Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455
Odg: Tanjirača By: videna73 Date: 26 Oktobar 2016, 17:41:35
Koristi li neko ovaj model tanjirače,imaih na kupujem prodajem cena 2000din



http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/tanjiraca/630/


Odg: Tanjirača By: Sax Date: 26 Oktobar 2016, 21:29:51
Imas jeftinije a isto dobre,cena oko 1500 din.Jedino ako bas zelis ovu,uzmi,ok je sve to.
Odg: Tanjirača By: DuleN Date: 27 Oktobar 2016, 08:17:20
Imao sam takvu, ali nisam bio zadovoljan, pa sam je poklonio i nakon nje kupio ponovo naj obicniju od debelog lima. Po meni je ona naj bolja...
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 07 Novembar 2016, 18:06:50
Evo i zime pa se valja i ove kao i svake zime zabavljati u podrumu!
Resio sam da napravim tanjiracu za przenje ali od pravog traktorskog tanjira pa mi je potrebna vasa pomoc.
Ovde sam prinudjen da kupim tanjir kao rezervni deo preko neta, sto znaci nemam priliku da prvo tanjir uzmem u ruke
pogledam ocenim itd..
Moze li mi neko reci iz iskustva koja debljina tanjira je preporucljiva, odlucio sam se za diagonalu od 51cm mislim da je dovoljna ali me muci debljina, imam na raspolaganju 4 - 8mm, ova od 4mm meri 6,5kg.  Dali je to malo ili mnogo a posebno me zanima dali je preduboka ili plitka? dajte mi neke savete



Odg: Tanjirača By: laki22 Date: 07 Novembar 2016, 18:14:00
ako ti niko ne odgovori, sutra merim moju pa ti saljem dimenzije
Tanjirača By: mihabg Date: 07 Novembar 2016, 19:00:28
Ja sam uvek za srednju velicinu tanjirace (mislim na fi) jer ima najbolji ugao na obodu kad hoces da izvuces iz masti/ulja a da ne klizi , a da u sredini imas koncentrisano jezerce ...
Bitno je i za meso , a ne samo za ribu!
Odg: Tanjirača By: pkv-pecaroš Date: 07 Novembar 2016, 19:07:23
 Ja sam sada išao izmjeriti svoju tanjuraču. Ona je nekih 49cm promjera,dubina nekih 5,5 cm,teška ko olovo. Debljina je nekih 3-4 mm. Moja je odlična,mislim da ti ne treba ni dublja ni deblja nego što si naveo ali do tebe je koju ćeš uzeti
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 07 Novembar 2016, 19:20:39
Univerzalna alatka , po mogućtsvu uvek mast .









Tanjirača By: mihabg Date: 07 Novembar 2016, 19:23:29
Mast se podrazumeva za recnu ribu
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 07 Novembar 2016, 19:47:22
Pauk, mislim  da ti je jeftinija varijanta da prošetaš do neke veće pijace , vašara buvljaka i kupiš gotovu jel oko tog tanjira ima i posla treba zavariti kocku adekvatne debljine  u sredini  jel je tu rupa da bi se tanjir stavio na osovinu pa sve to idealno posle izbrusiti prvo brusnom pločom pa brusnom pločom sa šmirlg papirom, zavariti ručke,  nogice ....
Odg: Tanjirača By: Šane sa Tise Date: 07 Novembar 2016, 20:05:15
Xexe, marine1983, što je "gužva" na trećoj slici gore  smiley111 smiley323 smiley113 smiley113 smiley113 smiley113 smiley113 smiley114
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 07 Novembar 2016, 20:14:42
 :cheesy: Ma nikako da se skupimo, našlo bi se već nešto da se pristavi . Šta samo mesa i kobaja po forumu  a našao bi se tu i po koi čvarak za meze. I ovo toplo vreme ne ide na ruku pa da se ne pokvari  :smiley:
Odg: Tanjirača By: laki22 Date: 07 Novembar 2016, 20:16:24
u nedelju ce biti svezih slika  :ok:
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 07 Novembar 2016, 20:17:42
Citat: pkv-pecaroš poslato 07 Novembar 2016, 19:07:23
Ja sam sada išao izmjeriti svoju tanjuraču. Ona je nekih 49cm promjera,dubina nekih 5,5 cm,teška ko olovo. Debljina je nekih 3-4 mm. Moja je odlična,mislim da ti ne treba ni dublja ni deblja nego što si naveo ali do tebe je koju ćeš uzeti
Hvala ti, i ja mislim da ce ova valjati, a jednostavna je za odraditi jer ima samo cetiri rupe od po 12,5mm koje treba da se zavare, a ovaj ravni deo na dnu od fi120mm mislim da je prava stvar
Odg: Tanjirača By: marina1983 Date: 07 Novembar 2016, 20:34:42
Ne znam da li je neko od vas imao priliku da proba ribu pečenu na ravnoj metalnoj  ploči debljine oko 1 sm dimenzije 1x0,4metara bez ikakvih falcova udubljenja itd samo ravna ploča , ili bar gleda kako se radi na istoj ?  Dobro se ugreje poređa riba i stalno dodaje po malo ulja ili masti i radi se sa običnom špahtlom za gletovanje zidova . Istom se skuplja ulje  preliva i okreće riba i nedozvoljava da curi sa ploče . Ukus bolji nego u talandari-tanjirači garantujem.