Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 13 Decembar 2015, 15:19:50
Jeste, fino je ukuvao. :ok: Lokal patriotizam na delu - šaran sa ribnjaka "Popović" i paprika "Stari Alas". :cheesy:



Iz turističko gastronomskog vodiča Apatina, za uveličan prikaz kliknite na grafiku.




Odg: Apatinski paprikaš By: CostaK Date: 13 Decembar 2015, 15:27:48
Hehehehe...pazi moj tast koji je u vrhu Apa kuvara ima teoriju da se zimi jede gusc(j)i a leti redji. I mogu ti reci da je to jos jedan od razloga zasto vise volim zimu...
Odg: Apatinski paprikaš By: japaizapa Date: 13 Decembar 2015, 15:47:23
Bio je dobar  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: jovicabor30 Date: 13 Decembar 2015, 16:44:36
 smiley033 Ne sumnjam da je odlican. Ja cu za Sv. Nikolu kuvati papras a danas sam kuvao Slavonski cobanac sa noklicama, imao sam drustvance, nas 6 pa se malo zezali i druzili. :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: Dunavski plićak Date: 15 Decembar 2015, 23:47:19



Film u tri slike...


Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 16 Decembar 2015, 00:21:48

  Vidi bojuuu! To neka mnogo dobra paprika izgleda?!  :smiley:
Odg: Apatinski paprikaš By: Dunavski plićak Date: 16 Decembar 2015, 11:14:50
Dzaba i paprika i riba ako majstor ima dve leve...iskreno :wink:
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 24 Decembar 2015, 14:38:49
Današnji, ista paprika ali prirodni izvor svetlosti, bez magle i blica... :cheesy:


Odg: Apatinski paprikaš By: jovicabor30 Date: 24 Decembar 2015, 15:51:48
 smiley033 I ja opet danas kuvao riblji paprikas, ovaj put kod prijatelja, odlican je pecaros ali mu neide kuvanje a meni nepada tesko jer volim to da radim. Ovaj danasnji mi je 32 u ovoj godini. A i vidi se na meni da volim dobro pojesti.  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: WoodooSale Date: 24 Decembar 2015, 23:18:45
Početak:



sredina:



i na kraju ispadne ovako  :ok:


Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 25 Decembar 2015, 11:15:03
Jutros sam doručkovao upihtijali paprikaš od sinoć, sad mi malo krivo što nisam slikao sinoć a ni jutros......, a baš je bilo ono i miris i boja i ukus  :ok:
Odg: Apatinski paprikaš By: Gremlin Date: 25 Decembar 2015, 11:29:23
Citat: pikeman poslato 10 Avgust 2015, 15:39:22

Sastojci: riba, luk, slatka mlevena začinska paprika, ljuta mlevena začinska paprika, so, sok od paradajza i voda.

Na dno kotlića staviti sitno iseckan luk, poslagati ribu, dodati vodu, paradajz sok, papriku i za početak malo soli (kasnije ćete dosoliti po ukusu). Možete ribu usoliti veče pre kuvanja, so će prodreti u meso dajući mu puniji ukus, ujedno sprečavajući raskuvavanje.

Po osobi:
0,75 lit vode,
0,5 kg šarana,
100-150 gr luka,
1 ravna kašika slatke paprike (veoma je bitno da je kvalitetna),
paradajz sok po ukusu - u paprikaš za 4 osobe dodati 1,5 - 2 dl,
ljuta paprika po ukusu,
feferone ubaciti cele u kotlić za one koji vole da doljute paprikaš

Od ove količine sastojaka dobija se dva tanjira gustog paprikaša.

Soliti i zaljutiti po ukusu. Kuvati 40 - 45 minuta, vatra mora da bude jaka, najbolje je kuvati paprikaš na vrbi. Vatru održavajte ujednačenu, ne dozvolite da vam paprikaš iskipi. Vrtite i ljuljajte kotlić, nikako nemojte mešati varjačom.

Služiti sa domaćim rezancima.

Prijatno!

Pitanjce za Apatince:
Jel za svaku osobu ide po jedna ravna kašika slatke paprike, tako mi je logično, ali ipak da proverim ?

smiley033


Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 25 Decembar 2015, 12:15:32
Da, sve navedeno je za jednu osobu, za one koji baš vole paprikaš poželjna je dupla porcija. :cheesy:
Odg: Apatinski paprikaš By: Gremlin Date: 25 Decembar 2015, 12:39:16
A ja baš volem paprikaš...

smiley033


Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 25 Decembar 2015, 13:28:01
Jeste to je mera za normalne ljude :cheesy: Znas kako ja  racunam?

To obicno ide ovako" Ovaj jede za dvojicu, ovaj za trojicu, ovaj je normalan....znaci parikas za hmmmm.....8, znaci treba mi jedan golac od 4,5 kile il dva od 2 i nesto......  :cool: :cheesy: "

A nas cetvoro :lol: :lol: :lol: