Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 06 Oktobar 2011, 23:30:34
U subotu moram napraviti eksperiment sa susenim lukom. (100gr susenog je kilogram svezeg.)  :wink:


U nedelju kuvam klasik-apatinac, saran i svez luk za moju dusu :takoje:

Papriku sam narucio, imam jos malko lanjskih zaliha  :tongue:
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 07 Oktobar 2011, 08:37:59
Stavi pola sušenog, a pola svežeg i biće odličan  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 07 Oktobar 2011, 14:55:20
Mislim da je bilo 100gr po kili ribe  :huh: ,ali nemoj cisto stavljati suseni luk,sto Tico kaze,stavi pola- pola :takoje:
Jos jedna mala obzervacija :cheesy: ,nije ni sav suseni luk isti, ima ga sitan k`o brasno,a ima i krupnije granulacije kao secer.
Bilo kako bilo,pametno je malo ga nakvasiti (neznam,sat recimo pre kuvanja)da se rehidrira,brze ce se i bolje raskuvati :takoje:

Meni je zakon recimo iseckam 2 glavice luka sto sitnije mogu i stavim ga u secko i na to 2 kasike suvog luka i onda bzzzzz......luk taman sto pusti vode povuce u ovaj suseni i milina :takoje: (za 4 osobe)
Mala napomena,sveze ociscen luk nikada,NIKAKO nestavljati u blender....bude gorko i smrdljivo....use,re papras skroz :grin:
Najbolje da odstoji u frizu par sati....izgubi gorcinu :takoje:

Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 07 Oktobar 2011, 22:58:53
E vas sam cekao da se javite  smiley033


Ne stavljam nikad luk u blender, seckam kolko mogu sitnije.
Nisam znao fazon za friz?


Suvi mleveni crni luk kod nas je uglavnom Made in PRC.
Aleva pakuje ali nije mleven, kesice od 40gr, u ljuspicama.
Meni licno luk ne smeta, al volim da isprobam i nesto novo.  :takoje:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 16 Oktobar 2011, 15:00:44

Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 16 Oktobar 2011, 17:11:32
Evo jucerasnji:


pocetak

sredina



za kraj nije bilo sta da se slika. Drugari su pocistili kotlic, i dali mi ocenu "jaka trojka"?  :shocked:
Valjda da se ne uobrazim.  :rolleyes:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Oktobar 2011, 13:53:36

Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Oktobar 2011, 13:58:16
Idealno krckanje :thumbup:
Kad ovako radi znam da ce biti do jaja :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 23 Oktobar 2011, 15:05:40
Čovek mi odgovori na poruku dok kuva paprikaš  :cheesy:
Pikeman :tongue: za predanost
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 23 Oktobar 2011, 18:34:34
Kako vas je lepo gledati, mislim na vaše pune kotliće-slike  ne na vas naravno :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Oktobar 2011, 18:52:47
Pikeman je vidio di se kuha paprikaš  :help:   :sad:   :lol:   nek se priredi za jedan uskoro vidio sam da se pripremio  smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235 smiley235
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 23 Oktobar 2011, 20:40:36
Omasio sam danas, popravicu se.  :smiley:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Oktobar 2011, 21:19:12
Panonac drva su spremna, još da nađemo neke babušketine pa da skrčkamo papras. :rolleyes:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Oktobar 2011, 22:57:47
Nesumnjam u tvoje kulinarske sposobnosti  :thumbup:  samo još puno papraša moraš akuhat da bi bio negdje među prvih deset  :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Oktobar 2011, 23:06:31
Ne takmičim se ja, kuvam ga za prijatelje i sebe... :wink: