Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: Pirke vuk s Tise Date: 11 Januar 2014, 22:18:24
 :clap2: :clap2: :ok:  smiley194

A имао си, и правог учитеља.
Odg: Apatinski paprikaš By: Блок_64 Date: 11 Januar 2014, 22:29:27
Citat: Hemingway poslato 09 Januar 2014, 20:55:02
I moja malenkost je ove godine pokoji skrckala  smiley033



Мало ми фалило да умочим леба у монитор.
Odg: Apatinski paprikaš By: Hemingway Date: 11 Januar 2014, 22:40:39
Hvala  smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: Toblerone Date: 12 Januar 2014, 10:33:21

Juče sam i ja zavrteo kotlič sa šarkom 2+  :wink: Smazalo društvo dok si trepnuo  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 19 Januar 2014, 13:47:11

Nedelja je, a zna se sta se nedeljom krcka....
poslato iz mog kotlića


Odg: Apatinski paprikaš By: brica Date: 19 Januar 2014, 14:47:01
Jesi li koristio onu mlevenu feferonu? Ako jesi, kako se pokazala?
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 19 Januar 2014, 15:08:58
Nisam za paprikas, jer kod mene svi placu i cendraju ako je imalo ljuto. Stavljao sam u fasir, ma ukis samo takav. Uzeo i slatku papriku istog proizvođača. F e n o m e n a l n a       jeeeeee. Kuvao danas sa njom,  jako dobra paprika.

poslato iz mog kotlića


Odg: Apatinski paprikaš By: brica Date: 19 Januar 2014, 15:18:43
Daće dragi Bog pa ćemo iznaći neku priliku da potrošimo i tu ljutu u paprikašu.
Ako imaš neki kontakt od te gospoje u Kupusini baci mi ga, molim te, na pp.
Odg: Apatinski paprikaš By: Pirke vuk s Tise Date: 19 Januar 2014, 18:03:42
Ма мени није јасно. Где бре неђете   smiley005 ? Душан и ја се данас убисмо, од рибара до рибара, да узмемо  smiley005, нико нема свежу, све  smiley274, а ми то избегавамо.    :bye: smiley194
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 21 Januar 2014, 21:11:57
Citat: ellesar poslato 19 Januar 2014, 15:08:58
Nisam za paprikas, jer kod mene svi placu i cendraju ako je imalo ljuto.

Ponudi ih da probaju, da posle ne zanovetaju... :cheesy:


Odg: Apatinski paprikaš By: brica Date: 21 Januar 2014, 21:51:03
Davno beše, znao sam dvojicu koji su se zajedno bavili hranom, od kotlića, salate, švargle i svih ostalih jela koja moraju da budu ljuta. jedan od njih je bio tester, Laza se zvao. E taj je bio baždaren tako da na malo ljuto nema nikakve reakcije, na onako solidno guta knedle ko pesnica, a kada je potaman zasuze mu oči.
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 22 Januar 2014, 10:20:10
Citat: calypso2 poslato 11 Januar 2014, 22:04:47
Evo ovako....posle dosta lutanja, takmicenja, a i osvojenih nagrada....nauci me da kuvam pravi "APATINAC" moj dragi Vlada Kosava....ne mogu napisati njegov recept-to moze samo on , ali mogu reci da je sigurno najjednostavniji, u njega ne ide vegeta, dodatak za corbu , i razne praznoverice i itd....sve je jednostavno! Ali , ostalo je u rukama i senzibilitetu kuvara, posto svaki paprikas lici na svog tvorca ;)...I mora da bude JAKA varta!
Koliko smo svi osetljivi na "nas" paprikas...nema jela na Svetu koje je toliko osobeno, licno i posebno, a pri tome toliko jednostavno i pristupacno! Nema jela o kome se vise raspravlja i vise takmici!
Paprikas je nasa sustina! Sustina reke, ribolovaca i nase naravi! Ima ljutih, blagih, gustih, retkih...i svi mi mislimo da je nas najbolji, da znamo "tajnu"....ali ta tajna je u Dunavu, Savi, Tisi, Moravi....tece u nasim zilama, venama, u nama samima!


E, moj dragi komsija, pa reko ti ja. Sve sam prepisivao od apatinaca. :cheesy:  Dobra paprika bez peteljki koja se ne kupuje u prodavnici... vec se porucuje, voda bolje manje nego vise, ljuta po ukusu so po ukusu, a vatra jaka da hoce kotlic da poleti od plamena. :lol: Eh da, i spremati ga bar jednom sedmicno zbog odrzavanja kondicije  :rolleyes: smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: CostaK Date: 22 Januar 2014, 10:56:29
Sto jednostavnije to bolje...
Paprika iskljucivo od proverenih proizvodjaca pa makar bila i skuplja a i dobra feferona...crvena vrba se podrazumeva a ima dosta i do ribe...
Odg: Apatinski paprikaš By: Pirke vuk s Tise Date: 22 Januar 2014, 19:45:45
Ма и наш Душан кува одлично.  Слично "Апатинском паприкашу" направи он, и укус, и густину, погоди, и боју, чак стави и  рибу. Али морамо да будем добро, и много гладни да би  то појели.  :cheesy: :lol:  smiley194
Odg: Apatinski paprikaš By: srdjo_ Date: 26 Januar 2014, 19:42:39
Juce se malo kuvalo



A ovo je posao




Evo jos jedan od ranije