Odg: Apatinski paprikaš By: kico Date: 29 Mart 2009, 12:09:07
Prvi put čujem tako nešta,al ak je ispalo dobro,možda probamo jednom
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 29 Mart 2009, 12:55:28
Ta fora se upotrebljava kod BRUDETA. Neki stavljaju przenu ribu a neki sirovu.
Mogu rec, da uopste nije bilo lose i da je bio papras vrlo ukusan.
Nista nije izgubio na ukusu.
Stavio sam pored obicnog luka i malo susenog. Nit to nije lose

Odg: Apatinski paprikaš By: kobra Date: 16 April 2009, 17:12:27
bitno je da se izdinsta dosta luka,sargarepe,sveze paprike i malo celera.

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 17 April 2009, 20:45:06
Uh ko ga opet stavi na naslovicu sline mi cure, Pikemane ovo je tvoje maslo

Odg: Apatinski paprikaš By: jere Date: 17 April 2009, 21:50:32
najbolji je onaj paprikaš od kojeg se dobro najedeš i poslje njega dobro napiješ
volio bi probat apatinski paprikaš kojeg svi tako hvale mljac
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 19 April 2009, 18:50:15
Juce sam prvi put ove godine vani skuvao papras. 20 puta je padala kisa i prestala, da bi na kraju
opicio i grad-toca. Grad je bio mali, tako da nije bilo neke stete.
Zajebavala su me drva, jer su bila dosta friska, osim bukovace.
Papras je ispao odlican mada je bilo unutra samo 2 kg friskog sarana, veceg nisam ulovio

Napravio sam ga po sledecem redosledu:
-cca pola kile luka i 30 deka celera u gomolju-isjecenog sam dinstao 20 minuta (na obicnom ulju)
-onda sam ubacio 4 reznja belog luka-stisnutog i isjecenog i jednu isjecenu crvenu papriku-frisku-cca 30 deka
(najvise volim cvenu papriku, jer mi je zelena nekako gorka)
-kad je beli luk zamirisao sam dodao crvenu papriku u prahu (2,5 velike supene kasike i 1/2 litra vode-izmesano)
-kad je zavrelo sam dodao 2 lovorova lista, malko majarona, malko frisko izmlevenog chilija, mleveni crni papar i jednu kasiku vegete
(jebi ga, tako su me ucili majstori from Srbija

)
-to je vrelo na jakoj vatri cca 15 minuta
-Onda sam ubacio sharana (2 sata pre kuvanja sam ga isjeko na 6 djelova, posolio i prelio sa cca 3 decilitra paradajz sosa)
-sve to sam zalio sa 1,5 litra vode i pre nego je pocelo krckati naribao unutra jedan krompir-jebes ti Slovenca al bez krumpira nista

-trudio sam se, da sve krcka na maximale vatri 200 na sat cca 30-35 minuta
-posle 15 minuta krckanja sam siknuo u kotlic cca 2 deci bjelog vina
-sas mirnom rukom

sam izvadio sve komade ribe i poslozio ih na tanjur
-papras sam servirao u zdjelice i pored posluzio hljeb-nije mi se dalo kuvat tjesto

-moram priznat, da se je prvi put pojelo i ribje meso

Bilo je odlicno

U nastavku sam imao spremljeno: cevape i jebeno skupo govedje meso.
O cevapima necu da pricam, al govedje je zanimljivo.
Imao sam 3 odreske od rozbifa u tezini 1 kg.
Znaci, svak odrezak je bio velik i debeo-oko 3,5 cm.
Odreske sam nabiberio, namazao sas senfom i bogato zalio sa maslinovim uljem.
Tako su stali jedno sat i po.
Prvi odrezak sam ispeko klasicno, na dosta jakom zaru, na svakoj strani po 4 minuta.
Solio sam tek kad je bilo peceno, ali sas vinom sam ga strcao vise puta.
Peceni odrezak sam isjeko na tanke reznje i pored posluzio "tartufadu"-neki jeben namaz od tartufa-gljive koje rastu ispod zemlje.
Druga dva odreska sam spremio na malko kurvinski nacin, ali je bilo super.
Uzeo sam gvozdenu ponvu, koju mi je pre vise godina poklonila majka. Stavio sam je na zar i dobro ugijao.
Na par kapi ulja sam ispeko odrezak, svega 2 minuta. Znaci, meso izvana je lepo zapeceno a iznutra jos krvavo i puno soka.
Onda sam dodao 3 kasike kapri ulozene u crni kis-doneto sa otoka Krka. Zalio sa 1 deci jakog crnog vina-Merlot i pred kraj dodao bogato maslaca.
Probajte, nije lose uopste

Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 19 April 2009, 20:14:45
Hauba jesi ti siguran da si ti kuvo fiš -paprikaš

Odg: Apatinski paprikaš By: Goran Dubravac Date: 19 April 2009, 20:34:28
Hauba to pravi ko za Uskrs.

Care,
nije paprikas boili.

Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 19 April 2009, 20:40:09
ovaj recept mi je sumljiv za fiš od haube bjeli luk

celer

idt....

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 19 April 2009, 21:04:00
Ja verujem da je bio ukusan iako nije na apatinski način spremljen.
Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 20 April 2009, 07:53:25
Da, pikeman je upravu. Daleko je to od Apatiskog paprasa.
Malko sam experimentirao i ispalo je super. Kako se zove to jelo, e vrag bi si ga znao

Odg: Apatinski paprikaš By: Damir Date: 20 April 2009, 09:20:41
Hauba papraš

Odg: Apatinski paprikaš By: Hauba Date: 20 April 2009, 13:09:09
Damire, odlicno
Apatinac
Odg: Apatinski paprikaš By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Jun 2009, 17:52:44
Dunavski riblji paprikaš (Alas fiš)
(namirnice za 4 obroka): 2 kg ribe (šaran, som, kečiga, mrena), 1 dcl masnoće, 30 dag luka, lovorov list, suhi feferon, 3 dag sitne paprike, 1 dcl ukuhane rajčice, 0,1 dcl sirćeta, 2 dag soli, nekoliko zrna bibera.
Luk sitno nasjeckati i popržiti na masnoći, doliti vodu, dodati usitnjeni feferon, lovorov list i nekoliko zrna bibera. Prokuhati, dodati sitnu papriku, pire od paradajza, sol, očišćenu i narezanu ribu. Kuhati 30 do 40 minuta da riba omekša, a pred kraj dodati sasvim malo sirćeta.
*alas = dunavski ribar

Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 21 Jun 2009, 18:17:11
Oho gos'n Haubica vidim da si naučio školu... izabrao si dobar oblik kotlića za riblji papras.
