Odg: Tanjirača By: Goachild Date: 23 April 2012, 21:24:54
Ellesare, ubaci i šampinjone da vi'š mix.
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 23 April 2012, 21:33:07
Jest vidi vraga,zaboravih na njih iako ih redovno bacim bar kilo,sto na rostilj,sto na tanjiracu.
Sampinjone bacim na suvu tanjiracu,sa parcetom slanine da se pece sa njima
Kako lepo sijaju i povuku smek od slanine
i onda malo soli i bibera kad su vec gotovi
Odg: Tanjirača By: Goachild Date: 23 April 2012, 21:35:19
Ja sada experimentisao za vikend, crni luk na pola. Par minuta u masti, možeš da ga mažeš na hleb, a sladi onako... uh... :D
Odg: Tanjirača By: voja Date: 27 April 2012, 14:07:13
Onion Rings na nas nacin
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 27 April 2012, 14:13:29
Au onion rings je
dobro me podseti nisam ih davno pravio
Odg: Tanjirača By: limovac74 Date: 27 April 2012, 15:55:26
Izbalavih od ovih postova
Odg: Tanjirača By: Sax Date: 27 April 2012, 18:34:55
Stavite luk (kolut) u guscu smesu za palacinke ili orli masu i ispecite da vidite kako je ukusno,meni skoro uvek hoce muka da bude jer se kao konj prejedem.Ja cekam kao ozebo sunce da mi jedan prijatelj nabavi tanjiracu ali bas od traktora,sumnjicav sam prema ovim kupovnim a kazu da po selima mozes za dzabe da nadjes tanjirace one ciji se zubci tupe pa ih seljaci ne koriste (kao laki22 sto je postavio sliku).
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 27 April 2012, 22:14:59
Ja kupujem one velike lukcine,plave za onion rings,ali idem brasno jaja mrvice i secem santimetar debele kolutove.
Jeb.s smoki,cips i ostalo ......ovo bude nenormalno,pogotovo u tanjiraci jer ih mos dobro potopiti u mas
Odg: Tanjirača By: salevs Date: 02 Maj 2012, 10:22:49
pocetak
kraj
Odg: Tanjirača By: dragan2006 Date: 02 Maj 2012, 10:32:03
Pozdrav iskusnim Vukovima,naravno da je tanjirača vrh-u svakom pogledu!
Možda kasnije i više o tome ali sada palim na Dunav-pušta se čamac.Možda i bude neka slika-
pošto nosimo i tanjiraču!Bistro svima.
Odg: Tanjirača By: Sax Date: 28 Jun 2012, 20:27:52
Juce sam kupio tanjiracu,50 cm precnik,lepo izgleda.Lik mi je rekao da je premazana nekim uljem pa mi recite koja je priprema tanjirace pred prvo pecenje.Inace cuo sam da se zove "talandara" od spajanja dve reci kad neki tanjir na traktoru prolupa onda kazu ta landara pa je tako nastao izraz talandara.
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 28 Jun 2012, 20:59:19
Ma samo je iskuvaj par puta i spali i spremna je za svako maltretiranje......posle upotrebe obavezno namazi mascu da ne rdja......lakse oprati mast,nego rdju
Odg: Tanjirača By: Sax Date: 28 Jun 2012, 23:34:00
Hvala ti kolega.Kako mislis da je iskuvam?Da sipam kljucalu vodu u nju ili nesto drugo?
Odg: Tanjirača By: Goachild Date: 29 Jun 2012, 00:52:52
Samo je spali-prekali na plamenu da promeni boju. Posle toga sipaj vodu "2 prsta" do ruba i sa žicom za ribanje uz pomoć roštiljskih mašica izribaj dno talandare... I tako svaki put pred pripremanje klope. Prijatno.
Odg: Tanjirača By: Sax Date: 29 Jun 2012, 09:41:36
Hvala jos jednom,sadmi je sve jasno.Jedva cekam da je stavim u upotrebu.Danas odoh na vikendicu,tamo nemam internet al cu malo uslikati pustanje u pogon....