Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455
Odg: Tanjirača By: Jeremija Date: 08 Oktobar 2013, 21:52:16
A kolko mećete mašće u tanjiraču, onako otprilike ili u proseku, kada pržite ribu?
Odg: Tanjirača By: belveder Date: 08 Oktobar 2013, 22:03:18
taman da riba ne bude cela u mascuri, mada nema greske koliko god da stavis, samo da ne bude suvo
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 08 Oktobar 2013, 22:30:34
Kad se otopi da bude pola tanjirace masti, jer kad stavis ribu, nivo ce se podici.....nesme biti previse da ne curne, kad se to zapali, pa to nemo`s ugasiti :eek: :lol: :lol: :lol:

Dobro je da riba pliva u masti, lepse se ispece, ako volis resije i hrskavo :thumbup:

Posle pecenja obavezno  na papirni ubrus da upije visak masti i da ostane hrskavo :ok:

evo otpriliko ovako :takoje:


Odg: Tanjirača By: Jeremija Date: 09 Oktobar 2013, 07:22:09
Hvala, nikad brži odgovor, brži čak i od pominjanja one rakije  :cheesy:
Odg: Tanjirača By: paradizo Date: 09 Oktobar 2013, 20:52:59
Ellesar da li je to integralno brasno ili koje?Bas,bas lepo izgleda.
Odg: Tanjirača By: laki22 Date: 09 Oktobar 2013, 20:57:54
druze, dooobro ugrejes tanjiracu, posle smanjis vatru, ulijes masti.. ribu uvaljas u brasno+crvena paprika+ krupno kukuruzno brasno i laaagano da se pece... vatra obavezno da je konstantno na srednjoj jacini i to je to...
Odg: Tanjirača By: zex.raseta Date: 09 Oktobar 2013, 21:13:12
Ja recimo uzmem veliku kašiku i prelivam ribu........videćete cvrčanje kroz proreze što znači da vrela mast prži sitne koske....pokušajte  :takoje:

Deverike na obali Tise....




Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 09 Oktobar 2013, 22:33:57
Kao sto laki i žex rekoše...baš to isto radim :ok:

Paprika mu da boju, a kombinacija palente i belog brašna hrskavost. Jedino što još mogu savetovati je da ne štedite na soli, riba mora dobro da se usoli :ok:
Odg: Tanjirača By: dushann Date: 09 Oktobar 2013, 23:19:05
Recept je nepotpun :no: bez 'ladnog piva ili špricera pored dobro usoljene ispečene ribe na tanjirači ništa ne vredi :ok: :cheesy:
Odg: Tanjirača By: milan ns Date: 11 Maj 2014, 21:14:02
Danas bio lep dan na Dunavu pa smo posle par piva  :rolleyes: morali nešto i da isprzimo.
Przili smo piletinu ali krompirici su bili vrhunski  :ok:

Odg: Tanjirača By: dragan2006 Date: 12 Maj 2014, 08:08:58
Ovako su kropirići najslađi,naj ih volem! :tongue:
Odg: Tanjirača By: bogy man bites Date: 12 Maj 2014, 18:41:28
Jel to Jovina tanjiraca? :-)
Odg: Tanjirača By: dragan2006 Date: 12 Maj 2014, 19:30:55
Druže,namam pojma čija je,kažem da najvolem krompiriće iz tanjirače al na domaćoj masti. :rolleyes:
Odg: Tanjirača By: milan ns Date: 12 Maj 2014, 21:46:51
Citat: bogy man bites poslato 12 Maj 2014, 18:41:28
Jel to Jovina tanjiraca? :-)

Jeste Jovina,on je glavni kuvar na Dunavu  :takoje:    repoznao si je iz prve  :lol:
Odg: Tanjirača By: Sax Date: 13 Maj 2014, 10:10:38
Hocu da nabavim ravnu plocu kao sa plinskih rostilja. Jel pravi neko te ploce kao sto tanjirace sad puno njih pravi? Na najlonu u Ns sam bio i niko ne prodaje...