Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 09 Novembar 2014, 11:45:50
Ideeeemooooooo!!!!
Obožavam nedelju!
Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 09 Novembar 2014, 14:26:50
I tako...

Odg: Apatinski paprikaš By: pedja81 Date: 09 Novembar 2014, 20:14:57
Kada se pikeman oglasi u ovoj temi tacno znam da je nedelja

fenomenalna slika,a o ukusu mogu samo da sanjam!
Odg: Apatinski paprikaš By: japaizapa Date: 11 Novembar 2014, 19:16:33
Citat: Hauba poslato 03 Decembar 2008, 09:31:10
Sta je to "paskanat" 
Citat: Damir poslato 03 Decembar 2008, 09:35:48
peršin
paskanat nije persin, slican je. neki ga zovu pastrnak.
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 11 Novembar 2014, 19:20:26
Praznik je danas, morao sam



Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 11 Novembar 2014, 20:00:03
Ako Medo, ako......, valja se

Odg: Apatinski paprikaš By: VladimirR Date: 11 Novembar 2014, 20:48:20
Medo,

kako lepo baca ključ, a još i ona paprika mmmmmmmmmm
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 11 Novembar 2014, 22:23:02
Malo sarana, malo soma i niko se nije zalio

Jedino rezanci nisu bili domaci nego iz marketa, moracu jednom i to da promenim
Odg: Apatinski paprikaš By: ellesar Date: 12 Novembar 2014, 01:59:38
Na .....mesi
http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/domaca-testenina-homemade-pasta/msg241951/#msg241951
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 12 Novembar 2014, 08:56:27
Znam, video sam ovaj tvoj post, ali: Ćisti ribu, seci ribu, usoli ribu, čisti luk seckaj luk, loži vatru, dežuraj kraj vatre i kotlića, održavaj život pivom ... ne mogu bre! Nemam ni tu makinu za rezance, a kod mene se to uvek nakako organizuje sad za sad. Javi se jedan, javi se drugi, pozovemo trećeg, on pozove još dvojicu, svi su za - pristavljaj! Nemam kad. Ima na pijaci žena redovno donosi sveže, te žute domaće, pazariću. Vidim da je navala kod nje, trebalo bi da su dobri
Odg: Apatinski paprikaš By: Majdan Date: 13 Novembar 2014, 20:25:05
Imam par pitanja za ellesara , pikemana i ostale majstore apatinskog paprikasa , naime kuvam paprikas bar dva puta mesecno i desava mi se da nije svaki put isti. Iskreno pitanje da li je vama svaki put isti paprikas kada ga skuvate ili varira od slucaja do slucaja, pored toga desava se da se luk ne raskuva ma koliko sitno bio isecen. Mislim da je vatra kljucna za dobar paprikas pored ribe i paprike naravno.
Odg: Apatinski paprikaš By: zolja Date: 13 Novembar 2014, 20:33:53
Ako obratiš pažnju na sve detalje, ne sme da bude baš primetnih odstupanja!
Ako praviš uvek od iste ribe, koristiš iste začine u tačnom omeru, isključujem mogučnost da rezultat ne bude skoro pa isti

EDIT- Vidim da si konkretno pitao od koga očekuješ odgovor, ali skuvao sam već i ja par u životu, pa imam neka iskustva

Odg: Apatinski paprikaš By: Majdan Date: 13 Novembar 2014, 20:47:24
Pitanje se ne odnosi samo na njih dvojicu nego na sve . Upravo i pitam zato sto sve radim isto potpuno i uvek je tu negde ali nikad nije isti. Bio sam i na takmicenju i prva mesta su uzeli ljudi koji su kuvali na plin i to od prvog do petog mesta svi kuvali na plin i ja dodjem do zakljucka da vatra ima velikog uticaja. Prilikom kuvanja na plin vatra je konstanta i jednostavnije je , ali meni nekako draze na topoli ( pored tise nema crvene vrbe

).
Odg: Apatinski paprikaš By: pikeman Date: 13 Novembar 2014, 20:53:41
Dešava se da ne bude uvek isti, više razloga može dovesti do toga. Vatra, kvalitet sastojaka, oblik kotlića... Može da zavisi i od raspoloženja kuvara i ekipe koja se okupila...

Od ribe i paprike najviše zavisi, ako ribu kupuješ uzimaj je u ribarnici u koju imaš poverenja, papriku nabavi sada jer se posle berbe može nabaviti najkvalitetnija, kako vreme bude odmicalo svašta će se prodavati...
Odg: Apatinski paprikaš By: meda Date: 13 Novembar 2014, 22:47:04
Ako kuvam samo od sarana i soma, a to je u 90% slucajeva, uglavnom je isti, eventualno malo slaniji ili malo ljuci odnosno manje slan ili manje ljut. Ako dodam komad-dva mrene, kecige, cverglana, moze da bude samo bolji
Vatra konstantno jaka da kljuca i iskljucivo bukovina