Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 02 Jul 2015, 20:09:21


Kvalifikacije za zlatni kotlić.

Ja bi Tići odma prvo mesto! :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: Toblerone Date: 05 Jul 2015, 12:47:08
Ja glavu krupnijeg soma rasecem ali i od šarana takodjer.....I što je glava krupnija...Bude bolji ukus   :thumbup:
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 08 Avgust 2015, 23:24:35
Jedan od večeras...




Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 09 Avgust 2015, 14:06:10
Jedan od danas... :cheesy:


Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 09 Avgust 2015, 23:49:18
Zaredjalo :))
Ja bi joopeee!

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X

Odg: Apatinski paprikaš By: OLOVO Date: 10 Avgust 2015, 00:11:04
Dulija , jesu li  ono vaser kugle ili zbirolina što svetkuju u koliČ?Reko bi laički da su sijalice minjonke ..75 hvati.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 10 Avgust 2015, 08:50:00
To je jednokratni merač temperature paprikaša, sa ugrađenim zvučnim signalom :cheesy:
Dođe u kompletu sa šaranom :takoje: :wink:
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 10 Avgust 2015, 13:09:04
Baš tako,  "tajni sastojak"  kažu dobar za....

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X


Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 10 Avgust 2015, 15:39:22
Miriše... :rolleyes:




Rezolucija videa: 2160p@30fps



Sastojci: riba, luk, slatka mlevena začinska paprika, ljuta mlevena začinska paprika, so, sok od paradajza i voda.

Na dno kotlića staviti sitno iseckan luk, poslagati ribu, dodati vodu, paradajz sok, papriku i za početak malo soli (kasnije ćete dosoliti po ukusu). Možete ribu usoliti veče pre kuvanja, so će prodreti u meso dajući mu puniji ukus, ujedno sprečavajući raskuvavanje.

Po osobi:
0,75 lit vode,
0,5 kg šarana,
100-150 gr luka,
1 ravna kašika slatke paprike (veoma je bitno da je kvalitetna),
paradajz sok po ukusu - u paprikaš za 4 osobe dodati 1,5 - 2 dl,
ljuta paprika po ukusu,
feferone ubaciti cele u kotlić za one koji vole da doljute paprikaš

Od ove količine sastojaka dobija se dva tanjira gustog paprikaša.

Soliti i zaljutiti po ukusu. Kuvati 40 - 45 minuta, vatra mora da bude jaka, najbolje je kuvati paprikaš na vrbi. Vatru održavajte ujednačenu, ne dozvolite da vam paprikaš iskipi. Vrtite i ljuljajte kotlić, nikako nemojte mešati varjačom.

Služiti sa domaćim rezancima.

Prijatno!


P.S. Poželjno je da koristite vrbu za loženje... :cheesy:



Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 16 Septembar 2015, 18:00:31
Da, ovo je definicija ribljeg paprikaša bez obzira da li se kuva u Apatinu, Somboru, Bezdanu.......
Ja bi imao samo jednu napomenu u vezi ovoga recepta, reč je o soljenju ribe   :thumbup:
Ribu pošteno zasolim, utrljam so, pa ostavim u frižider preko noći, e važno je pripaziti da se ona sukrvica koja se ocedi sa ribe ne nađe u kotliću, jel se tu nalazi višak soli što riba ne upije u sebe i to bi moglo upropastiti sav posao samo tako   :no:
Ko se odluči na ovaj način da kuva paprikaš, savetujem mu da ne soli do samog kraja, jer je ponekad sasvim dovoljna količina soli koja se iskuva iz ribe.....
Kuvana riba je tako puno ukusnija, po meni i sama čorba je na taj način aromatičnija i kako je Pikeman napisao, može se duže kuvati a da se riba ne raspadne   :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: laki22 Date: 17 Septembar 2015, 04:06:41
nisam majstor i volim da ima corbe, ja stavljam ne manje od 1,5l... pola kile ribe je previs po osobi, ali opet, kod mene vole corbu a ne ribu, pa otuda i tolika kolicina vode. paradajza mi je previse za 4 osobe, ali krajnji zaklucak, definitvino je bolji ukus ribe i corbe od nase, banatske corbe.

ali tu ima par negativnosti. niko ne voli corbu od pola sata, ne mozes ni pivo popiti a ona gotova. drugo, ovde svi vole povrce i da seckaju, a samim tim se usput i pije, tako da taj ritual mora da se ispostuje.

sve ima svoje prednosti i mane
Odg: Apatinski paprikaš By: VladimirR Date: 17 Septembar 2015, 08:56:56
Laki22, mislim da je reč o apatinskom paprikašu, a ne o ribljoj čorbi. Ipak, kuvanje riblje čorbe se dosta razlikuje od kuvanja paprikaša, ako niučem drgo, onda u količini ispijenog piva za vreme kuvanja.  :lol: Ispravi me ako grešim!  smiley033
Odg: Apatinski paprikaš By: jovicabor30 Date: 17 Septembar 2015, 11:21:39
 smiley033 Svako podneblje ima svoj nacin kuvanja i tu nema ljutnje, treba probati, nema druge, a pivo prije i za vreme kuvanja istresti u sebe a ne u fis, :rolleyes:.
Odg: Apatinski paprikaš By: mi-ne Date: 17 Septembar 2015, 13:06:25
Ljudi rado experimentisu.
Nekada smo bili zatucano- konzervativni.
Odg: Apatinski paprikaš By: laki22 Date: 17 Septembar 2015, 14:02:46
Citat: VladimirR poslato 17 Septembar 2015, 08:56:56
Laki22, mislim da je reč o apatinskom paprikašu, a ne o ribljoj čorbi. Ipak, kuvanje riblje čorbe se dosta razlikuje od kuvanja paprikaša, ako niučem drgo, onda u količini ispijenog piva za vreme kuvanja.  :lol: Ispravi me ako grešim!  smiley033

potpuno si sve u pravu, cak i za naziv ali mi sve to to riblja corba zovemo iako ja spemam po apatinskom receptu