Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 06 Januar 2015, 14:24:04
I danas se zavrtio kotlić... smiley111


Odg: Apatinski paprikaš By: mihabg Date: 06 Januar 2015, 16:57:39

Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 06 Januar 2015, 22:18:56
Jesi mu ga dao sve po PS-u  :cheesy: smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 06 Januar 2015, 22:55:12
Ali je garav kotlic :cheesy: :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 07 Januar 2015, 15:35:50
To je od crvene vrbe :rolleyes: smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 17 Januar 2015, 15:29:34

Da zakitim i ja ovu jubilarnu 150-tu stranicu sa današnjim...

Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 21 Januar 2015, 11:01:38
Al me navodite na trosak ...
sad i ja se spremam za jedan pripremati ...  smiley033

Odg: Apatinski paprikaš By: DuleN Date: 21 Januar 2015, 11:09:10
Moraqcu i ja da se probam, samo da zavrsim dvorisne radove...
Odg: Apatinski paprikaš By: kova_sb Date: 21 Januar 2015, 22:20:30
Prošli tjedan kuhao na ovaj način, ali izgleda da sam malo luka stavio bio je "tanak", riba se nije raskuhala,  nadao sam se sušenom luku iz Apatina ali izgleda ništa....
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 22 Januar 2015, 07:15:53
Ima sušeni luk da se kupi u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane.
Ako je bio tanak tu može biti samo dva razloga, slaba vatra ili previse vode.
Ako si se držao recepta i stavio 1.50 l vode na kilo ribe, onda mora da je vatra bila slaba. Vatra mora stalno da liže kotlić. Raširi je okolo sledeći put i neka plamenovi stalno dolaze do ivice kotlića. Kad počne da peni, malo zaljuljaš kotlić i to je to. Držiš tako dok se ne skuva po tvom ukusu.
Onda ti sušeni luk neće ni trebati, ja sam ga par puta koristio, ali mi se nesviđa....bude pregusto, a i crknem kasnije, stomak me ubi :no:

Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 22 Januar 2015, 10:18:30
Imaš tri vrste (bar koliko ja znam i koje sam koristio)  Made in China,  Made in India i domaći,  a dele se na sitno mleveni-brašno,  malo krupnije mleveni i sušeni u listićima.
Sve sam kombinacije isprobao i jedino brašnasti kineski izbegavam,  ostali rade posao.

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X користећи Тапаток 2

Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 22 Januar 2015, 10:47:14
Nalazio sam cesto Aleva suseni luk u kesicama kao od supe.
Koristio sam ponekad, ali nije to - to.
U zadnje vreme retko trosim.
Sevap mi je ako znam da cu sutra da zavrtim kotlic, ocistim luk i ostavim ga zapakovanog u frizider do sutra (ubijem mu gorcinu).
E onda je pravi.  :smiley:
Odg: Apatinski paprikaš By: nera Date: 22 Januar 2015, 14:31:32
Treba biti oprezan sa očišćenim i seckanim crnim lukom,
  gubi  stajanjem  hranljive vrednosti i oksidira  :takoje:



Odg: Apatinski paprikaš By: kova_sb Date: 22 Januar 2015, 16:29:37
Vatra je bila jaka ložim sa bukvom i cerom, a  izgleda da sam pretjerao sa vodom, na greškama se ući...
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 23 Januar 2015, 00:53:23
Ne seckam luk do pred kuvanje, samo preko noci u frizider u mojoj specijalnoj kutiji.  :smiley: