Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Februar 2013, 13:18:01
Isto kao i ringla, rerna i mikrotalasna...previse sterilno, bljutavo, bezlicno.... nema onog smeka dima koji budi apetit i daje ukus za jos jedan tanjir iako osecas da ces da puknes.

Sta je bolje....... prase sa raznja ili iz rerne, jagnjetina ispod saca ili sa ringle, dimljeno meso ili kuvano, rostilj sa cumura ili sa plinske ploce :cool:

E zato je sve sa vatre bolje, a i imas taj socijalni moment, lozis vatru, pijuckas i ćakulaš ......ma nema lepše.
Odg: Apatinski paprikaš By: baca68 Date: 25 Februar 2013, 16:36:14
ellesar ovo je vise nego tacno, a ima i jos jedan momenat zbog cega je vatra bolja. Prilikom kuvanja na drva, desava se interakcija izmedju sadrzaja kotlica i dima... Ne verujete? Cik probajte da skuvate kotlic na drveni ugalj? U nedostatku suvih drva po nekoj kisurini u gaju, resim da se ne mucim i na vatru dodam par grudvi uglja koji je spao s kamiona....majko moja....ajd sto je od vrhunskih sastojaka ispao na sumpor smrdljivi buckuris, nego sto smo svi koji smo jeli pola sta posle klope brze bolje, trk u zbunje ( bezte noge da vas dupe ne us..e...)!
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Februar 2013, 17:01:32
 :lol: :lol: :lol:
E ako ti kažem da su englezi u 18 veku imali isti problem. Sasekli sve šume da naprave mornaricu i nisu imali sta da lože sem uglja, tako da su morali i da kuvaju na njemu. Odatle mit o lošoj engleskoj hrani :cheesy:

Aj ćumur je drugo :wink:
Odg: Apatinski paprikaš By: mailman Date: 25 Februar 2013, 18:23:55
Ja zivim u zgradi i nemam uslove da drzim drva a obicno kuvam na plin sa dobrim gorionikom i veruj da se nije desilo da smo nesto bacili, sve se pojede. Ne sumnjam da je na drva kuvan bolji ali mislio sam da ima neki poseban razlog zasto ne na plin, u svakom slucaju sad se razumemo. smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 25 Februar 2013, 19:07:51
Može na plin .U stanu .
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Februar 2013, 20:12:00
Ma more i Biba struja da ga skuva na sopstveni pogon, ali dim mu da posebnu dimenziju!
Eto samo zato :cool:
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 25 Februar 2013, 21:26:26
Ti olovni koliko kuhaš fiš moš na osiromašenom uranu kuhat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 26 Februar 2013, 04:45:08
da i zalijem ga erdurskom graševinom..

Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 26 Februar 2013, 16:55:43
Kuva ga plumbum cesto, ali ne voli reklamu.  :lol: :rolleyes: smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: baca68 Date: 26 Februar 2013, 23:48:14
Pikeman, ellesar i pirke... ako riknem nocas nosicete me na dusi...kuvao sam danas apatinca po vasim instrukcijama...rucao.....uzinao....... vecerao....ma jos mi se jede... a spricer nestao. Ma ne mogu vise ni da kuckam.

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 27 Februar 2013, 12:38:20
Drago mi je da si zadovoljan. :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 27 Februar 2013, 12:41:00
 smiley167 Dakle kult se siri dalje :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: Harry_59 Date: 27 Februar 2013, 13:56:28
Uskoro i u Bugarske, naisao sam na bakarni kotlic koji je sad na kalaisanje.
Odg: Apatinski paprikaš By: baca68 Date: 27 Februar 2013, 22:15:03
Momci, a sta mislite da se zastiti brend? Da ne bude posle ko sa slovencima i ajvarom... Salim se, ali da je apatinac dobar...tu nema dileme. Kad sam pisao o corbi, ellesar napomenu da se nekad i paprikas mesto vodom nalivao bujonom od bele ribe... Za 8. mart pravimo neko planinarenje na Kopu, pa cu tamo da kuvam apatinca za 20 gladnih usta... Da probam sa bujonom i jedno 4 vrste ribe (tolko jos ostalo u frizu).
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 27 Februar 2013, 22:41:05
Probaj sto da ne, ja sam probao i bude gusci i preuzme smek bujon i bela riba, tako da sam se vratio na "nestrpljivu " :cheesy: verziju :cool: prejaka mi bude corba vise volim kad je blaga i klizi, nego kad ima jak ukus na ribu.

Jedino nemoj stuku i smudja stavljati, ili nestavljaj puno stuke, a smudja opste nestavljaj.......saran cist ili saran sa kombinacijom jos jedne ribe daje najbolju corbu.....Recimo ovde je najcenjenija kombinacija saran-som i saran-terpan :takoje: