Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 21 Oktobar 2015, 21:32:35
Imam ja tu 45x45 ali nije to za przenje, jako je plitka
neznam dali ima 6mm dubine
Odg: Tanjirača By: DuleN Date: 21 Oktobar 2015, 21:39:12
Citat: ellesar poslato 21 Oktobar 2015, 21:20:28
Uh, kako mi se sviđa ova roštilj ploča od 45 cm. S' jedne strane roštilj, sa druge ravna, za peći ribu dušu dala. Sutra zovem da vidim pošto je.
Nemoj uletati u to... Za nista to nije, kao i sve sto je za svasta po malo... Tesko za odrzavanje, neprakticno,....
Imao pa poklonio da drugi lupa glavu  :cheesy:
Odg: Tanjirača By: Majdan Date: 22 Oktobar 2015, 06:31:24
Ako vam je plitka tanjiraca navarite jedan flah sa strane i dobijes to sto vam treba. Ja sam navario od 4 cm i dobio bas duboku tanjiracu u koju dosta moze da stane. Ako stavite siri flah moze da se koristi i kao sac odnosno peka.
Odg: Tanjirača By: pauk Date: 22 Oktobar 2015, 09:23:54
E to vidis, bas to planiram da uradim sa mojom tanjiracom od prohroma
i bas sam planirao 4cm prsten i razmisljam se dali je to dovoljno, nebi da preteram ruzno bi to izgledalo
a sac sam kupio ove godine kad sam bio dole i jos ga nisam isprobao.
Odg: Tanjirača By: rudy079 Date: 26 Oktobar 2015, 19:50:46


Malo smo bili vredni za vikend na pecanju.Inace koristim i tanjiracu od prohromskog bureta,ali mi je par puta iznervirao i jako sam blizu da ga brecim na smece ili da prodam,imam i drugi deo bureta za kotlic.Ova celicna mi je mnogo bolja.

Odg: Tanjirača By: b.jovica Date: 26 Oktobar 2015, 23:35:45
Sa ovim "plekanim" tanjirima je dobra stvar sto moze da se pece i bez masnoce bez posledica! ;) Prohrom bi sasvim nastradao na ovaj nacin..



Odg: Tanjirača By: pauk Date: 27 Oktobar 2015, 00:43:49
nikakve razlike u tom slucaju, neznam zasto mislis da bi prohrom nastradao osim ako razvijes temperaturu
preko 1500°C !
Odg: Tanjirača By: b.jovica Date: 27 Oktobar 2015, 01:08:23
Neznam bas tacno kolka je temparatura ispod tanjira ali znam da prohrom pocrni nepovratno ako se previse zagreje.. Mozda nije ni bitno ako ne menja ostala svojstva ali ja sam eto imao fokus na taj izgled.. :)
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 27 Oktobar 2015, 06:54:02
Nije nepovratno,  al ga jeste baš teško očistiti. Mada to crnilo ne utiče na kvalitet pripreme jela, jedino ne izgleda baš lepo.

Послато са K012 уз помоћ Тапатока


Odg: Tanjirača By: pauk Date: 27 Oktobar 2015, 09:17:53
ma nista to nije strasno, ali da budemo jasni, nista bolje od celicne tanjirace! da to nije tako
nebi profesionalni tiganji u gastronomiji bili od crnog lima 2,5-3mm debljine.
E sad druga je prica sto su ti sudovi svakodnevno u upotrebi pa odrzavanje nije problem sto
za nas povremene korisnike bude malo teze ili bolje reci zahteva malo paznje.
Odg: Tanjirača By: Greys Date: 28 Oktobar 2015, 16:29:19
Citat: peconi poslato 21 Oktobar 2015, 16:05:33
Video sam i taj dupli, ali mi se nije uklopio u budzet. Hvala na savetima, uzeo sam onaj siri, i prava je merka za tanjiracu od 50cm. Juce isprobano, prava stvar.  :ok:



Gdje si ovo uzeo, i koliko novaca? Krasno mi izgleda
Odg: Tanjirača By: peconi Date: 28 Oktobar 2015, 16:43:05
Preko kupujem prodajem, neki ljudi iz Panceva, imaju prodavnicu/tezgu na pancevackom buvljaku. Gorionik je 1900 a tanjiraca 1700 (presovani crni lim 3mm). Mislim da nema povoljnije.  :thumbup:
Odg: Tanjirača By: Greys Date: 29 Oktobar 2015, 07:51:48
Hvala na odgovoru  smiley033
Odg: Tanjirača By: laki22 Date: 29 Oktobar 2015, 10:50:59
Citat: peconi poslato 28 Oktobar 2015, 16:43:05
presovani crni lim 3mm

mozes li ovo pojasniti? kakva je ovo tehnologija za izradu?
Odg: Tanjirača By: petar_kozic Date: 29 Oktobar 2015, 10:55:54
Obican lim kao za camac od 3mm samo presovan u taj oblik. Nema nista bez prave livene tanjirace sa traktora. Vasar u Rumi je pun toga.