Odg: Tanjirača By: xerion Date: 18 April 2021, 20:31:37


Kad riba nije radila ,radila talandara. Napravljena od tanjirace.
Odg: Tanjirača By: god-ar Date: 19 April 2021, 22:29:39
Zato se i zove tanjiraca!

Sve ostalo su nus proizvodi i blede kopije.

Odg: Tanjirača By: anubisgrau Date: 25 April 2021, 18:48:15
bejah danas na pančevačkom buvljaku
svakojakih dobrih talandara od 1500 pa naviše
ipak šampionska od prave tanjirače, dosta udubljena, 63cm širine,
ozbiljno debelo gvožđe s onom rebrastom ivicom, obrušena
velika da može da nahrani armiju
cena 3500RSD
da nisam fasovao kardiologiju prošle nedelje za ovu bi se otvorio
Odg: Tanjirača By: DuleN Date: 25 April 2021, 19:43:30
63 cm je nepotrebno velika tanjiraca... Do pedeset i nekolko cm ok, mada je i to veliko...
Odg: Tanjirača By: vradojicic Date: 25 April 2021, 22:09:30
Slazem se.
Jedino ako vas uvek ide 15...

Odg: Tanjirača By: anubisgrau Date: 14 Maj 2021, 00:05:35
da ne otvaram novu temu, možda je nekome blisko
kupio sam gril ploču od tučanog gvožđa, dvostranu, s jedne strane je rebrasta s druge ravna
nemam pri ruci plin pa je grejem na indukcijski rešo i zbog boljeg kontakta koristim je sa ravne strane
međutim tu ima malu fabričku grešku, blagu neravninu u livu
zanima me da li bi smeo to da ošmirglam pa onda ponovo da "zapečem" ploču uljem radi zaštite
napominjem da je ploča došla fabrički zapečena
lakše mi je ovako nego da se raspravljam tamo gde sam je kupio, kad već nisam proverio na licu mesta da li ima neki problem kada sam kupovao
hvala na savetu
Tanjirača By: mihabg Date: 14 Maj 2021, 02:19:24
Daj bre neki zemljoradnik da objasni...
Ja pravio bar 5-6 tanjiraca (u smislu kupio i dao da mi urade) tako da ...
Uglavnom prvo kupim tanjir (srednji...jer u radnji obicno imas 3 dimenzije) , i manje mi bitno da li ima latice ili ne na kraju (taj deo se ne koristi) , i gledam ugao da meso ne juri stalno u neku mast ili ulje... Ono, da mozes da pomeris neki biftek, ramstek, vrat , vesku i sl. i ne da klizi u masnocu, ili pak da zarobis u masnoci ako treba (riba, krompir, krilca i sl.)
Svaka tanjiraca mora da se doradi i zapusi rupa koja ide na osovinu za namenu cemu sluzi ( varenjem) , onda mora da se spali fabricki sloj i obloga , i navare rucice (obicno to rade od armature 99% ) , i naravno i nogice imaju svoju ulogu. Ko je malo vestiji i ima ureznice , navari deo sa navojem da mozes nogice da skines i lepo spakujes da ti ne remeti prostor u kolima , i to je ta multi-upotreba.
Tako da, ko zna da vari i ima nareznice i ureznice uradice sam, ko ne zna plati ruke, a tanjir moze da nadje lako ...itd.


To je ta TANJIRACA, a ostale posude koje lice su nesto drugo, i ne bi ih tako nazivao ....

Odg: Tanjirača By: DakiNS Date: 14 Maj 2021, 06:27:03
Ne trebaju ni nareznice ni ureznice , kupiš šrafove sa maticama , matice navariš na tanjiraču a na šraf nogice i gotovo
Odg: Tanjirača By: mihabg Date: 14 Maj 2021, 12:34:46
A moz' i tako...


Odg: Tanjirača By: komša015 Date: 15 Maj 2021, 12:04:35
Bolje sa šarkicama, pa da se nogice sklapaju.
Odg: Tanjirača By: DuleN Date: 15 Maj 2021, 16:34:18
Nogice za talandaru su apsolutno nepotrebna stvar...
Ako se pece na gasu - direktno na gorionik...
Ako se pece na drva- dve cigle sa stane da stite od vetra i usmeravaju vatru...
U stvari, da ne zanovetam - stvar ukusa :)
Odg: Tanjirača By: Deniss Date: 15 Maj 2021, 18:16:43
Jest ono, lakse dve cigle nego

Salu na stranu, nepotrebno je nama mnogo stosta u zivotu, al ipak se mora.
Ako nista drugo barem lepse izgleda
Odg: Tanjirača By: b.jovica Date: 20 Maj 2021, 21:09:59
Odg: Tanjirača By: glos Date: 22 Maj 2021, 17:39:26
Nogice bi mogle eventualno na obruč, koji bi držao tanjir, bez spoja ta dva.
I to tri nogice, jer su na neravnome zahvalnije, stabilnije nego četiri.
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 22 Maj 2021, 19:45:49
I tako.



