Odg: Tanjirača By: Ivanb87 Date: 07 Novembar 2016, 20:56:47
Tanjiraca je zakon!
I meso ispadne super, socno, riba hrskava itd.
Ali ubedljivo najbolja stvar je da se posle mesa, u tu "obogacenu"
mast stavi krompir.. nema nista bolje, ma je** meso..
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока
Tanjirača By: mihabg Date: 07 Novembar 2016, 20:59:38
Rambo (Marina): Bato, pa na ploci od ograde smo odrasli
Tanjiraca je visi nivo igrice
Da mi nije neko cornuo sa placa posle poplave 2006, jos bi imala upotrebnu vrednost
Odg: Tanjirača By: obradmiki Date: 07 Novembar 2016, 21:12:18
evo i moja kupljena u zr na magistali, kostala oko 2500 din
Odg: Tanjirača By: Mika Alas Date: 01 Decembar 2016, 11:34:33
Citat: marina1983 poslato 07 Novembar 2016, 20:34:42
Ne znam da li je neko od vas imao priliku da proba ribu pečenu na ravnoj metalnoj ploči debljine oko 1 sm dimenzije 1x0,4metara bez ikakvih falcova udubljenja itd samo ravna ploča , ili bar gleda kako se radi na istoj ? Dobro se ugreje poređa riba i stalno dodaje po malo ulja ili masti i radi se sa običnom špahtlom za gletovanje zidova . Istom se skuplja ulje preliva i okreće riba i nedozvoljava da curi sa ploče . Ukus bolji nego u talandari-tanjirači garantujem.
Pre par godina bili žena i ja s prijateljima u nekom selu blizu Vršca. Tamo neki Rumun drži etno restoran koji radi po potrebi, kad se najaviš. Jeli smo smuđa na žaru. Odvalili smo se. Pekli ga na ravnoj ploči. U životu nisam jeo bolje spremljenu ribu. Došlo mi je da je zagrizem k'o ćevap da jedem, koliko je bila ukusna.
A predjelo domaća riblja pašteta, salata i domaća pogača iz vurune :-)... i kajsijevača :-)
Sent from my iPad using Tapatalk
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 01 Decembar 2016, 12:57:48
Kad kazete "ravna ploca" mislite na plocu kao rostilj za banjalucke cevape!?
Tanjirača By: mihabg Date: 01 Decembar 2016, 13:07:49
Kakva god, mora da je ravna i pozeljno je da ima mini-obod 0.5-1cm da zadrzi malo mast ...t.j. bolje je. Kod Banjalucke je pod mini uglom sa posudom , pa stalno prelivaju koiliko sam snimio na jednom mestu..
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 01 Decembar 2016, 13:28:13
Ja imam takav jedan rostilj sa ravnom plocom bez nagiba i obodom od ~1,5cm. ovaj koristim zadnjih 8-9godina iskljucivo za pecenje cevapa, pljeskavica i za tu namenu je savrsen, pokusavao sam razne druge stvari peci na njemu i mogu reci da se nije dobro pokazalo mislim da nije za nesto drugo. Ribu nikada nisam na njemu probao da pecem.
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 01 Decembar 2016, 14:26:58
Ova na kojoj moj prijatelj peče ribu je bez ikakvih falcova i oboda bitno je samo da se postavi što idealnije ravno . Špahtlom okreće ribu i stalno skuplja ulje-mast koja se razliva i njome preliva ribu .
Desi se naravno da malo sklizne i procuri sa strane ali baš malo . Ploča je poprilično velika a količina masti-ulja se stalno kontroliše i povremeno po potrebi dodaje . Koristi se tek toliko da riba ne bude suva , nema kupanja i plivanja u ulju-masti . Da napomenem da mora špahtlom stalno da se radi dokle god se peče nema pauze , preliva se i okreće konstantno ! Peče se samo čista riba bez dodataka prezli brašna itd (bar mi nismo probali ) , nema zagorevanja i riba ostaje žuta kao dukat a ukus vrhunski po meni mnogo bolje i ukusnije nego u tanjirači . Ploča je prilično debela 1cm kada se lepo ugreje uz minimalnu vatru drži konstantnu temperaturu . Jednostavnije nego sa tanjiračom , te jaka vatra te slaba nikako ugoditi .
Odg: Tanjirača By: Mika Alas Date: 01 Decembar 2016, 14:30:24
E baš takva sa mini obodom je bila ova na kojoj su nam spremali smuđeve. Potpuno je ravna, bez ikakvog nagiba, falca i slično, osim male ,,ograde" malko više od pola cm.
Sent from my iPad using Tapatalk
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 01 Decembar 2016, 14:54:12
Da se ne bi rasipalo ulj-masti pošto se verovatno mnogo češće koristi . Verovatno se i manje juri po ploči . Može i vatra sa plinske boce pa da ne curi sa strane ako je već restoran . Samo koliko da ne bude ploča suva nikako da riba pliva .
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 01 Decembar 2016, 15:31:46
Evo ga! Cevape pecem bez kapi ulja, ploca mora da je kvalitetna gusana 12mm
Odg: Tanjirača By: Goachild Date: 01 Decembar 2016, 15:35:24
Код њих се опремам.
Има тога и на бувљаку на Н. Београду, ал' овде је све на једном месту.
http://www.gasiks.com/index.php/oprema-za-kuvanje-plinska-plin-gas-sporeti/liveni-tucani-tiganji-kotlici-kazance-gas-plin-plinskihttp://www.gasiks.com/index.php/oprema-za-kuvanje-plinska-plin-gas-sporeti/plinski-rostilji-od-kvalitetnog-inoxa-sa-gusanim-plocamahttp://www.gasiks.com/index.php/oprema-za-kuvanje-plinska-plin-gas-sporeti/posudje-od-celicnog-lima-ploce-za-palcinke
Odg: Tanjirača By: mihabg Date: 02 Decembar 2016, 01:44:40
za ONU plocu za ribu ja rekoh do 0.5- 1cm obod .. Tu nista ne pliva, a debela ploca drzi tempisku bas kako je Marina rekao bez trzanja kakva je vatra. To vise izgleda kao da je sjajno dno a ne da ima masti, samo ne lepi ...Bruka za ribu!
Nisam probao bez brasna, ali smud i stuja mogu uvek bez brasna da se zna
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 02 Decembar 2016, 09:07:59
Kao sto rekoh ja nisam probao ribu da pecem na ploci ali znam za rostilj, pomesas ulje i sirce pa sa time premazes ribu i onda nema nikakvog lepljenja na rostilj! a probacu za sv.nikolu na ovom mom rostilju sa plocom da ispecem ribu.
Odg: Tanjirača By: dragan2006 Date: 25 Jun 2017, 15:14:40
Evo i ja u petak bio na vodi, na Zabranu kod Obrenovca.Sastao se sa kolegama pa raspalili...
Ovu poslednju sliku mi tražio kolega da ga slikam za na Spomenik
Kralj totalni,obzirom da ima 40 kg plašim se da mu ne zatreba uskoro.
Oduševio se krilcima mariniranim u pivu,senfu i začinima.
Blejali u hladovini do sumraka pa prešli na splav da pecamo.Bili do 2 ujutru i nismo se preterano proslavili ali je dan
generalno bio u fulu