Odg: Apatinski paprikaš By: sofronije Date: 21 Maj 2012, 09:37:51
A evo i nekih slika
I glavni kuvar
Odg: Apatinski paprikaš By: apatinac Date: 21 Maj 2012, 11:22:39
Ajoj, dinstni luk i šargarepa, pa još vegeta, beli luk i peršun ...
Odg: Apatinski paprikaš By: sofronije Date: 21 Maj 2012, 11:38:19
Pa ti nemoj da ga jedes
Jel vi to kazete da postoje neka pravila pa nemoze nikako drugacije?
Salim se naravno a sto se tice vasih komentara, u kuci moje babe i dede - u Apatinu, corba i paprikas su se spremali od onoga sto ti je pri ruci, a meni su juce bili konkretno babuska i saran. Tako radim oduvek pa cu i ubuduce.
A vegeta, ja nista ne kuvam bez nje i neznam da je nekada neko jelo pokvarila pa mi nije bas jasno sto se toliko cudite??
Odg: Apatinski paprikaš By: Zmaj Strasni Date: 21 Maj 2012, 11:44:03
Pa tema je apatinski paprikas, a ima samo jedan recept za njega
Odg: Apatinski paprikaš By: tićo Date: 21 Maj 2012, 13:15:40
A ja garantujem da više od 50% Apatinaca stavlja vegetu u paprikaš.
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 21 Maj 2012, 13:38:16
Ja nisam Apatinac (iz Sombora sam), učio sam da ga spremam u Bezdanu, Monoštoru i Apatinu. Vegetu
nikada nisam stavljao u paprikaš. E sad ako neko vole tako šta ću mu ja.
pozzz
Odg: Apatinski paprikaš By: dushann Date: 21 Maj 2012, 13:38:47
Svako kuva na svoj način i kako mu je naj lepše za jesti
i mislim da se ni u čiji paprikaš ne treba mešati ako čovek kuva na način koji je odabrao, jer zavisno od podnevlja i lokacije svako ima svoj način kuvanja
Tema se zove "Apatinski Paprikaš" i logično je da se komentariše različitost drugih paprikaša
Ni u apatinu ne kuvaju svi na isti način paprikaš
Odg: Apatinski paprikaš By: sofronije Date: 21 Maj 2012, 14:08:09
Konacno jedno normalno razmisljanje.... zamisli molim te stavio vegetu i beli luk - ju ju pu pu svetogrdje.
Da li ste vi ikada u zivotu probali nesto drugacije?
Meni nikada i nije bio stos u sastojcima paprikasa, vec pre svega u atmosferi, kuvanju, zezanju... i svemu sto uz to ide.
Cudni ljudi, sta drugo. Da sam znao da ce ovako komentarisati nebi mi palo napamet da pisem na ovom forumu.
Odg: Apatinski paprikaš By: Goachild Date: 21 Maj 2012, 14:14:43
Nećeš valjda da odustaneš posle par komentara?
Ne može se ubosti svačiji ukus u tome je tajna gastronomije.
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 21 Maj 2012, 15:15:23
Citat: sofronije poslato 21 Maj 2012, 14:08:09
Meni nikada i nije bio stos u sastojcima paprikasa, vec pre svega u atmosferi, kuvanju, zezanju... i svemu sto uz to ide.
Potpuno si u pravu....pivce i vatra kao najbolja stres terapija....vazno je da se okrece u dobrom drustvu
Nezameri apatincima (i drugima) koji vole ovaj paprikas.....brane ga k`o i slavonci svoj kulen,il` bosanci svoje cevape i burek......
Samo pisi,kuvaj,uzivaj......i naravno.....slikaj
Odg: Apatinski paprikaš By: kviskons Date: 21 Maj 2012, 16:08:05
Nisam imao nameru nikoga da kudim.
Svako sprema onako kako mu odgovara.
Ne mora se svakome svideti.
Poenta i jeste u vatrici, druženju, ....
p.s. i ja stavim neki čen belog luka, naučio sam tako.
Odg: Apatinski paprikaš By: apatinac Date: 21 Maj 2012, 17:12:26
Citat: sofronije poslato 21 Maj 2012, 11:38:19
Pa ti nemoj da ga jedes
Jel vi to kazete da postoje neka pravila pa nemoze nikako drugacije?
Salim se naravno a sto se tice vasih komentara, u kuci moje babe i dede - u Apatinu, corba i paprikas su se spremali od onoga sto ti je pri ruci, a meni su juce bili konkretno babuska i saran. Tako radim oduvek pa cu i ubuduce.
A vegeta, ja nista ne kuvam bez nje i neznam da je nekada neko jelo pokvarila pa mi nije bas jasno sto se toliko cudite??
Nemoj da si tako osetljiv. Možeš staviti u paprikaš šta te je volja ali onda nikako nemere biti "apatinski" pa to ti je...Prijatno...
Odg: Apatinski paprikaš By: Goachild Date: 21 Maj 2012, 20:42:26
Apatinci takođe kriju od gostiju kafanu "Bela Butina", Pikeman me već 2 meseca laže da ne postoji!
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 21 Maj 2012, 20:45:15
ebiga,ako ti kaze.....morace da te ubije....a drag si nam,eto
Odg: Apatinski paprikaš By: KOSAVA Date: 21 Maj 2012, 21:02:31
Eeeeeee, sto sam se ja namenjao raznih recepata i naslusao raznih eksperimenata, nesto slicno kao "istrazivacko novinarstvo"
medjutim moram da ponovim po ko zna koji put da je
Apatinski paprikas jedinstven kako po kvalitetu tako i po svojoj jednostavnosti spremanja.