Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455
Odg: Tanjirača By: batapele Date: 21 Mart 2013, 19:29:28
uzmi more tanjir od tanjirace i obradi ga((ispeskari,zavari itd.....) !! kod mene se jos niko neotrova!!! a pojedosmo Boga !

Odg: Tanjirača By: srdjan72 Date: 22 Mart 2013, 12:09:02
U Rumi na "Vasaru" tanjir od tanjirace oko 10 e ~ 40 cm.
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 22 Mart 2013, 13:08:21
Ma da evo i ovde bilo u Totalu 1700 dinara sa sve sklopivim nogama :takoje:
Odg: Tanjirača By: batapele Date: 22 Mart 2013, 23:19:37
opet moram da napomenem da Pirke vuk s Tise ima sliku sa onom vecom crnom koja je extra i kosta negde ja mislim oko 3ooodin. Kupujem je obavezno !
To sa sklopivim nogicama jos nisam video interesantno zvuci !!
Odg: Tanjirača By: Pirke vuk s Tise Date: 23 Mart 2013, 00:22:17
Posle prolećne setve, kada priključne mašine, pa i tanjirače krenu na remont (tekuće održavanje) Sa flašom dobrog vina, odeš u radinicu kod (pravog) čoveka: Dobar dan, dobar dan, ja sam taj, i taj treba mi ono za ono, i kada dobiješ "ono" ostaje ti da "zavariš" tri otvora, koji su držali tanjiraču za nosač.  Naložiš dobru vatru ispod tanjirače(talandare) kada dobro poplavi, preli je ladnom vodom, izvršiš dezinfenkciju,  zavariš na dno tri cevi 1/2 cola pod uglom od 120 stepeni, dužine tridesetak milimetara da bi u njh mogao da montiraš nožice-postolje visine koju ti odgovaraju. Po obodu tanjirače-talandare zavariš dve ručke od  fi 8 i nema više, to je to.
PS: Sve što je gore napisano, bazirano je na ličnom iskustvu pisca ovih redova u vezi "nabavke" tanjirače-talandare)  :smiley:
Odg: Tanjirača By: Duduk Date: 23 Mart 2013, 09:56:08
Citat: batapele poslato 22 Mart 2013, 23:19:37

To sa sklopivim nogicama jos nisam video interesantno zvuci !!

Kosta 1500 din , salje brzom postom , precnik tanjirace 495mm.




Odg: Tanjirača By: Sax Date: 23 Mart 2013, 10:33:49
Duduk,ako je ta tanjiraca iz Srbobrana,ja bas takvu istu imam.Odlicna je.E sad jedan detalj da vam kazem:Kad sam je kupio,posle jedno dve nedelje sam dobio tanjiracu bas sa traktora staru i evo jedan detalj pa nekome mozda znaci jer se ja puno ne razumem u to.Ova kupovna je sa sve nogicama bila teska ravno 6 kg,dok je ova skinuta sa pluga bez ikakvog rada na njoj bila ceo kilogram teza sto navodi da je jaca legura.Obe imam i obe su veoma dobre.Na ovoj traktorskoj nisam hteo nozice da stavim jer se bolje zatvara plamen sa strane da ne ode vatra na ulje jer mi se to jednom desilo ali bez mesa i tu nema pomoci.Prosle godine sam mnoge stvari probao na njoj i sve su vrhunske.Preporucujem lepinje,vreme spremanja oko 30 sekundi po tanjiraci.
Odg: Tanjirača By: batapele Date: 23 Mart 2013, 23:54:09
uuu duduk pa ovo super izgleda !!!!!!!!!! Neznam samo koj je ovo materijal??; sta je ovo sjajno dole? Iznutra vidim da je nesto mat mada ni za to nisam siguran sta vidim ali ovo spolja mi deluje jedino da je ofarbana a' ?
Odg: Tanjirača By: Pirke vuk s Tise Date: 24 Mart 2013, 00:21:58
Prva vatra to sve lepo "obgori" :takoje: :takoje:
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 24 Mart 2013, 10:11:08
Jeste :takoje:
Ja cak i zapalim ulje prvi put u novoj tanjiraci i pustim da izgori, bude onda uvek crna iznutra, ali nelepi i neoksidira :takoje:
Odg: Tanjirača By: pedja81 Date: 24 Mart 2013, 10:24:53
kako ocistiti tanjiracu od rdje  :eek: prilicno zardjala ali samo po sredini,mislim kako ocistiti da se potpuno ukloni rdja zbog hrane?
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 24 Mart 2013, 11:42:22
Mozes smirglom komotno, prvo grubljom pa finom, ako je jako zardjala....mozes i zicanom cetkom ili zicom za sudje u kombinaciji sa vimom. Kasnije je obavezno prokuvaj pre koriscenja.

Kad zavrsis, zamastis je i ostavis i nece doci do rdjanja.
Odg: Tanjirača By: Pirke vuk s Tise Date: 24 Mart 2013, 12:51:01
I još se preporučue-češća upotreba. Mislim zbog te rdje, da se ne vata. :cheesy: :cheesy:
Odg: Tanjirača By: pedja81 Date: 24 Mart 2013, 12:58:43
@ellesar znaci anirost i slicne djakonije nedolaze u obzir,samo dobar rucni rad   smiley033
pirke naravno,obozavam klopu sa tanjirace a tek sto je ukusno kad drugi sprema  :lol: :lol:
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 24 Mart 2013, 14:41:36
Ma kakvi, mani se hemikalija, nikad ih nemozes dobro isprati. Lepo  posle upotrebe izlijes mast nalijes vodu i pustis da prokuva, onda fino prospes tu vodu i sacekas da ispari i da tanjiraca bude suva.....e onda je namazes s mascu ili kozurom od slanine, ako ti je ostala i okacis je na suvo mesto.
Sledeci put kad je koristis, prokuvas je izlijes vodu obrises je novinama i udri jope !