Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: no names Date: 06 Januar 2020, 22:02:27
Apatinci su neprevazidjeni majstori za papraš...vezbamo da ih stignemo (nećemo skoro  :wink:)
Pikeman-e valja li?  :bye:













Odg: Apatinski paprikaš By: marina1983 Date: 06 Januar 2020, 22:28:49
Aj nek mi neko od vas iz tih krajeva odgovori i pojasni.
Kako vi vrsite tu podelu izmedju corbe i paprikasa ?
Ovde je corba sa parcicima i koskama a paprikas usitnjena riba odvojena od kostiju .
Po slikama vidim da si i ribu odmah ubacio mi u svakoj varijanti prvo dinstanje luka , sve ostale dzidza bidze ribu ubacujemo tek pred kraj.
Odg: Apatinski paprikaš By: no names Date: 06 Januar 2020, 23:52:28
Sam si sebi odgovorio
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 07 Januar 2020, 01:25:48
Citat: no names poslato 06 Januar 2020, 22:02:27
Pikeman-e valja li?  :bye:

Izgleda odlično smiley116, siguran sam da je i ukus bio takav. :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: glos Date: 07 Januar 2020, 06:20:00
S`tim da bi` ja luk usitnio dodatno štapnim mikserom. A paprika se dodaje naknadno, kada dobro proključa sve. Inače ide na jaku vatru, also.
Odg: Apatinski paprikaš By: Gremlin Date: 07 Januar 2020, 10:11:01
Da li je izvodljivo da se Apatinski paprikaš skuva na kućnom šporetu, mislim zbog zagorevanja pošto nema klasičnog mešanja, nego se vrti kotlić ???

smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: no names Date: 07 Januar 2020, 11:16:53
Samo vatra.....jaka vatra inače ne može da se ukuva i riba hoće da se raspadne (ne pitaj kako znam  :lol:). Na plinu i struji to ne uspeva.
Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 07 Januar 2020, 13:31:11
Citat: marina1983 poslato 06 Januar 2020, 22:28:49
Aj nek mi neko od vas iz tih krajeva odgovori i pojasni.
Kako vi vrsite tu podelu izmedju corbe i paprikasa ?
Ovde je corba sa parcicima i koskama a paprikas usitnjena riba odvojena od kostiju .
Po slikama vidim da si i ribu odmah ubacio mi u svakoj varijanti prvo dinstanje luka , sve ostale dzidza bidze ribu ubacujemo tek pred kraj.

Na 155-oj strani ove teme Pikeman je postavio recept za riblji paprikaš, e to je to...., sve ostalo su čorbice i limunadice  smiley033
Na sledećoj strani je Ellesar to i slikovito objasnio  :cool:
Odg: Apatinski paprikaš By: laki22 Date: 07 Januar 2020, 17:25:18
evo Sale jacu ti pojasnim, ako si iz banata onda je corba ako si iz backe onda je paprikas  :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: god-ar Date: 23 April 2020, 21:34:51
Probao i ja da se upisem u listu strelaca  :tongue:




Odg: Apatinski paprikaš By: glos Date: 24 April 2020, 06:34:19
Citat: glos poslato 07 Januar 2020, 06:20:00
S`tim da bi` ja luk usitnio dodatno štapnim mikserom. A paprika se dodaje naknadno, kada dobro proključa sve. Inače ide na jaku vatru, also.
Najnoviji apdejt. Ne miksati jer doda na gorčini, luk. Samo istempati.
Odg: Apatinski paprikaš By: Apatinac1991 Date: 27 April 2020, 06:58:09
To je sad diskutabilno, ja ga miksam svaki put, pa pa u led preko noci, nikad gorak :)
Odg: Apatinski paprikaš By: glos Date: 27 April 2020, 07:05:01
Onda da ti vjerujemo. Ja neki dan čuh, pa prosljedih.
Odg: Apatinski paprikaš By: samer Date: 28 Avgust 2020, 17:03:22
Evo jedan i od mene Som 4kg, :)


Odg: Apatinski paprikaš By: Шаранџија Date: 21 Septembar 2020, 21:19:58
Dobar provereni recept



Spojene poruke: 22 Septembar 2020, 21:36:56

А ево и теста уз паприкаш: