Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 15 Maj 2014, 19:39:19
E, da, samo to su finese koje prave razliku od kotlića do kotlića, a i da budem iskren sve mi je teže nabavljati luk tipa Kupusinački Jabučar.......
Sve je manje ljudi koji su voljni da se bakću sa starim sortama
Odg: Apatinski paprikaš By: kova_sb Date: 15 Maj 2014, 20:36:47
U videu, što to majstor stavlja prije paprike?
Odg: Apatinski paprikaš By: laki22 Date: 15 Maj 2014, 21:20:21
luk u prahu???
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 15 Maj 2014, 21:42:41
Po svoj prilici, mada mi malo nesto to luka za onu kolicinu ribe
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 15 Maj 2014, 22:21:11
Jedna kašika suvog luka, menja jednu glavicu običnog.....otprilike
Ovo je mali kotlić u kome kuva, rekao bih za četvoro
Nekad i ja stavim, mada nisam nikad kuvao čisto sa suvim lukom. Cenim da on to radi zato što kuva u restoranu, ili jednostavno ima taj običaj. Koliko znam čoveka...... dobro kuva
Ja kada ga koristim, nikada ga ne stavljam direkt u kotlić, jer sam nekog mišljenja da se neće raskuvati. Radije ga mešam sa već sitno naseckanim lukom, u ostavim par sati, najzgodnije mi je preko noći, da bi se malo rehidrirao. Kontam povući će aromu i vodu iz luka i može biti samo bolji.
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 15 Maj 2014, 22:36:46
U mojoj se kući poodavno kuva fiš-paprikaš, kroz godine dešavale su se razne stvari, od prekidanja kuvanja u pripremi do ostavljanja skoro kuvanog fiša nepojedenog. Primetio sam da svi suvi začini koji se dodaju paprikašu , daju mnogo bolju aromu ako se prethodno natope u mlakoj vodi nekoliko sati pre kuvanja. Igrom slučaja pre nekoliko godina posadio sam čeri (šeri) paradajz u malo većem broju u bašti. Rodio je toliko da smo te godine paradajz kuvali od njega. Razlika ukusa takvog i običnog kuvanog paradajza po meni je otprilike kao između jake rakije i tankog špricera. Ko ima mogućnosti da gaji sam paradajz , toplo mu preporučujem da gaji čeri , obradovaće ga ukusom , prinosom, a tek kakav ukus daje fišu ili ribljoj čorbi , za one koji vole ljuto - lek je moja vulkanska lava
Odg: Apatinski paprikaš By: paradizo Date: 22 Maj 2014, 19:43:30
Za lavu potpisujem,neverovatno iskustvo.Hvala DakiNS
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 01 Jun 2014, 12:44:10
Da proslavimo izlazak sarana iz lovostaja, jednim njegovim manje divljim rodjakom
Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2
Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 01 Jun 2014, 13:08:35
I ovo moje skorašnje liči...
Послато са ONE TOUCH 6012X уз помоћ Тапатока
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 01 Jun 2014, 21:25:17
Citat: ellesar poslato 01 Jun 2014, 12:44:10
Da proslavimo izlazak sarana iz lovostaja, jednim njegovim manje divljim rodjakom
Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2
Kako ti se svidela kombinacija paprikaša sa vulkanom?
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 01 Jun 2014, 21:34:18
Lava je strava
. Oplemeni svako jelo na kasiku
(stavljao u paprikas, pasulj, sarmu, kupus
)
Daje prelep smek, ali koristim je samo za svoj tanjir, mislim da zena i klinjo nebi bili odusevljeni
Moracu skupiti vukova za paprikasexperiment sa direkt ubacivanjem u kotlic, mesto ljute u prahu
Ali, bas je kako si rekao, ljutina bez posledica
Odg: Apatinski paprikaš By: alokiN_17 Date: 03 Jun 2014, 10:45:28
Majstor je u oku " posmatratelja " ............
ove godine cu da spravim svoj prvi cim upecam dostojnog sarka
samo strpljivo........
Odg: Apatinski paprikaš By: tomislav34 Date: 09 Jun 2014, 13:50:21
Evo kupio i ja neki emajlirani. Još samo šaran. Ali, paprika ... hm
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 09 Jun 2014, 14:02:14
Skrčkao jedan u subotu, čini mi se najbolji koji sam do sada napravio, som šaran i malo smudja i dva cverglana
i još pride
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 09 Jun 2014, 14:30:17
Uh, al` lepo izgleda, sad se i meni jede