Tanjirača By: DejoJe Date: 28 Jun 2010, 18:57:03
Pozdrav svima

.
Na koje načine spremate ribu na tanjirači, da li koristite ulje ili mast?
Šta stavljate od začina? Napišite neki recept! Hvala.
Odg: Tanjirača By: UCHA Date: 28 Jun 2010, 21:48:53
Za ribu isključivo ulje(iskon)

Retko kada meso na tanjirači al prvo slaninica na reznjeve pa za njom meso.
Odg: Tanjirača By: ellesar Date: 28 Jun 2010, 22:03:42
Ja za ribu uvek svinjsku mast koristim,daje neki smek

Ribu dobro usolim,pustim da odstoji i onda je uvaljam u mesavinu kukuruznog(palenta) i psenicnog brasna 1:1 u koje sam dodao kasiku paprike

I onda polako,pecem da se sve sitne koske rastope.
Omiljeni sa tanjirace su mi stuka i saran

Odg: Tanjirača By: rj Date: 28 Jun 2010, 22:07:12
tanjuraća i je za mast ...ulje gori na 250 c a mast na oko 350 c zato se deverika i prži na masti bude ko čips

Odg: Tanjirača By: ladikimre Date: 28 Jun 2010, 22:10:24
Tačno tako.mi pečemo u tanjirači male babuške ,isto su ko čips,ne mogu toliko brzo da ih pečem koliko brzo deca jedu,

Odg: Tanjirača By: rj Date: 28 Jun 2010, 22:16:30
tako vrela se i jede kad se oladi mast se stegne i nije ni za ku..ac
Odg: Tanjirača By: Damir Date: 28 Jun 2010, 22:33:05
ovako


Odg: Tanjirača By: ladikimre Date: 28 Jun 2010, 22:41:32

Sreća moja da klinci ne vide ovo ,sutra mi ne bi ginulo pečenje

Odg: Tanjirača By: rj Date: 28 Jun 2010, 22:46:57
eeeee tooooo najbolja je deverika ..pol kilašica ...samo se kičma nepojede

Odg: Tanjirača By: pikeman Date: 28 Jun 2010, 22:48:27
Ni girice nisu loše za tanjiraču.
Radim slično ko Ellesar. Pola pšenično brašno, a druga polovina kukuruzno brašno i kukuruzni griz, da "rskaju" pod zubima.




Odg: Tanjirača By: Damir Date: 28 Jun 2010, 22:51:32
ma sva bjela riba a i ostala napravljena na tanjurači je

Odg: Tanjirača By: ladikimre Date: 28 Jun 2010, 22:53:55

Ovako još nisam probo, izgledaju ko crvene gilice

Odg: Tanjirača By: pikeman Date: 28 Jun 2010, 22:56:48
Pre pečenja isečem luk na režnjeve i posolim ga da "pusti vodu".
Stavim malo ljute paprike u brašno, a u malo ih uvaljam kad se ispeku pa prelijem limunom.

Odg: Tanjirača By: ladikimre Date: 28 Jun 2010, 23:00:42

Ne mogu više da vas slušam,malopre sam večero sad sam zbog vas opet gladan.

Odg: Tanjirača By: Damir Date: 28 Jun 2010, 23:01:29
čisti ribu i loži vatru pod tanjuraču
