Odg: Tanjirača By: pedja81 Date: 02 Novembar 2012, 11:36:43
tanjiraca je zakon!jel probao neko da premaze meso ili sta vec pece sa senfom?ja to praktikujem i bude jako ukusno i mekano!narocito dobro za one sa malo zuba

Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 02 Novembar 2012, 13:06:27
Kad vec premazes senfom, dobro ga nabiberi.....e tek to da probas

Odg: Tanjirača By: Sladjan Date: 02 Novembar 2012, 13:26:41
Moze li malo uputsvo oko mazanja senfom? Da li mazes meso sa obe strane ili je dovoljno samo jedna?
Rado bih probao i ovaj recept, ali ne bih da zabrljam.
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 02 Novembar 2012, 13:32:51
Ma kad usoliš, staviš u neku činiju i zvizneš kašiku supenu, senfa po tome, pobiberiš i sa svih 10 prstića uroniš i preokrećeš meso, dok se senf ravnomerno ne rasporedi

onda ostavis u frižider par sati pre pečenja(najbolje dan pre)

Odg: Tanjirača By: pedja81 Date: 02 Novembar 2012, 14:41:40
evo ellesar objasnio u detalje

Odg: Tanjirača By: alexdja Date: 02 Novembar 2012, 19:59:01
Senf ume da spasi večeru

...
Jednom sam za gospođu, sebe i goste, spremao skušu na tri načina...
Sva sreća pa sam u jednoj, rezervnoj varijanti, smislio neki pac sa senfom, peršunom i biberom, inače ostadosmo gladni

...
To je kad veruješ da su recepti sam vrh

(na sreću sam ipak bio malo skeptičan)...
Nije bila tanjirača u pitanju, ali mislim da u tanjirači može samo još bolje da bude...

Odg: Tanjirača By: rašo Date: 02 Novembar 2012, 21:01:51
O kakvom senfu i plavoj ribi ti zboriš. Skuša ide na ćumur, kvasi, ne i preljeva sa maslinovim nevinim oilom, peršinom i bijelom lukom. Može pečena u tepsiji ali istom tehnologijom. Skuša nije za duboku masnoću tipa tanjurače, mogu srdele i papaline.
Oborita riba, lubin, komorača, kovač mogu ili ćumur ili lešano, nikako u dubokoj masnoći.

Odg: Tanjirača By: alexdja Date: 02 Novembar 2012, 21:06:20
Ja kažem ostadosmo gladni da ne bi senfa, a spremao sam je u vatrostalnoj, zatvorenoj posudi u rerni i sa malo ulja (posle mariniranja)

...
Plava ili ne (ne znam tačno šta to znači kad je način spremanja u pitanju)

, jedini put da mi se skuša svidela, bilo je na ovaj način...
Odg: Tanjirača By: tomislav34 Date: 02 Novembar 2012, 21:19:07
Skuša mi je jako ukusna riba, a nije skupa.

Odg: Tanjirača By: Goachild Date: 02 Novembar 2012, 22:00:20
Sveža skuša je skuplja (sa leda) od smuđa. Kada se spremi "školski" onda je najukusnija.

Greota je neko plemenito meso umuljati u duboku masnoću.
Odg: Tanjirača By: alexdja Date: 02 Novembar 2012, 22:04:01
Nemam više "hrabrosti" da je isprobavam, jednostavno mi se ne sviđa

...
A cena mi nije merilo, meni je babuška ukusnija od šarana, da ne pričam tek o deverici koliko mi je bolja od mnoooge ribe...
A i da ne odemo previše u off...

Odg: Tanjirača By: DakiNS Date: 02 Novembar 2012, 22:04:58
Kolege može skuša da se pripremi na talandari ali se ne stavlja mnogo masnoće nego se samo malo prelije pa na stranu tako da je van masnoće a lepo se peče, iako na ćumuru sa maslinovim uljem peršunom i belim lukom je neprevaziđena
Odg: Tanjirača By: Goachild Date: 02 Novembar 2012, 22:11:41
Od svog mesišta spremnjenog u tanjirači pobedila su mi krilca. Pikantno začinjena, pržena u masti. "Samolepljva" za kažiprst i palac. Hladno pivo i polupijana ekipa-neprocenjivo!

Odg: Tanjirača By: paradizo Date: 14 Novembar 2012, 17:57:00
Posto je Smuki mene "castio" polama u rerni ja cu njega pocastiti smudjem na talandari


Odg: Tanjirača By: sale54 Date: 14 Novembar 2012, 19:53:38
Lepo izgleda ali to je tiganj Talandara je nesto drugo.U njoj se riba pece a ne przi.