Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 21 Mart 2009, 00:39:19
Ne stavljaš sveži luk :huh: samo sušeni?!
Odg: Apatinski paprikaš By: mili_sinisa Date: 21 Mart 2009, 00:40:45
samo suseni navika posto kuvam i za komercijalu

Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 21 Mart 2009, 00:43:12
Ja navikao sa samo jednom kašikom uvršenom sušenog čisto malo da zgusti i  4 poveće glavice crnog luka seckanog sitno za tu količinu od 3 kg ribe :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: mili_sinisa Date: 21 Mart 2009, 01:08:24
bitno da ima luka mada suseni daje kompaktniju corbu i uvek je ista  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 21 Mart 2009, 06:58:57
Citat: mili_sinisa poslato 21 Mart 2009, 00:37:50
Riblji paprikas
Vako za evo npr. 6 osoba
3 kg Sarana
3 u vrh pune kasike paprike
vode 8 dl po osobi
luk suseni 3 - 4 kasike
so po ukusu
feferona (nemora se raskidati  :eek: )
1 dl vina opciono moze i nemora
i pola kasike vegete pred kraj opciono moze i nemora
kad prokuva kuvati MAX. 30 min

ko ga vako nebude znao skuvati da valja nek predje na rostilje  :takoje:


Ajde Sinisa moj, napisi lepo po redu kako to kuvas, vrlo zanimiv recept si napisao :takoje: :takoje:
Nista ne pominjes ulje, kako i koliko solis, a biber, pa lovorov list???
Dal odjednom sve bacis u kotlic i cekas da prokuva???
Ajde, potrudi se malo, molim te smiley033 smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: mili_sinisa Date: 21 Mart 2009, 09:22:10
E sad vako riba u kotlic vino oma za njim (opciono usporava raspadanje ribe) zatim voda paprika i luk  soli pola kasike odma unutra
onda potpalis i pijes pivo dok ne prokuva kad prokuva mora konstantno da kuva od 20 - 30 min zavisi od ribe vidi se kad poveze corba
so se dodaje zadnjih 15ak min po ukusu (soli treba oko 2min da se raskuva) a vegete radi smeka 5 min pre kraja (opciono) za kuvanje za 6 osoba preporucujem kotlic za broj veci znaci za 8 ljudi ili 13litarski radi lakseg kuvanja jer kazem mora da kuva-vri jer nije pasulj da bloboce na tihoj vatri. A ja sam moro nauciti kuvati samo sa ribom vodom solju , paprikom i lukom kad to savladas posle se igras
ovo je zakon  :tongue:  :tongue:  :tongue:  :tongue:  :tongue:  :tongue:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 21 Mart 2009, 17:37:22
Odlicno care, puno ti hvala.
Imam samo jedno pitanje josh :rolleyes:
Kazes 3 kg sharana i vode 0,8 litra po osobi (osoba je 6 ).
Znaci da puknes skoro 5 litara vode. Negde sam citao, da nebih trebalo
stavljat vise od litru vode na kilo ribe :huh: :huh:

Ovaj tvoj recept je zaista prost i vrlo lagan. Opicis sve od jednom u kotlic i nek se kuva.
Krasna stvar ako si pored vode i pecas ribu. Polazes paznju samo vatri :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 21 Mart 2009, 18:27:38
Hej ljudi aj lepo dodjite u Apatin na jedan pravi paprikaš pa će vam se sve samo kasti mnogo je lakše nego pisati ovoliko stranica...  :rlol:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Mart 2009, 18:30:07
Evo ja i Damir  stižemo za sat upravo udaramo po nekoj rakiji kod mene smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: Goran Dubravac Date: 21 Mart 2009, 18:54:51
Evo vam Apatinchani da probate malo smiley136


http://www.somborskikotlic.info/foto.html
Odg: Apatinski paprikaš By: rj Date: 21 Mart 2009, 19:04:34
vidi vidi  :eek: :eek: rivalitet ja se baš pitao jel apatin jedino mjesto di se u srbija kufa fišššš :question:
Odg: Apatinski paprikaš By: mili_sinisa Date: 21 Mart 2009, 19:08:37
sa pravim najprostijim sistemom kuvanja paprikasa nista se nemoze porediti kao naprimer stavljaju beli luk lovor biber papriku presnu-baburu ceo paradajz celer kuvani paradajz ljutine da se ukakis ulja itd.  :rolleyes:  :rolleyes: cisto prikrivanje neznanja
Odg: Apatinski paprikaš By: STAKLARA Date: 22 Mart 2009, 23:15:07
koliko ja vidim iz gotovo svih komentara mane više svagdje se fiš paprikaš kuha slično osobno ga sam kuham ito već dugo godina po meni najbitnije je:dosta ribe, ne previše vodete kvalitena crvena (mljevena)paprika ne dugo kuhati da se riba ne rspadne.Ako se to sve zadovolji fiš mora biti dobar.
Odg: Apatinski paprikaš By: mili_sinisa Date: 22 Mart 2009, 23:35:11
kako se kaze recept je jedno a iskustvo nesto sasvim drugo al i ipak sto prostije to bolje  :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 29 Mart 2009, 12:06:27
Juce sam napravio papras od sharana, ali sam umesto sirove ribe stavio na brzinu
oprzene komade ribe. Uopste nije bilo lose. Samo je glava bila neprzena.
Dal jos ko pravi papras na takav nacin?