Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 06 Oktobar 2011, 23:30:34
U subotu moram napraviti eksperiment sa susenim lukom. (100gr susenog je kilogram svezeg.)
U nedelju kuvam klasik-apatinac, saran i svez luk za moju dusu
Papriku sam narucio, imam jos malko lanjskih zaliha
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 07 Oktobar 2011, 08:37:59
Stavi pola sušenog, a pola svežeg i biće odličan
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 07 Oktobar 2011, 14:55:20
Mislim da je bilo 100gr po kili ribe
,ali nemoj cisto stavljati suseni luk,sto Tico kaze,stavi pola- pola
Jos jedna mala obzervacija
,nije ni sav suseni luk isti, ima ga sitan k`o brasno,a ima i krupnije granulacije kao secer.
Bilo kako bilo,pametno je malo ga nakvasiti (neznam,sat recimo pre kuvanja)da se rehidrira,brze ce se i bolje raskuvati
Meni je zakon recimo iseckam 2 glavice luka sto sitnije mogu i stavim ga u secko i na to 2 kasike suvog luka i onda bzzzzz......luk taman sto pusti vode povuce u ovaj suseni i milina
(za 4 osobe)
Mala napomena,sveze ociscen luk nikada,NIKAKO nestavljati u blender....bude gorko i smrdljivo....use,re papras skroz
Najbolje da odstoji u frizu par sati....izgubi gorcinu
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 07 Oktobar 2011, 22:58:53
E vas sam cekao da se javite
Ne stavljam nikad luk u blender, seckam kolko mogu sitnije.
Nisam znao fazon za friz?
Suvi mleveni crni luk kod nas je uglavnom Made in PRC.
Aleva pakuje ali nije mleven, kesice od 40gr, u ljuspicama.
Meni licno luk ne smeta, al volim da isprobam i nesto novo.
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 16 Oktobar 2011, 15:00:44
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 16 Oktobar 2011, 17:11:32
Evo jucerasnji:
pocetak
sredina
za kraj nije bilo sta da se slika. Drugari su pocistili kotlic, i dali mi ocenu "jaka trojka"?
Valjda da se ne uobrazim.
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Oktobar 2011, 13:53:36
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Oktobar 2011, 13:58:16
Idealno krckanje
Kad ovako radi znam da ce biti do jaja
Odg: Apatinski paprikaš By: alexdja Date: 23 Oktobar 2011, 15:05:40
Čovek mi odgovori na poruku dok kuva paprikaš
Pikeman
za predanost
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 23 Oktobar 2011, 18:34:34
Kako vas je lepo gledati, mislim na vaše pune kotliće-slike ne na vas naravno
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Oktobar 2011, 18:52:47
Pikeman je vidio di se kuha paprikaš
nek se priredi za jedan uskoro vidio sam da se pripremio
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 23 Oktobar 2011, 20:40:36
Omasio sam danas, popravicu se.
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Oktobar 2011, 21:19:12
Panonac drva su spremna, još da nađemo neke babušketine pa da skrčkamo papras.
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 23 Oktobar 2011, 22:57:47
Nesumnjam u tvoje kulinarske sposobnosti
samo još puno papraša moraš akuhat da bi bio negdje među prvih deset
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 23 Oktobar 2011, 23:06:31
Ne takmičim se ja, kuvam ga za prijatelje i sebe...