Odg: Tanjirača By: Lepi Dzoni Date: 30 Maj 2011, 11:57:25
za ribu na tanjiraci iskljucivo svinjska mast. Nema greske
Odg: Tanjirača By: Bigash Date: 30 Maj 2011, 12:04:30
Jasta
Pored zivija svinja, oni kolju palme, kuku !
Odg: Tanjirača By: kole Date: 30 Maj 2011, 12:06:38
Ništa bez mas'
Odg: Tanjirača By: tićo Date: 30 Maj 2011, 12:11:49
Citat: Hauba poslato 30 Maj 2011, 11:45:20
To jos nisam nikad koristio.
Ima li neki specifican ukus?
Ukus je extra bolje od svinjske masti, ja sam bio protiv toga dok nisam probao.
Odg: Tanjirača By: twister011 Date: 30 Maj 2011, 12:14:39
A jos kada probas ribu da prelivas kosovim mlekom (ne u tanjiraci), rec. u foliji
Kokosovo ulje-mas'+mleko, svinje ce od starosti da umiru
Odg: Tanjirača By: Hauba Date: 30 Maj 2011, 12:15:48
Citat: tićo poslato 30 Maj 2011, 12:11:49
Ukus je extra bolje od svinjske masti, ja sam bio protiv toga dok nisam probao.
Ucis dok si ziv!
Odg: Tanjirača By: tićo Date: 30 Maj 2011, 12:20:58
Mada i ovo treba probati
http://www.backi-dukat.rs/ulje_za_przenje.htm
Odg: Tanjirača By: Hauba Date: 30 Maj 2011, 12:32:08
Ja koristim ovo ulje i dosta je u redu, ali nedaje nekakvog ukusa.
http://www.gea.si/izdelki/zvezda/olja/za_cvrtje.asp
Odg: Tanjirača By: Lepi Dzoni Date: 30 Maj 2011, 14:39:00
nisam neki strucnjak ali probao sam i na ulju i na masti. Ulje brzo pocne da gori a samim tim i riba. Na masti em bude ukusnija, em mozes duze da je przis bez bojazni da ce zagoreti.
Takodje, na masti riba ne bude masna
sto je sa uljem slucaj
palmino nisam probao, verujem da je ok. Ali zasto bih trazio palme kad je svinja na dohvat ruke
Odg: Tanjirača By: zex.raseta Date: 30 Maj 2011, 17:53:24
Pazario pre dva dana u Pešti tanjiraču ali....... ovakvu još nisam video !
Okačena na tri lanca da može na tronožac ( ili granu ) da se obesi ali......kao tepsija i još....emajlirana kao kotlići
! ( Metro- Budapest...7 eura ) ! Overavanje će da se slika pa šaljem fotke .
Odg: Tanjirača By: ladikimre Date: 30 Maj 2011, 18:36:32
Citat: Hauba poslato 30 Maj 2011, 11:16:54
Imre, dal peces u ulju ili na svinskoj masti?
Samo mast,kad se riba lepo ispeče izvučem ih na ivicu gore,i ostavim je malo tu,iscuri mast iz ribe i ne bude uopšte mastan..
Odg: Tanjirača By: Pirke vuk s Tise Date: 30 Maj 2011, 21:36:50
zex.raseta
"Tanjirača kao tepsija i još emajlirana" to treba izbegavati isto kao i emajlirani kotlić. Moraš da je paziš,ako je malo čvrkneš, a desiće se, em što ne izgleda lepo, em što je još gore Emajl zna da bude opasan,počne da se ljuska i otpada. Moja saznanja su takva, možda i nije tako, netvrdim ali, možda ima još neko nešto da doda, pa da vidimo.
Odg: Tanjirača By: ladikimre Date: 30 Maj 2011, 21:41:43
Danas sam u jednoj radnji video tanjiraču napravljenu kao peć,ima čak i dimnjak ,od lima je pravljen.
ploča za pečenje je prohrom ili je niklovan,nisam baš dobro zagledao .
košta negde oko 2500-3000 din .
Odg: Tanjirača By: Nikola Popov Date: 30 Maj 2011, 22:55:14
Imre jel to deverika u tanjirači od juče?
Odg: Tanjirača By: Lepi Dzoni Date: 30 Maj 2011, 23:17:04
kakva su vam iskustva sa prohromskim kotlicima? nije tema ali bih da uzmem jedan pa me zanima iskustvo vukova?