora je da i riba pusti svoju,da kažem pihtiju,pa da se i ona pomeša sa lukom i začinima.To daje ukus i karakterističnu teksturu paprikašu! Zato imate utisak da nešto fali retkom ili nedokuvanom paprikašu,jedna ili više stvari nisu odradile svoje(luk se nije raskuvao,riba nije pustila svoje,paprika se nije rastopila).

Drugo ,ako ide kila ribe za dve osobe,znaci da je i litra vode na dve osobe....od te litre ce ostati mozda 6 dl čorbe,pa još na dvoje kad podeliš,to je dosta za 1 tanjir svakome......izvinjavam se,ali to nije dosta, pogotovo ako je muško društvo :takoje: . Ako muškarci jedu(zavisi koliki im je cug :thumbup: ),mora biti 8-10dl čorbe za svakog,ako ima i žena i dece,tu do 8dl je dosta.

Evo recimo kuvas za 6(po nekom restoranskom kriterijumu), znači: 3 kile ribe-3 litre vode.....biće gusto,biće jako....ne sporim,ali jednostavno....neće biti dosta :no:

Evo....ovaj zadnji što sam kuvao bio je 3 kile ribe,4,8 l vode......i da je bilo još.....pojelo bi se....a nas 4 :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: Zeljkoru Date: 08 Jul 2012, 10:04:23
Objasnio covek,svaka mu cast  :thumbup: