Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455
Odg: Tanjirača By: Ivanb87 Date: 07 Novembar 2016, 20:56:47
Tanjiraca je zakon!

I meso ispadne super, socno, riba hrskava itd.

Ali ubedljivo najbolja stvar je da se posle mesa, u tu "obogacenu" mast stavi krompir.. nema nista bolje, ma je** meso..




Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока


Tanjirača By: mihabg Date: 07 Novembar 2016, 20:59:38
Rambo (Marina): Bato, pa na ploci od ograde smo odrasli
Tanjiraca je visi nivo igrice
Da mi nije neko cornuo sa placa posle poplave 2006, jos bi imala upotrebnu vrednost
Odg: Tanjirača By: obradmiki Date: 07 Novembar 2016, 21:12:18
evo i moja kupljena u zr na magistali, kostala oko 2500 din
Odg: Tanjirača By: Mika Alas Date: 01 Decembar 2016, 11:34:33
Citat: marina1983 poslato 07 Novembar 2016, 20:34:42
Ne znam da li je neko od vas imao priliku da proba ribu pečenu na ravnoj metalnoj  ploči debljine oko 1 sm dimenzije 1x0,4metara bez ikakvih falcova udubljenja itd samo ravna ploča , ili bar gleda kako se radi na istoj ?  Dobro se ugreje poređa riba i stalno dodaje po malo ulja ili masti i radi se sa običnom špahtlom za gletovanje zidova . Istom se skuplja ulje  preliva i okreće riba i nedozvoljava da curi sa ploče . Ukus bolji nego u talandari-tanjirači garantujem.
Pre par godina bili žena i ja s prijateljima u nekom selu blizu Vršca. Tamo neki Rumun drži etno restoran koji radi po potrebi, kad se najaviš. Jeli smo smuđa na žaru. Odvalili smo se. Pekli ga na ravnoj ploči. U životu nisam jeo bolje spremljenu ribu. Došlo mi je da je zagrizem k'o ćevap da jedem, koliko je bila ukusna.
A predjelo domaća riblja pašteta, salata i domaća pogača iz vurune :-)... i kajsijevača :-)


Sent from my iPad using Tapatalk
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 01 Decembar 2016, 12:57:48
Kad kazete "ravna ploca" mislite na plocu kao rostilj za banjalucke cevape!?
Tanjirača By: mihabg Date: 01 Decembar 2016, 13:07:49
Kakva god, mora da je ravna i pozeljno je da ima mini-obod 0.5-1cm da zadrzi malo mast  ...t.j. bolje je. Kod Banjalucke je pod mini uglom sa posudom , pa stalno prelivaju koiliko sam snimio na jednom mestu..
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 01 Decembar 2016, 13:28:13
Ja imam takav jedan rostilj sa ravnom plocom bez nagiba i obodom od ~1,5cm. ovaj koristim zadnjih 8-9godina iskljucivo za pecenje cevapa, pljeskavica i za tu namenu je savrsen, pokusavao sam razne druge stvari peci na njemu i mogu reci da se nije dobro pokazalo mislim da nije za nesto drugo. Ribu nikada nisam na njemu probao da pecem.
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 01 Decembar 2016, 14:26:58
Ova na kojoj moj prijatelj peče ribu je bez ikakvih falcova i oboda bitno je samo da se postavi što idealnije ravno  . Špahtlom okreće ribu i stalno skuplja ulje-mast koja se razliva i njome preliva ribu .
Desi se naravno da malo  sklizne i procuri sa strane ali baš malo . Ploča je poprilično velika a količina masti-ulja se stalno kontroliše i povremeno  po potrebi dodaje .  Koristi se tek toliko da riba ne bude suva , nema kupanja i plivanja  u ulju-masti . Da napomenem da mora špahtlom stalno da se radi dokle god se peče nema pauze , preliva se i okreće konstantno ! Peče se samo čista riba bez dodataka prezli brašna itd (bar mi nismo probali ) , nema zagorevanja i riba ostaje žuta kao dukat a ukus vrhunski po meni mnogo bolje i ukusnije nego u tanjirači . Ploča je prilično debela 1cm kada se lepo ugreje uz minimalnu vatru drži konstantnu temperaturu . Jednostavnije nego sa tanjiračom , te jaka vatra te slaba nikako ugoditi .
Odg: Tanjirača By: Mika Alas Date: 01 Decembar 2016, 14:30:24
E baš takva sa mini obodom je bila ova na kojoj su nam spremali smuđeve. Potpuno je ravna, bez ikakvog nagiba, falca i slično, osim male ,,ograde" malko više od pola cm.


Sent from my iPad using Tapatalk
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 01 Decembar 2016, 14:54:12
Da se ne bi rasipalo ulj-masti pošto se verovatno mnogo češće koristi . Verovatno se i manje juri po ploči . Može i vatra sa plinske boce pa da ne curi sa strane ako je već restoran . Samo koliko da ne bude ploča suva nikako da riba pliva .
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 01 Decembar 2016, 15:31:46
Evo ga! Cevape pecem bez kapi ulja, ploca mora da je kvalitetna  gusana 12mm

Odg: Tanjirača By: Goachild Date: 01 Decembar 2016, 15:35:24
Код њих се опремам.  :smiley:
Има тога и на бувљаку на Н. Београду, ал' овде је све на једном месту.

http://www.gasiks.com/index.php/oprema-za-kuvanje-plinska-plin-gas-sporeti/liveni-tucani-tiganji-kotlici-kazance-gas-plin-plinski

http://www.gasiks.com/index.php/oprema-za-kuvanje-plinska-plin-gas-sporeti/plinski-rostilji-od-kvalitetnog-inoxa-sa-gusanim-plocama

http://www.gasiks.com/index.php/oprema-za-kuvanje-plinska-plin-gas-sporeti/posudje-od-celicnog-lima-ploce-za-palcinke
Odg: Tanjirača By: mihabg Date: 02 Decembar 2016, 01:44:40
za ONU plocu za ribu ja rekoh do 0.5- 1cm obod .. Tu nista ne pliva, a debela ploca drzi tempisku bas kako je Marina rekao bez trzanja kakva je vatra.   To vise izgleda kao da je sjajno dno a ne da ima masti, samo ne lepi ...Bruka za ribu!
Nisam probao bez brasna, ali smud i stuja mogu uvek bez brasna da se zna

Odg: Tanjirača By: pauk Date: 02 Decembar 2016, 09:07:59
Kao sto rekoh ja nisam probao ribu da pecem na ploci ali znam za rostilj, pomesas ulje i sirce pa sa time premazes ribu i onda nema nikakvog lepljenja na rostilj! a probacu za sv.nikolu na ovom mom rostilju sa plocom da ispecem ribu.
Odg: Tanjirača By: dragan2006 Date: 25 Jun 2017, 15:14:40
Evo i ja u petak bio na vodi, na Zabranu kod Obrenovca.Sastao se sa kolegama pa raspalili...







Ovu poslednju sliku mi tražio kolega da ga slikam za na Spomenik :lol: :lol: :lol:
Kralj totalni,obzirom da ima 40 kg plašim se da mu ne zatreba uskoro.
Oduševio se krilcima mariniranim u pivu,senfu i začinima.
Blejali u hladovini do sumraka pa prešli na splav da pecamo.Bili do 2 ujutru i nismo se preterano proslavili ali je dan
generalno bio u fulu :ok: