Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 30 Maj 2015, 23:10:17
Uh, super izgleda, lepa boja.  :ok:
Koja je paprika?
Odg: Apatinski paprikaš By: WoodooSale Date: 30 Maj 2015, 23:43:21
Hvala ellesar, nažalost ne znam tačno čija je paprika, znam samo da je bezdanska, doneo je brat od tetke po preporuci, moram ga pitati čija je. Inače mi obično uzimamo isto u Bezdanu kod Toth-a i nije loša ali ova se pokazala bolja.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 31 Maj 2015, 15:49:47



Zamirisao mi juce ovaj Woodoopapras, pa sam morao danas :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: mongol Date: 02 Jun 2015, 22:42:57
I ja bi ovo jeo  :tongue:
Odg: Apatinski paprikaš By: Izzy Date: 04 Jun 2015, 23:57:41
ih ko nebi, miris i okus sa same slike "kipe", naviru...
  :thumbup:

Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 18 Jun 2015, 13:56:38
Krčkalo se da probam Martonoš papriku!











Odg: Apatinski paprikaš By: Zmaj Strasni Date: 18 Jun 2015, 14:02:46
Jel dobra?
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 18 Jun 2015, 14:22:01
Odlična!
Odg: Apatinski paprikaš By: jovicabor30 Date: 18 Jun 2015, 17:29:20

Malo se kuvalo. smiley014
Odg: Apatinski paprikaš By: kova_sb Date: 21 Jun 2015, 21:41:16
Jučer kuhao na natjecanju fiš, i koliko god sam ga posolio stalno je bio sladak, dali je možda zbog toga što sam stavio štuke i soma ili do luka...

Sa fišem sa slike, prije par tjedana osovjeno 3mjesto, paprika "Stari Alas"


Odg: Apatinski paprikaš By: pkv-pecaroš Date: 22 Jun 2015, 07:20:24
 Jedino luk može biti u pitanju. Mora da si naletio na onaj što možeš jesti kao jabuku.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 22 Jun 2015, 07:29:06
Može biti i najverovatnije da si preterao ili sa lukom što kaže pkv, ili sa paradajzom. Kad se pretera sa paradajzom, kad ukuva, bude kao paradajz čorba sladak. Recimo domaćeg negde možeš staviti 2 dl, negde 1dl, a onaj kupovni... 1 dl je već na granici. Pire ko stavlja, jedna kašikica.
Možda si poneo šećer mesto soli
Odg: Apatinski paprikaš By: Majdan Date: 22 Jun 2015, 12:43:10
Ako si stavljao tuzlansku so , moguće da nije slana kao ranije, isto se i meni desilo pre dve nedelje morao sam staviti duplo više soli nego obično, svi su mislili da sam poludeo kad toliko solim , ali eto izgleda da nisam jedini.
Odg: Apatinski paprikaš By: Gremlin Date: 22 Jun 2015, 16:21:34
Ajd da kažem i ja neku, verovali ili ne, ako ne valja paprika - ne valja ni klopa koja se sprema - tačnije glavni trik je u paprici. Ono što se prodaje po samoposlugama nema veze sa pravom domaćom paprikom - onom "Ferrari" crvenom.

Elem, ja u paprikaše, gulaše, pasulje, kobasice stavljam samo najbolju papriku koju preko drugara nabavljam od Ebli Čabe iz Bezdana, nikad nije omanula, ni ljuta, ni slatka - ne zna se koja je bolja.

Papriku čuvam u teglama u zamrzivaču, da ne izgubi ni miris ni ukus, a vadim samo koliko mi treba.

:wink:


Odg: Apatinski paprikaš By: Sax Date: 22 Jun 2015, 20:54:44
Citat: Majdan poslato 22 Jun 2015, 12:43:10
Ako si stavljao tuzlansku so , moguće da nije slana kao ranije, isto se i meni desilo pre dve nedelje morao sam staviti duplo više soli nego obično, svi su mislili da sam poludeo kad toliko solim , ali eto izgleda da nisam jedini.

E samo po pitanju soli da se ukljucim. Sa kolegom Majdanom se 100% slazem. Ja sam primetio (iako smesno deluje) da bas ta so (nju uvek kupujem) nije slana ni priblizno kao nekada!!! Klincu kad je bio mali spremam corbe i kad god probam,ono neslano pa sam u sebe posumnjao.I na kraju uzmem so u saku i liznem je a ono.....jedva da je slana...