Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 06 Oktobar 2016, 00:18:32
Samo da Vas podsetim šta sam pisao u aprilu 2012 godine. i dalje ne bih ništa menjao stim da se je pojavilo  dosta  mojih istomišljenika da je Apatinski paprikaš najjače kulinarsko umeće na prostorima Vojvodine, Srbije, Balkana, Evrope. :cheesy: smiley033

Citat: Košava poslato 16 April 2012, 10:50:59
Procitao sam ponovo sve ove stranice i dosao do zakljucka:

  1. @Hauba, je najuporniji u pitanjima oko recepta.  :thumbup:
  2. @ellesar, sprema najbolji paprikas, a za petama su mu @pikeman i @apatinac. Ostali su odmah tu blizu, ali treba jos da
    "krckaju" @dushan je tu neotkriveni talenat.  :thumbup:
  3. @pikeman je najredovitiji u spremanju paprikasa, premda podbacuje u zadnjih nekoliko sedmica neznam koji je razlog.
  4. Da je najbolja paprika bez peteljki iz Kupusine, Bujakova i od naseg druga clana@Dunavski plicak.
  5. Da najljuci, sa 6 supeni kasika ljute paprike pravi @barjak, (ne bih mu voleo biti u kozi drugi dan) a aajooooojjj. :lol:
  6. Da je vrbovina odlicno drvo za vatru i jaru kad se kuva paprikas i lepo pucketa sto se vidi iz snimaka koje je pozrtvovano 
    pravio @pikeman. Da mora biti jaka, najjaca vatra da suklja i da krcka neprekidno.
  7. Da su kotlici koje pravi "Metalac" najbolji emajlirani klasicni (ne tip lavor) odmah iza toga je bakrac kalaisani koji cu da     
    zamenim sa Metalcem prvi radni dan. Bakrac poklonio prijatelju on voli taj smek od bakraca.
  8. Da je za prilog najbolje imati domace siroke rezance.
  9. Da do sada nikome nije ostalo paprikasa, svi slikaju prazne kotlice i koske.
10. Da se za zalivanje posle najcesce koristi Jelen pivo i vino belo buteljirano, a u zadnje vreme i Staropramen pivo.
11. Da svi vole da ga jedu, ali da ga ne kuvaju oni vec neko drugi.
12. Da je apatinski paprikas najbolji na kugli zemaljskoj i tu su sva ostala istrazivanja i dodavanja raznih kerefeki (vegete,
      belog luka, zacina) uzaludna. Ovo je jedinstven recept i sve ostalo moze ga pokvariti, ostalo su samo finese koje tesko da
     se mogu primeniti bez bar 50 kotlica iskustva. Da su podele na Gornje podunavlje, Srednje i Donje podunavlje izmedju
     ostalog prepoznatljive i po tome gde se sprema dobar riblji paprikas sve po ovom redosledu. :tongue: smiley033
     

Odg: Apatinski paprikaš By: pauk Date: 06 Oktobar 2016, 11:22:40
Evo vala i ja sinoc smotao jedan!  :takoje:



Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 07 Oktobar 2016, 01:27:17
Pravi je kotlić ali drva nisu baš najbolja. :lol:  ipak probaj sa cevenom vrbom ako imaš prilike. smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 07 Oktobar 2016, 09:53:59
Ma more i bukva  :cool: :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: pauk Date: 07 Oktobar 2016, 10:06:41
A sta mislis moze li bagrem(ne bagremac vec pravi trnoviti bagrem)
Odg: Apatinski paprikaš By: Sax Date: 09 Oktobar 2016, 10:55:15
@Kosava
Onih tvojih 12 zapovesti su na mestu i neka se usvoje.Veoma zanimljivi i tačni zaključci.


Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 24 Decembar 2016, 14:56:06
Zavrti kotlić... :cheesy:


Odg: Apatinski paprikaš By: slob Date: 24 Decembar 2016, 15:05:50
Auuuu...., pa i ova slika može da ide na desk top!
Odg: Apatinski paprikaš By: Kiki Date: 03 Januar 2017, 21:02:13





Sretna nova svim fanovima ove predivne Apatinske specije........
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 06 Januar 2017, 14:34:39
U kotliću šaran, srećan Vam Badnji dan. :cheesy:




Odg: Apatinski paprikaš By: Mrkela Date: 06 Januar 2017, 15:09:33
Kako primamljivo izgleda ovaj paprikas, a mogu misliti kakav mu je ukus, kad prodju praznici i ja cu da probam da ga napravim :)
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 06 Januar 2017, 16:33:29
Što hladnije vani, to bolji paprikaš bude..... I ..... bolje legne  smiley033


Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 14 April 2017, 16:26:23
Miriše... smiley116


Odg: Apatinski paprikaš By: pkv-pecaroš Date: 14 April 2017, 17:13:38
 Po boji i paprika je :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 15 April 2017, 08:58:09
Dakle ti si stvarno neumoran. Za tebe nema prepreka kad je  paprikaš u pitanju, a slika je za izložbu. :thumbup:  Ako te posetimo jednog petka ranom zorom... ne daj se  iznenaditi nego drauf. :lol: smiley033