Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165
Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 15 Maj 2014, 19:39:19
E, da, samo to su finese koje prave razliku od kotlića do kotlića, a i da budem iskren sve mi je teže nabavljati luk tipa Kupusinački Jabučar.......
Sve je manje ljudi koji su voljni da se bakću sa starim sortama  :sad:
Odg: Apatinski paprikaš By: kova_sb Date: 15 Maj 2014, 20:36:47
U videu, što to majstor stavlja prije paprike?
Odg: Apatinski paprikaš By: laki22 Date: 15 Maj 2014, 21:20:21
luk u prahu???
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 15 Maj 2014, 21:42:41


  Po svoj prilici, mada mi malo nesto to luka za onu kolicinu ribe  :huh:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 15 Maj 2014, 22:21:11
Jedna kašika suvog luka, menja jednu glavicu običnog.....otprilike :takoje: Ovo je mali kotlić u kome kuva, rekao bih za četvoro :takoje:
Nekad i ja stavim, mada nisam nikad kuvao čisto sa suvim lukom. Cenim da on to radi zato što kuva u restoranu, ili jednostavno ima taj običaj. Koliko znam čoveka...... dobro kuva :takoje:

Ja kada ga koristim, nikada ga ne stavljam direkt u kotlić, jer sam nekog mišljenja da se neće raskuvati. Radije ga mešam sa već sitno naseckanim lukom, u ostavim par sati, najzgodnije mi je preko noći, da bi se malo rehidrirao. Kontam povući će aromu i vodu iz luka i može biti samo bolji.
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 15 Maj 2014, 22:36:46
U mojoj se kući poodavno kuva  fiš-paprikaš, kroz godine dešavale su se razne stvari, od prekidanja kuvanja  u pripremi do ostavljanja skoro kuvanog fiša nepojedenog. Primetio sam da svi suvi začini koji se dodaju paprikašu , daju mnogo bolju aromu ako se prethodno natope u mlakoj vodi nekoliko sati pre kuvanja. Igrom slučaja pre nekoliko godina posadio sam čeri (šeri) paradajz u malo većem broju u bašti. Rodio je toliko da smo te godine paradajz kuvali od njega. Razlika ukusa takvog i običnog kuvanog paradajza po meni je otprilike kao između jake rakije i tankog špricera. Ko ima mogućnosti da gaji sam paradajz , toplo mu preporučujem da gaji čeri , obradovaće ga ukusom , prinosom, a tek kakav ukus daje fišu ili ribljoj čorbi , za one koji vole ljuto  - lek je moja vulkanska lava  smiley063
Odg: Apatinski paprikaš By: paradizo Date: 22 Maj 2014, 19:43:30
Za lavu potpisujem,neverovatno iskustvo.Hvala DakiNS smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 01 Jun 2014, 12:44:10

Da proslavimo izlazak sarana iz lovostaja, jednim njegovim manje divljim rodjakom :cheesy:

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2


Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 01 Jun 2014, 13:08:35
I ovo moje skorašnje liči...

Послато са ONE TOUCH 6012X уз помоћ Тапатока


Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 01 Jun 2014, 21:25:17
(Klikni za prikaz.)
Da proslavimo izlazak sarana iz lovostaja, jednim njegovim manje divljim rodjakom :cheesy:

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2

Kako ti se svidela kombinacija paprikaša sa vulkanom?
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 01 Jun 2014, 21:34:18
Lava je strava :cheesy: . Oplemeni svako jelo na kasiku  :takoje: (stavljao u paprikas, pasulj, sarmu, kupus :cool: )
Daje prelep smek, ali koristim je samo za svoj tanjir, mislim da zena i klinjo nebi bili odusevljeni :smiley:
Moracu skupiti vukova za paprikasexperiment sa direkt ubacivanjem u kotlic, mesto ljute u prahu :lol:
Ali, bas je kako si rekao, ljutina bez posledica :ok:  :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: alokiN_17 Date: 03 Jun 2014, 10:45:28
Majstor je u oku " posmatratelja " ............   :wink:
ove godine cu da spravim svoj prvi cim upecam dostojnog sarka   :cheesy:
samo strpljivo........
Odg: Apatinski paprikaš By: tomislav34 Date: 09 Jun 2014, 13:50:21
Evo kupio i ja neki emajlirani. Još samo šaran. Ali, paprika ... hm


Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 09 Jun 2014, 14:02:14
  Skrčkao jedan u subotu, čini mi se najbolji koji sam do sada napravio, som šaran i malo smudja i dva cverglana



 

  i još pride




Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 09 Jun 2014, 14:30:17
Uh, al` lepo izgleda, sad se i meni jede :cool: