Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 25 Decembar 2015, 13:49:03
Ja bez šarančeta od bar 3kg ne kuvam...., a za veće društvo sa sve ženama i decom računam skoro duplo od onog navedenog u Pikemanovom receptu, pošto bukvalno svi muški u društvu jedu za trojicu   :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: Greys Date: 26 Decembar 2015, 11:02:58
Kad vidim slika kotlića, odma ogladnim
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 06 Januar 2016, 15:18:23
Današnji... smiley116




Odg: Apatinski paprikaš By: japaizapa Date: 31 Januar 2016, 13:35:07
Kuvalo se sinoc kod prijatelja, sarance od 3,5 kg i bilo je  :ok:



Odg: Apatinski paprikaš By: WoodooSale Date: 02 Februar 2016, 00:31:57
Evo jedan pokušaj videa, sastavljen je od 3 klipa gde se vide početak, zakuvavanje i završetak krčkanja  :ok:


Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 02 Februar 2016, 07:00:07
Al` lepo pucketa vatrica  :cheesy: :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: mrcko Date: 19 Februar 2016, 17:39:12
Ajd i ja da prozborim koju, dok ne zaboravim šta sam i kako zbućko. Danas sam treći put u životu zgotovio paprikaš riblji, ne baš Apatinski, više neku Zemunsko-Apatinsku verziju, mada je osnovni koncept odavde sa foruma. Prvi put sam ga opravio samo od brke (soma), a druga dva puta samo od brkice (šarana). Prvi put je ispao, maltene perfektan  :ok: , prste smo polizali. I bio je slika i prilika onog što je očekivano noć pre kuvanja. E drugi put sam ga već uj*bo. Bio je bistar, tanak, ma fuj, ne želim ni da se setim  :no:. O komentarima ukućana da i ne govorim. Padaju pretnje kako će mi biti onemogućen pristup šporetu, kako sam upropastio finu ribu, da se mešam u babin poso, a ništa neznam i sl. E danas sam ga već momački opravio i ja naravno dobijam hvalospeve, predhodni put ozlojeđene družine  :cheesy:.
Kako sad stvari stoje, čini mi se, neće se skoro pržiti brkica u mojoj kući. Već će se kuvati. Više se pojede, a svarljiviji je. Više se i vina popije..
E sad, ono što sam primetio iz tih par kuvanja je da som zaista pravi razliku u konačnom ugođaju u tanjiru. Prošli put mi je bio bistar i tanak (a i paprika me izgleda izdala), pa sam mu sad naroko luka muški, možda čak i nešto više od potrebnog na tu količinu vode i ribe. Vode ukupno je bilo oko 1,5 l. Plus po dva deci belog vina i paradajzle A šaran oko 2 kg.
Par pitanja za iskusne. Da li može da se pretera sa lukom? I da li može da se pretera sa belim vinom, jer imam utisak (mada se moji ne slažu) da je bio kiseliji više nego što prija mom ukusu? Da li koristite isti recept kad ga zgotovite u kotliću i na šporetu?
Odg: Apatinski paprikaš By: pauk Date: 19 Februar 2016, 18:04:45
ima ovde kolega koji su iskusniji u kuvanju riblje corbe pa neka me isprave ali ja mislim da si ti preterao u paradajzu
Luk do trecine u odnosu na ribu neces preterati.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 19 Februar 2016, 20:47:51
Moze se preterati u svemu, ako je kiseo, moze biti od paradajza, a moze i od vina. Na tu količinu ribe 2 decilitra paradajza je previše, prepolovi komotno i vino takođe.
Što se tiče vode, max. 1,5 litar na kilu ribe je ok, ako staviš manje biće gušći. To je svakome po volji. Riba je kuvana u 15 -20 minuta.
Tanak može biti iz par razloga.... zbog ribe nekad...jednostavno nema u sebi ono što treba. Onda luk nekad zariba, ne raskuva se opšte. Onda tvrda voda....paprika se ne raskuva. Paprika nekad bude loša ne rasskuva se. Na sve to treba obratiti pažnju.

Za šporet neznam, nikad ga nisam pravio na šporetu  :cheesy: ali znam da šporet ne može da postigne temperaturu kao vatra, zato kuva jako sporo, zato ti paše manje vode.
Odg: Apatinski paprikaš By: didapatak Date: 19 Februar 2016, 23:04:41

..ne možeš od praseta praviti kulen..pa ni od nezrelog šarana fiš..bez ljuske minimum 2,25 kg..divljak min 3 kg..poslije mrijesta(kad je tanak) povećaj za 20 posto kilažu....
.. smiley033
..ako su manji smanji vodu..ili dodaj soma,bika..temeljac..
Odg: Apatinski paprikaš By: mrcko Date: 21 Februar 2016, 02:12:34
Hvala Vam na ovim majstorskim savetima  smiley033 Sledeći put ću više da povedem računa o tim detaljima, mada ima ona "treba da skuvaš sto puta, da bi znao..". 
Jbg. sad mi dođe da ga montiram ponovo! Al neću, misliće da koristim kakve travke pobrljavke.. Dosad se nisam suviše guzio po kuhinji. Nek se malo užele. Mogo bi za promenu jednu riblju čorbu   :rolleyes:

Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Mart 2016, 22:09:51


Uh, ali je bio dobar! Vrhunski!!! Našao nenormalnu papriku :eek:
Odg: Apatinski paprikaš By: smuki Date: 26 Mart 2016, 20:10:19
 :lol: Još samo da je riba bila dobra  smiley049
Odg: Apatinski paprikaš By: mrcko Date: 27 Mart 2016, 04:17:41
Meni papaja nikad nije problem. Koristim Kohut-ovu iz Kisača za kobaje, kulenje i ostalo, već dosta godina. Al mi problem izgleda sve ostal  :sad:
Elesar mi pustio buvu, sa'ću i ja ovi dana....
Odg: Apatinski paprikaš By: WoodooSale Date: 28 Mart 2016, 21:09:47
Paprikaš u 6 fotografija  :ok: