Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: mi-ne Date: 23 Novembar 2014, 17:30:35
Citat: pauk poslato 18 Novembar 2014, 09:18:36
Ajde neko od iskusnih da mi objasni konkretno u cemu je u principu razlika izmedju riblje Corbe i Paprikasa?

Odlicno pitanje, cak bih rekao odlicna tema (a i to moze da se sredi).
Dok sam cekao jednom prilikom da corba, fish, paprikas ...sta li je, bude kuvan razmisljam kako da ga ili je zagustim.
I onda mi pade na pamet da odlukom nekih vukova sa foruma corba, fish, paprikas ili sta li je, ako je gust mora da se zove perkelt.  :lol:  Ludilo.
Odg: Apatinski paprikaš By: laki22 Date: 23 Novembar 2014, 17:53:26
prvi put cujem da se luk ne secka za corbu...
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 23 Novembar 2014, 19:51:51
Citat: Dunavski plićak poslato 23 Novembar 2014, 17:22:29
Kako ne postoji granica? Kao sto se zna šta je Bečka šnicla,zna se i šta je Apatinski paprikaš,hiljadu puta objašnjeno na predhodnim stranicama.Pošto je nedelja,okrenuh i ja jedan...





  Ako si imao dobru papriku, onda verujem da je  :ok:  :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: laki22 Date: 23 Novembar 2014, 20:27:13
Citat: Dunavski plićak poslato 23 Novembar 2014, 17:22:29



kakoooo dobijate ovako konstantnu boju i gustinu  :huh: ja nikako da uspem to da dobijem
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 23 Novembar 2014, 20:39:37
Citat: mi-ne poslato 23 Novembar 2014, 17:30:35
Odlicno pitanje, cak bih rekao odlicna tema (a i to moze da se sredi).
Dok sam cekao jednom prilikom da corba, fish, paprikas ...sta li je, bude kuvan razmisljam kako da ga ili je zagustim.
I onda mi pade na pamet da odlukom nekih vukova sa foruma corba, fish, paprikas ili sta li je, ako je gust mora da se zove perkelt.  :lol:  Ludilo.
E svasta. Ko moze da odluci da je corba....perkelt. To je kao da je neko odlucio da je becka snicla....... karadjordjeva, posto su obe pohovane i od mesa.
Perkelt je opet skroz drugo jelo, sadrzi slaninu, dinstanu papriku i paradajz i jede se sa testom u koje je umesan svezi sir i przene kockice slanine i uopste nije corbast, vec je vise gust kao ragu.
Corba je corba, a apatinski paprikas je opet drugo, nije to odluka nekoga ko hoce da se pravi pametan, vec je jednostavno u pitanju tri razlicita jela, slicna samo utoliko sto su sva tri od ribe.
Odg: Apatinski paprikaš By: Toblerone Date: 23 Novembar 2014, 21:02:53



...I ja sam u petak za društvo veselo  , zavrteo kotlic....Šaran od 2+ kg i 4 krupna cverglana od po oko 300 gr ....za bolji šmek :takoje:...Bilo je cmokili  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: Dunavski plićak Date: 23 Novembar 2014, 23:12:37
Citat: laki22 poslato 23 Novembar 2014, 20:27:13
kakoooo dobijate ovako konstantnu boju i gustinu  :huh: ja nikako da uspem to da dobijem

Nije baš jednostavno za objasniti...

1.Voda...mora biti što mekanija,npr.sa vodom iz planinskog izvora ne bi 2 sata sastavio paprikaš,e sad...
2.Vatra ...jaka i konstantna,ako ključ padne eto problema,ako je prejaka,lomi ribu u kašu,vrba idealna...
3.Paprika...mora biti sitno mlevena,"tj.dobro uradjena",prva berba,ako je domaća i ručno birana,extra...
4.Luk...sitno seckan,kupusinski jabučar idealan za čorbe...
5.Riba ...sveža rečna riba,Šaran,Som....izbegavti zamrznutu ribu

Ovo je ukratko i uopšteno,finese učiš i kradeš od majstora vremenom...i da ne zaboravim još nešto,kad zeznemo paprikaš,a dešava se...onda kažemo da smo skuvali riblju čorbu  :wink: :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 01 Decembar 2014, 00:16:33
Zavrti, zavrti kotlić! :cheesy:


Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 01 Decembar 2014, 09:40:12
Jesu to dve tresnjice i feferona :eek:
Bome...... sijace se guza danas :lol: :lol: :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 08 Decembar 2014, 20:58:29
Dakle, kolege drage opet ste počeli sa slikama da mi otvarate apetit. :lol:  Nema meni druge nego se opet spremiti za koji kilogram vise odnosno krčkati, pa krčkati. Evo, jedna manja usporedba.  Naprimer skuvam solidan pasulj i više za njime nikakvu želju narednih mesec dana, pa i više nemam. :no: Taj čudotvorni apatinski mogu da jedem sedmicno više puta :lol:  Več sam počeo i da istražujem koja je vrsta šarana i iz kojeg dela Dunava - Tise - ribnjaka najbolji.  Za sada mi je zaključak da je  najbolji ribnjacki šaran iz Ecke za apatinski paprikaš, a za prženje od divljaka vretenaša Dunavskog nema boljeg. Najukusniji mi je sa donjeg Dunava Stojkova ada, Zilova ada, Čibuklija,  zato što se voda dobro iz filtrira. U gornjem delu nekada zna da ima cudan ukus neznam zasto. Ribnjak  od ribnjaka se razlikuje, a rekli bi riba ko riba, voda ko voda. Ne, nije tako  :no: Kada imam odabrano društvo gledam da uspeh bude zagarantovan :smiley: Ečka za paprikaš, a za prženje vretenaši Dunavski.  smiley033     
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 24 Decembar 2014, 14:34:56
Ovaj je sa apatinskom ribom... :cheesy:


Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 24 Decembar 2014, 14:40:54
Auh, al' izgleda :cheesy:
Ja veceras kuvam!!!!
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 25 Decembar 2014, 10:45:05
Šta fali da ja posle ove slike pikemanove koja otvara apetit skrčkam jedan i danas. Juče przili danas malo sa kašikom. Vreme ko poručeno pravi prolećni dan poslednji, a onda dolazi zima duga i hladna pada prvi sneg.  :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: DakiNS Date: 25 Decembar 2014, 11:37:47
Samo me sekirate! Imam zdravstvenih problema pa ne smem ni pomisliti na tu lepotu, a vi kao da prkosite. smiley038 smiley197 :sad:
Odg: Apatinski paprikaš By: sale54 Date: 25 Decembar 2014, 20:43:11
E Vlado sve znas saran iz tople mlave po meni losiji od Dunavske babuske.
A sarani sa stojkove slatki ko med